Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie

Treba si nájsť adresár zväzových znalcov v ČR a s niektorým z nich to odkomunikovať, poslať alebo odniesť mu to na posúdenie. Tá známka má katastrofické strihy, keby nebola na celistvosti jej pravosť by nikto neuznal. Jedná sa však o veľmi škaredo použitú pečiatku Janských Lázní a v okrajoch známka nevykazuje znaky toho, že by s ňou bolo akýmkoľvek spôsobom manipulované (nechýbajú okraje známky po odstrihnutí perforácie ani to nevyzerá na to, že by bola bývala známka odlepená). Nie je to krásou zrovna ideálna celistvosť do zbierky, ale ak by sa potvrdila jej pravosť bol by to napriek tomu veľmi zaujímavý a zriedkavý kúsok do zbierky.

Nejsem odborník na pohlednice, jen mne zaráží datum 1907 na pohlednici. Čekala na odeslání celých 13 let ? Pohlednice vycházejí prakticky každý rok nové. Na internetu jsem našel v antikvariátech novější pohlednice Jánských lázní z roku 1919 a 1920. Další byly z let 1911-1914-1916.

Nie je to žiadna rarita, že tak dlho čakala na odoslanie od vydania. Tiež mám pohľadnice ešte z čias RU zo Senca, ktoré boli zasielané v 20-tých rokoch (teda počas 1.republiky).
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Aké krásne a jednoduché riešenie. Ako v rozprávke 😉
Ja som to chcel podobne u nás riešiť pred cca 3 rokmi a keďže na stránkach ZSF nie je zoznam znalcov, tak som im napísal e-mail s prosbou o tento zoznam.
Nepamätám si už presne odpoveď (e-mail už nemôžem dohľadať) ale odpoveď bola v "v duchu":
Napíšte čo konkrétne potrebujete a my Vám doporučíme znalca ...

Dúfam, že tým neporuším žiadne pravidlo. Je tosíce 4 roky starý zoznam, ale možno pomôže.
Členové komise znalců SČF
V uplynulém roce 2012 došlo ke zvýšení počtu členů Komise znalců SČF, kterou se podařilo rozšířit o nové obory a odbornosti. Zde je aktuální seznam jejích členů, spolu s kontaktními adresami.
Aksamit Pavel ( p.aksamit@seznam.cz; tel.: 257 211 448) – znalec pro obory: Známky, celiny a celistvosti ČSR II a ČR
Arbeit Marcel ( marcel.arbeit@upol.cz) – znalec pro obory: Známky ČSR II a ČR
Banert Radovan – kandidát pro obor: ČSR I - Emise Osvobozená republika 1920
Beneš František ( stamps@stamps.cz; tel.: 224 810 210) – znalec pro obory: ČSR I a II, ČR, protektorát ČaM
Bouček Jiří ( boucekjiri@email.cz) – poradce pro obor: Fiskální ceniny platné na našem území
Cacka Julius ( julius@atlas.cz; tel.: 603 587 593) – poradce pro obor: Astrofilatelie, na ruská razítka s námětem kosmos
Dražan Vladimír ( vladimirdrazan@volny.cz) – znalec pro obory: Celiny ČSR; Celistvosti čs. měnové reformy 1953
Dvořáček Ladislav (v současné době nevykonává činnost) - poradce pro obor: Klasická vydání známek Evropy a Zámoří
Folprecht Petr ( petr.folprecht@volny.cz) – uchazeč pro obor: ČSR I, se specializací emise Hradčany
Hauzr Michal ( mh123@seznam.cz) – kandidát obor: Zn. a cel Pr. ČaM, se special. na materiál se vztahem k holocaustu
Hirš Pavel ( phirs@seznam.cz) – poradce pro obor: Rakouské známky a celiny platné na území dnešní ČR v letech 1850-1918
Charamza Petr ( charamza@seznam.cz) - poradce pro obor: Elektronické metody zkoumání při identifikaci filatel. mat.
Chvalovský Josef (tel.: 235 316 965) – znalec pro obor: ČSR I, se spec. zn. emisí Holubice a Osvobozená republika 1920
Káňa Václav ( venak69@seznam.cz; tel.: 603 826 581) – znalec pro obor: ČSR I, se spec. na knihtisková vydání známek
Kopřiva David ( david.kopriva@email.cz) – kandidát pro obor: Rakousko 1850 – 1918
Krátký Jan ( honzakratky1@gmail.com) – uchazeč pro obory: Albánie do roku 1944 a Rakouské celiny do roku 1925
Krejný Miroslav ( miroslav.krejny@tiscali.cz) – poradce pro obor: Známky protektorátu Čechy a Morava
Maleček Jaroslav ( sekretariát@informace-scf.cz) – znalec pro obor: ČSR I, se specializací emise Hradčany 1918
Malovík Vladimír ( ability@volny.cz) – poradce pro obor: Instrumentální metody analýzy předmětů filat. Zájmu
Münzberger Vladimír ( jav.munz@volny.cz) – poradce pro obor: Perfiny používané na našem území (čs. a rakouské)
Ondruška Ladislav ( l.ondruska@seznam.cz) – znalec pro obory: Polsko – zn. a cel. 1918-39, Polské městské pošty, GG
Pažout Pavel ( pazout@quick.cz) – znalec pro obory: Známky a celistvosti ČSR II a ČR
Rozhoň Martin ( mrozhon@seznam.cz) – kandidát oború: ČSR I se spec. na nouzové nov. nál. a raz. a na zn. emise Hradčany
Stošek Jiří ( info@filatelie-hobby.cz) – znalec pro obor: ČSR I, se specializací emise Pošta československá 1919
Svoboda Václav ( fil.zeleny.konicek@seznam.cz, tel.: 606 205 105) poradce oboru: Ekonomika, se spec. ceny a odhady ve fil.
Škaloud Jiří (mail: skaloud.jiri@volny.cz) – znalec pro obor: ČSR I, se specializací na emisi Hradčany 1918
Trnka Hynek (mail: hynektrnka@seznam.cz) – znalec pro obor: Letecké celistvosti ČSR I
Trojan Martin (mail: martin_tr@volny.cz) – poradce pro obor: Elektronické a optické metody zkoumání filat. Materiálu
Vychron Tomáš (mail: petr.vychron@iol.cz; tel.: 608 356 065) – znalec pro obory: ČSR II a ČR
Weissenstein Josef (mail: info@parfilex.cz) – znalec pro obor: ČSR II
Členové Komise znalců SČF, kteří jsou současně soudními znalci
(pro uvedené obory):
Spoje – pravost a jakost známek + Ekonomika – odhady cen ve filatelii: Aksamit, Beneš, Pažout, Weissensten
Ekonomika – odhady cen ve filatelii: Dražan, Kopřiva, Svoboda
Kriminalistika – technické zkoumání cenných papírů, cenin, dokumentů a dokladů, jejich pravost: Malovík

No momentálne je v kurze na Hradčany znalec Vrba.

A čo teraz? som úplný začiatočník, mám ísť priamo za znalcom? či mu to mám poslať oskenované, či v obálke poštou? ?Ako mi bolo odporučené, poslal som Pánovi Vrbovi ...scan asi 1200 DPI na odporúčaný mail.. , s otázkou...má to zmysel overovať? nie je to podvrh? Falzifikát, ? doteraz žiadna odpoveď. Dá mi niekdo z vážených znalcov odpoveď. ? ďakujem.

Nebuď netrpezlivý. Teraz bola jedna veľká aukcia kde Vrba mal si myslím dosť roboty.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.