Zaregistrován
22. 7. 2011
To Tomako.
Omlouvám se, ale pořádně čtěte, pokud chcete reagovat. Já jsem zde mluvil o barvě a né o chemickém rozboru. Pokud budu vědět, že originál má žlutavou barvu a falzum bude vinou příměsy načervenalé, tak tuto skutečnost dokážu nakoukat a budu vědět během chvíle kde jsem.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
26. 7. 2007
tak ja neviem evropa1 ... ale ty si myslis ze profesionalny padelatel je slepy a nevie si zabezpecit originalne zlato pre razbu ? 😁 😆
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
10. 3. 2009
To znie ako "Viem rozpoznať či má AIDS pri pohľade do jej očí"😃
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
22. 7. 2007
No ale psal si i toto : "pokud víš z chemie, podle příměsí se nechají poznat přímo doly atd" z toho sem usoudil na chemicky rozbor...... no nic nechme to,ja uz koncim se svyma zlehcujicima komentarema a poprosim grofika at to trochu promaze😃
Zaregistrován
12. 1. 2010
Proč by neexistovaly novoražby? I když v tomto případě by šlo spíš o nelegální doražby - novoražba se většinou užívá pro pozdější legální ražby z jiných razidel.
S tím originálem je to hraní si se slovíčky - v takovém případě by se za originál dal považovat jakýkoli ražený padělek. Pozdější a navíc nelegální doražba v žádném případě není originálem.
Jinak ohledně odlišitelnosti - to nikoho nenapadlo, že razidlo se časem opotřebovává? Samozřejmě u doražby v malém množství bude asi těžké poznat nějaký rozdíl a to je přesně ten důvod, proč takové mince jako je 5haléř 1924 nesbírat, i kdyby na to člověk měl 😋 V momentě, kdyby prasklo (tj. s jasnými dukázy), že k nějakým doražbám došlo a mincí je mnohem víc a navíc nejdou pořádně rozeznat, tak půjde cena rychle dolů.
Zaregistrován
30. 9. 2010
zaujimava a poucna diskusia.
mal by som jednu logicku otazku:
existuje (napr. v archive mincovne Kremnica) povodne razidlo 5h 1924 ?
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
23. 10. 2006
Neviem ,ale asi nexistuje.🙄
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
30. 9. 2010
to sa pouzite razidla (akekolvek) nearchivuju?
urcite to nevozia do kovosrotu..
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
10. 3. 2009
Použité razidlá sa archivujú v Kremnickej mincovni a aj razidlo 5 hal 1924 sa nachádza v trezore mincovne. Razidlo je však prasknuté. Podľa mojich informácii je to len bočná prasklina, ktorá by nemusela brániť v prípadnom použití. Ale osobne som ho nevidel a informácie o praskline mám "z druhej ruky"🙂
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
30. 9. 2010
spytal som sa emailom priamo v kremnici, tak som zvedavy.
jacisin76@yahoo.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.