Zaregistrován
22. 7. 2011
To numismatik-fji.
Je to již mnoho let tak si již přesně nepamatuji kolik byla vyvolávací cena, ale myslím, že to bylo proti limitu a v tomto případě je úplně jedno jestli 25, nebo 28 000, protože to je stejně cena téměř za vyvolávačku. Koupit minci za polovinu ceny bylo myšleno v tom smyslu, že kdyby byla opravdu pravá, stála by v té době více než 50000 korun.
Jinak doklad samozřejmě vlastním, ale zajisté pochopíte, že Vám ho neukáži, protože zde nebudu ukazovat svoje účty, aby si je mohl každý prohlédnout, včetně dalších intimních věcí.
Jestli mě nevěříte, je to Vaše věc, ale již mě Vaše chování velice uráží. Kdybyste četl další přispěvatele, kteří mají narozdíl od Vás přehled, mohl byste se i od nich dočíst, že jsou aukce prolezlé nejrůznějšími falzy.
Konkrétně tento nepravý pětikrejcar byl v aukcích již několikrát a když řeknu zhruba pětkrát, nebudu daleko od pravdy. Vždy se prodal za vyvolávací cenu kolem 20 000 korun a byl pěkně zachovalý. Proto si vezměte aukční katalogy, hledejte a hlavně se zamyslete nad tím, že jenom za pravou minci by minimálně tři sběratelé z mého okolí dali částku kolem 60 000 korun. Proč tedy v aukcích stála tak málo, když na nich byli přítomní lidé, kterým ve sbírce schází. Jak jsem řekl již mě uráží Vaše nedůvěra a místo toho abyste mě byl vděčný, že se zde snažím chránit sběratele proti podvodům, tak jen zpochybňujete věci, kterým moc nerozumíte. Mě to je úplně jedno, já to nedělám pro sebe, já se na to můžu vykašlat, protože já jsem se skutečným stavem srozuměn a můžu Vás nechat v nevědomosti žít si svůj naivní svět, jak je všechno poctivé. Jestli budete mít zájem, můžete přijet v září do Prahy na aukci a seznámým Vás s několika lidmi, kteří Vám potvrdí můj nákup, včetně kamaráda, který musel do trezoru pro svůj vlastní a před elitou pobočky jsme je dali proti sobě a ukazovali rozdílné detaily. Vůbec Vám nerozumí, protože bych spíše čekal, že budete mít zájem o věci spojené s rozdíly, než řešit nepodstatné záležitosti. Mě se zařazování falz do aukcí nelíbí a proto, když jsem koupil toto falzum, snažil jsem se ho důkladně prozkoumat a porozumět mu. Již několikrát jsme s kamarádem aukcionáře upozorňovali, někteří je stáhli, jiní to hodili za hlavu a v aukci ho nechali. On si udělal svojí +- vyvolávací cenu a jede se dál. Možná, že si vydražitel, na úrovni vašich znalostí myslí, jak výhodně nakoupil a také si žije svůj krásný sen.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
26. 7. 2007
Evropa1 : myslim ze si to stale nepochopil o co sa tu jedna. o tvojich znalostiach tu nikto nepochybuje , ale uvedom si , ze bez predlozeneho dokazu ti malokto uveri ked tu hovoris o falzach,novorazbach, dorazbach,padelkoch atd...
spominal si ze mnoho zberatelov vie ze sa v aukcii predavaju falza. tak podla mna su aj ti zberatelia podvodnici ked to toleruju , informacie si nechavaju pre seba a nezverejnia to😉
ps: snad ta tu nedovercive reci neodradia prispievat. opakujem ze znalosti a skusenosti mas az-az , ked si citam tvoje prispevky😉
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
22. 7. 2011
To vassilij.
Omlouvám se, ale to je již jiné kafe, na které dnes můžou odpovědět sběratelé, kteří konkrétní panovníky dělají desítky let a mají mnoho zkušeností a ty já v případě starších věcí nemám. Některé věci jsou již identifikované, ale je zde spousta dalších, které jsou na hraně a vím, jak říká kamarád, nevědí si s nimi rady ani ti nejzkušenější. V tomto případě bych se již dostal opravdu na tenký led a jak vidíte v případě falz mincí FJI, které jsou ve všeobecné známosti trochu znalých sběratelů a nepředpokládal jsem nějaký problém, stejně k němu došlo a již mě unavilo stále někoho neznalého přesvědčovat, že 1+1= 2 a né 3. Tato poznámka se samozřejmě netýká Vás.
Uvedu zde jeden případ, který je snad známý. Před pár lety se objevil Egenberský půltotar 165..., v provedení líce dvou bratrů proti sobě. Opět pochází z jižních Čech.
Ještě jednou se omlouvám, ale v tomto případě bych nebyl schopný dát zaručeně správné informace.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 11. 2008
Eggenberci jsou dost známá věc(tedy pro toho kdo to sleduje), ostatně mimo celkových novodobých falz(dle mého horší kvality) jsou od mnoha jejich ražeb známé novoražby z cca konce 19.století pořízené z původních razidel...(lze je ale většinou odlišit).
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
22. 7. 2011
To jano7B9.
Víš důkaz není ve formě toho, že zde budu ukazovat účty z aukcí. Důkaz je v úplně jiných postupech. Vždyť je úplně jedno, jestli jsem tuto minci koupil já, nebo Franta z Moskvy. Důkaz je v tom, proč je podle mého mínění tato konkrétní mince levá a snaha některých nevěřících Tomášů, abych je zasvětil. Po tom tady, ale není poptávka a někteří diskutující budou stále dokola psát věci z okruhu, do kterého nemají možnost proniknout a tím nemají nejmenší znalosti. Jak říkám, já jsem to nedělal pro sebe, ale pokud tímto postupem někteří o to nestojí, beru na vědomí. Proč bych zde někomu, s takovým chováním, dával něco zadarmo, když mě to stálo desítky hodin výskumu.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Osobne jsem rad ze zde Evropa1 zminil nektera prokazana falza a to i kdyz ne vsechna byla z okruhu meho sberatelskeho zajmu tak podobne informace vitam nebot se mohou nekdy me nebo i mym pratelum hodit.
Pred nekolika lety zacal i vybor CNS zasilat clenum tzv.karty falz minci ktere se vyskytly v aukcich a na trhu. Bohuzel se to ale ukazalo jako kontraproduktivni vzhledem k podrobnemu popisu odlisnosti, coz byl vlastne navod pro prip. padelatele jake nedostatky odstranit, a tak s vydavanim karet CNS prestala.
Zaregistrován
22. 3. 2009
jano7B9 napsal/a:
Evropa1 : myslim ze si to stale nepochopil o co sa tu jedna. o tvojich znalostiach tu nikto nepochybuje , ale uvedom si , ze bez predlozeneho dokazu ti malokto uveri ked tu hovoris o falzach,novorazbach, dorazbach,padelkoch atd...
spominal si ze mnoho zberatelov vie ze sa v aukcii predavaju falza. tak podla mna su aj ti zberatelia podvodnici ked to toleruju , informacie si nechavaju pre seba a nezverejnia to😉
ps: snad ta tu nedovercive reci neodradia prispievat. opakujem ze znalosti a skusenosti mas az-az , ked si citam tvoje prispevky😉
Jano, Evropa vie o čom hovorí a úplne s ním súhlasím.
Nechcem sa Ťa dotknúť, ale okrem že sedíš tu na sberateli stále si bol an aukciách, stretnutiach zberateľov, stretávaš sa s nejakými? Aukcie a to i zahraničné overené rokmi predávajú toľko fálz, že by sa Ti z toho hlava zatočila. Priemerný zberateľ to kúpi, ale skúseného zberateľa ťažko oklameš. Zober si prečo ked príde nejaký solventný zberateľ, ktorý by mohol kúpiť, čo by chcel nekúpi napr. nejakú RRR,RRRR mincu aj ked na nu má a preplatil by ju aj dvojnásobne a nekúpi?Prečo asi?Lebo je to falzum...Ked nedražia veľkí hráči, tak je to na beton, že tá minca nie je v poriadku. Bud je ten zberateľ sám skúsený, alebo má okolo seba ľudí, ktorí mincu prezrú, skontrolujú a atd.
Nebudem menovať, ani písať mince, ktoré sú falzá a kde a kedy boli dražené, lebo je to veľmi tenký ľad. Pokiaľ by oklamali mna osobne, neváham a žiadam peniaze, ak nie, podávam TO a začína sa dokazovanie. Ale ked je niekto hlúpy a myslí si, že za lacné peniaze kúpi super vzácnu mincu, tak tak mu treba. Treba študovať, rozprávať sa s ľudmi, sám chodím každý týžden do BA po rady ku skúseným numizmatikom. Tak sa človek učí.Nie len sedieť za netom a čakať na dôkazy a atd a že dokáž že hento je ľavé a pravé...A navyše - je to tenký ľad, napísať hoci aj na nete, že v x aukcii bola predaná minca y ktorá bola falzum a že sú to podvodníci. Pozor, na toto sú paragrafy. Ak na Teba podajú TO a ty nevieš dokázať, že je to falzum, môžeš mať miesto v chládku.Oni postavia svojich 3 znalcov, ktorí vypracujú posudok, že minca je pravá a ty ako amatér môžeš isť s prepáčením do riti. A znalec (väčšinou) nepôjde proti znalcovi, ver mi , viem ako to chodí.
A ty z toho vídeš ako porazený, ešte je možná basa a pritom Ty si tú mincu ani nevydražil a vlastne Ti išlo len o to, že upriamiš na falzum.
A prečo by boli tí zberatelia podvodníci?Niektorí si to medzi sebou hovoríme, že bacha, tam a tam je falzum a veľa ľudí na to upozornuje, že to nie je v poriadku. Ale ak majiteľ aukčnej spoločnosti nie je natoľko seriozny, ab yto stiahol, tak čo s tým?Nič...
Takto to chodí...
A to, že pobočky majú tiež falzá, to sa vie už dlhé roky, nie je to nič nové...Kto slepo verí, padne na hubu a tak mu treba...
Ľudia, v dnešnom svete netreba veriť nikomu, to ale nemusím hovoriť.
Zaregistrován
22. 3. 2009
Presne ako píše pán Kučera.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To NumismatSR.
Děkuji za výstižný článek, kterým jste vysvětlil podstatu problému. Je vidět, že někteří diskutující nemají základní znalosti o numismatickém trhu a místo toho aby se do něho snažili proniknout a pochopit ho, stále jenom chtějí aby za ně práci odvedl jiný a oni přišli pouze k hotovému. Když někdo jim chce poradit a předat jim znalosti, které nebyly zadarmo, jenom spochybňují argumentací, která je ze základní školy numismatického vzdělání a to je bohužel v dnešním světě málo. Musí pochopit, že musí vypnout počítač, v sobotu ráno vstávat třeba ve čtyři hodiny a jet stovky kilometrů na aukci, kde budou nejdříve jenom sledovat, snažit se navazovat kontakty a možná, že po několika letech za odměnu dostanou základní znalosti.
Zaregistrován
3. 2. 2011
To Evropa1: Není žádné tajemství, že na numismatickém trhu je nepřeberné množství padělků různých mincí, ovšem tím, že se pouze zmíníte o různých padělcích, které jsou mezi numismatiky, kteří se o tuto oblast numismatiky zajímají známé a není nutné o nich vůbec psát, ale je potřeba seznámit numismatiky s podrobnosti různých falz, jako popis, obrázek a po případě i upozornit na pobočku ČNS, která do svých nabídkových seznamů tyto falza zařazuje a to jste prozatím neudělal, jinak řečeno pokud jste řekl "a" měl by jste říci i "b". Na internetu a nebo v numismatické literatuře získám více informací o padělcích, než jsem získal z Vašich příspěvků. Máte určitě s padělky hodně zkušeností, tak proč je nedáte na papír a nenabídnete k prodeji, když odmítáte "dávat něco zadarmo" jak jste napsal.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.