Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#191 - 11. 1. 2022, 08:50
nevím, ale ta cena vs. kvalita určitě investicí není, je to bublina která plaskne po koroně, nevěřím, že si to udrží tu hodnotu a jen se divím jak to vůbec někdo může zaplatit, jsou lepší investice.... https://aukro.cz/10kc-1993-male-kc-rrr-6991690628?tab=more-history

To je Váš příspěvek zde z 6/21 - Zatím jste konzistentní ve svých názorech. to se mi líbí. Zatím tedy nevíme, jestli vám vaše předpovědi vyjdou. stačilo půl roku a trh je zatím ale pořád někde jinde...

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#192 - 11. 1. 2022, 08:54
Dovolím si poznámku. Trochu mi to připomíná povzdechy a stesky Evropy 1 svého času tady... Možná badatelsko-historickou úroveň ne, to máte pravdu, ale celkové všeobecné povědomí o numismatice, že něco takového vůbec existuje, propagaci sbírání mincí, aby se sbírání mincí dostalo z toho našeho malého dvorečku, kde se hrabeme ve svých sbírkách a na burzu přijde pár stále stejných důchodců (obdoba s filatelií) a "trochu se to rozjelo" mezí širší veřejností, to ano. To investoři dokáží. A nemusím být nikde organizovaný, tento pozůstatek z minulých časů, být někam zařazen, mít průkazku a řídit se nějakými stanovami, strašně svazuje ruce a zakrývá rozhled. Doba už je opravdu někde jinde. Chce to občas přijmout, že se lecos mění. A pak mám pocit, že určitě někdo z dnešních investorů najde i hlubší zálibu a zájem v mincích a vzhledem ke svým prostředkům může vybudovat časem mimořádnou sbírku … V tomto se spolu asi rozcházíme, ale to nevadí, slušná diskuse je také přínosem. Aspoň pro mě určitě. Doporučuji vám přečíst si tuto knihu, je sice o filatelii, ale na tento náš dialog skvěle navazuje... A skvěle se čte... ...

Nechápem. Kde sa tu píše, že numizmatici a zberatelia musia byť niekde organizovaní? To je úplný bull shit.

Vyplynulo to z diskuse s Otravnymkomarem, a moje reakce na jeho názory. Pochopil jsem z Barbarova příspěvku (zde č.183), že Otravnykomar je v ČNS.
Fidzi nemusíte na všechno (a navíc takhle urážlivě) reagovat, zvlášť, když se v diskusi neorientujete...

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#193 - 11. 1. 2022, 08:58

Ale ruku na srdce.... rozparádilo nás to všechny, že ? Jedna dražba a dosažená jednoho malého kolečka...😃

Osobně já jsem hodně zvědavý, na nějakou nejbližší dražbu této mince... kam a jestli se cena posune, jestli o ni bude i nadále takový sběratelský nebo investiční nebo numismatický (každý ať si vybere co je mu bližší) zájem...

Janku

Uživatel

Zaregistrován
24. 6. 2021

#194 - 11. 1. 2022, 08:58
To je Váš příspěvek zde z 6/21 - Zatím jste konzistentní ve svých názorech. to se mi líbí. Zatím tedy nevíme, jestli vám vaše předpovědi vyjdou. stačilo půl roku a trh je zatím ale pořád někde jinde...

pozor, kvalita je někde jinde, ale obdobná se prodala nedávno i jen za 60tis!, tj. +/- 150tis. není problém....

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#195 - 11. 1. 2022, 09:05
To dohadování kdo co má mi příjde docela ujeté, jako 15tiletí kluci. Upřímně mi je to fuk kdo co má, každý má něco jiného. Je pokud jde o cenu aktuální, Barbare, koupil bys ji za 500-600tis? pak je jednoduchá odpověď jak moc je předražená a zda má stále svého kupce....

Tu svou koupil.. Také 5 haléř 1924 který také ještě nemám si jednou pořídím,vše záleží na možnostech sběratelů..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Janku

Uživatel

Zaregistrován
24. 6. 2021

#196 - 11. 1. 2022, 09:12
Tu svou koupil.. Také 5 haléř 1924 který také ještě nemám si jednou pořídím,vše záleží na možnostech sběratelů..

:-))))

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#197 - 11. 1. 2022, 09:24
:-))))

Koukej znám sběratele, kteří mají neskutečné možnosti a pro kompletaci sbírek mají jediný problém a to je výskyt kvalitních požadovaných položek.. Pokud se položky čas od času oběví,, jdou přes mrtvoly,, a neštití se utratit horentní sumy... Všeobecně dnes to není nikterak výjimečné, stačí se zúčastnít aukci typu M&Ch...
No a pokud se jedná o mou desetikačku, zachovalejši RL stav jsem ještě neviděl.. A není to tím, že jí vlastním, ostatně proto jsem vložil kvalitní fotografie ať každý posoudí sám..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Janku

Uživatel

Zaregistrován
24. 6. 2021

#198 - 11. 1. 2022, 09:26

budte stastni..... :-)

barbar napsal/a:

Koukej znám sběratele, kteří mají neskutečně možnosti a pro kompletaci sbírek mají jediný problém a to je výskyt kvalitních požadovaných položek.. Pokud se položky čas od času oběví,, jdou přes mrtvoly,, a neštití se utratit horentní sumy... Všeobecně dnes to není nikterak výjimečné, stačí se zúčastnít aukci typu M&Ch...
No a pokud se jedná o mou desetikačku, zachovalejši RL stav jsem ještě neviděl.. A není to tím, že jí vlastním, ostatně proto jsem vložil kvalitní fotografie ať každý posoudí sám..

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#199 - 16. 1. 2022, 21:55

sigur napsal/a:

A preto bude vhodnejšie, keď sa začnete označovať ako zberatelia, nie ako numizmatici.

Tento prípsevok beriem späť a ospravedlňujem sa všetkým, koho sa to dotklo. Mám rešpekt a pokoru voči každému, kto sa niečomu rozumie lepšie ako ja.

Janku

Uživatel

Zaregistrován
24. 6. 2021

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.