Zaregistrován
19. 5. 2010
Poučná diskuse, která mnoho mých pochybností potvrzuje.
Evropa1: Mohl by jste napsat i nějaké podrobnosti o padělcích 5 koruny 1906 KB, které jste zmiňoval?
Zaregistrován
22. 7. 2011
To rst.
V případě uherské pětikoruny z roku 1906 se vyskytuje dost padělků. Jsou hlavně vyráběné předěláváním letopočtu z roku 1900. Proto je nutné sledovat poslední číslice letopočtu a ikonografii portrétu, protože mezi uherskými pětikorunami z roku 1900 a 1906 jsou detailové rozdíly. Ke studování Vám poslouží 5K 1900 KB a například 5K 1908 KB.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
19. 5. 2010
Díky, toto vím. Zajímalo mě spíš, které konkrétní kusy prodané na aukcích v poslední době byly podle Vás falza.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Tak to se omlouvám, protože mince FJI jdou nějaký čas mimo mě, o tuto problematiku se již nezajímám a proto ani v aukčních nabídkách nesledují ani výskyt mincí tohoto panovníka. Myslím, že jeden padělek byl nedávno na Aukru. Ale pro seriozní závěr bych ji musel mít v ruce.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
3. 2. 2011
Zaregistrován
19. 5. 2010
Této jsem si všimnul. Tu už asi 2 roky prodával někdo na Ebay, pořád snižoval cenu až ji koupil někdo z ČR a se ziskem prodal na Aukru.
Má otázka směřovala na kamenné aukce, kde evropa1 psal:
Když tuto konkrétní minci zmiňoval tak jsem předpokládal, že ví i o nějakém konkrétním případu.
Zaregistrován
22. 7. 2011
siTo numismatik-fji.
Celou diskuzi na Aukru nyní přečetl a pokud je pravda, její prodej na ebay za uváděnou cenu, pak je již jasné, jaké je skutečnost. Myslím, že tyto aukce sleduje mnoho obchodníků, kteří čekají na příležitosti a pokud by byla pravá, i cena by skončila někde jinde. To samé v Aukru. I když byla ve špatné zachovalosti, stejně by se tato mince, pokud by byla pravá nechala prodat dráže.
Já jsem tenkrát sledoval tuto aukci a následně jsem na pochybnosti vydražitele upozornil. Myslím, že to byl neskušený sběratel, který možná poprve slyšel o padělcích. Aspoň jsem to z jeho reakce vycítil.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To rst.
Já jsem výskyt zmíněných padělků uváděl všeobecně a napsal jsem, že se objevují i v renomovaných aukcích. To ale není podstatné, kde se jaké falzum objevilo, protože důležitá je skutečnost, že tomu tak opravdu je. Jinak je nedůležité vědět, v jakém aukčním katalogu se podezřelá mince objevila, protože z fota většinou nebudeme schopni nic poznat. Tu minci musí každý osobně vidět a před tím vidět několik zaručených originálů, které bude mít nakoukané, ale stejně někdy nebude člověk schopen zaujmout jednoznačné stanovisko. Pak je lepší nedražit a jen dražbu sledovat a pokud o ní nebude zájem a spadne za vyvolávačku, pak bude vše jasné. Některá falza jsou již dobře udělaná a pokud se bude jednat o novou práci, ještě nevypozorovanou, pak se můžeme dostat do problémů. Kdysi jsem v jedné naší velké aukci koupil 5 krejcar 1858 B. Koupil jsem ji za polovinu ceny za vyvolávačku. Nepoznal ji ani jeden známý slovenský sběratel a odhalil ji až jeden maďarský obchodník. Nejrůznějších falz FJI se objevuje poměrně dost a proto se o mince tohoto panovníka nezajímám, ale z doslechu renomovaných sběratelů, nebo z osobních prohlídek se nechají vidět každou chvíli. Bohužel se vždy jedná o lepší, dobře udělané věci.
Zaregistrován
13. 3. 2011
To evropa1: vravite ze je vela falz panovnika F.J. A mate este nejake informacie kde sa mohlo vyrazit vela falz?
Zaregistrován
3. 2. 2011
To Evropa1: Bohužel padělají se mince již z období prvních ražeb starověku a to až do současných ražeb, takže to by numismatici vlastně nemohli vůbec nic sbírat.
Předpokládám, že Vaše tvrzení "Nejrůznějších falz FJI se objevuje poměrně dost ....." můžete doložit o jaké mince se jedná, prosím uveďte potřebné údaje o falzách FJI - nominál, rok ražby, mincovnu, kde byla mince vydražena a pokud možno nějaký odkaz na případný obrázek falza, jinak Vaše tvrzení je nevěrohodné.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.