Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#201 - 30. 7. 2011, 15:19

To tenzor. S Tvým posledním odstavcem plně souhlasím,ale........................................ Uvěďme si například případ přetisků známek první republiky Pošta československá. Můj otec tyto známky odmítal sbírat, protože k přetiskům některých známek došlo podvodem. Ten kdo byl u zdroje udělal pár přetisků na některých známkách a tajně je vynesl z tiskárny. Jaká je dnešní skutečnost. Tyto známky jsou legalizované ve všech katalozích a prodávané po všech renomovaných aukcí po celém světě. Prostě z podvodu se stala normální věc a nikoho nenapadne, aby majitel těchto umělých rarit stíhal za podvod, nebo krádež, i když se nejednalo o oficiální přetisky, ale podvodné. Toto je jeden případ beztresnosti jednoho podvodu. Samozřejmě, že dnes jsou tyto věci právně promlčené, ale mělo by zde jít o otázku morální a tedy tyto pokoutné přetisky by neměli být brány za oficální. Což bohužel již jsou, i když se jejich výrobou snažilo pár darebáků obohatit. Proto se zde na morálku příliš nehraje a pokud znalec dostane vzácnou věc k ohodnocení, bývá odměněn procenty z odhadní ceny a to má také svojí nemalou váhu.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#202 - 30. 7. 2011, 15:25

Dracek: kdyz jsem zacinal na Aukru, tak jsem jim hlasil kazdy padelek (tedy kazdy, s kterym jsem si byl jisty) a podvod prodejcu, brzy jsem zjistil, ze je to nezajima ani natolik, aby takove aukce stahli. Prestoze se holedbaji pres media znalci, realita je takova, ze jen inkasuji penize a nicemu odborne nerozumi (a ani nechteji, protoze kdyby moc zasahovali, tak prijdou o penize). Jinak se jednalo vetsinou o mince v radu par stovek, takze by se to ani trestne stihat nedalo. Ale mas pravdu, spravne bych ty pripady mel davat k setreni policii s tim, ze Aukro je spolupachatel..
Jinak dukazy - kdyz vidim, ze je mince primitivni lity padelek a original je razeny a je prodavana jako prava, jake dukazy mas v tomto pripade na mysli? To uz mi pripomina, jak policiste ucelove vysetrovali Bobosikovou po stavce v CT a ptali se ji, jake ma dukazy pro svou "pomluvu", ze cirkev uzavrela z Hitlerem konkordat🙂

klosa

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2013

#203 - 5. 4. 2013, 21:30

zdravím,dnes jsem možná narazil na tuto minci,bohužel neni v moc dobrém stavu(trochu zelenější).Potřeboval bych poradit jak zjistit pravost mince.děkuji za odpovědi

dula77

Uživatel

Zaregistrován
1. 8. 2010

#204 - 5. 4. 2013, 21:33

vložte fotku. To že niekde nájdete originál mincu je viac menej nepravdepodobné.

blasko.juraj.ml@gmail.com

klosa

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2013

#205 - 5. 4. 2013, 22:17

omlouvam se za spam po lepším očištění je tam rok 1926

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#206 - 5. 4. 2013, 22:28

Ale zas tak ďaleko tie dátumy od seba nie sú...😉

Trutnovak

Uživatel

Zaregistrován
12. 12. 2009

#207 - 6. 4. 2013, 09:10

Archy časově ne, ale finančně jen pár stovek tisíc korun :-)

Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Filozof

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2015

#208 - 20. 1. 2015, 23:07

Tak jsem také dnes jeden objednal. :-) Kdejaký sběratel ho nosí v peněžence, tak ať mám taky jeden. Chtěl za něj 5 stovek, tak jsem mu napsal, že mu dám 2, víc ani findu. Nějakej 5h 1924 větší cenu jistě mít nemůže.:-)
Ale jinak mne udivuje, proč to kdo nabízí za 5 stovek. Bez zmínky o tom, že jaksi nejde o dobovou ražbu. Pokud láká někoho, kdo o mincích nic neví, tak mu za obyč starej 5h 500 nedá a nikdo a kdo o mincích tuší alespoň málo, mu zase nedá nic. (Leda já 200 za kuriozitu a studijní materiál na napdobeniny).
Bez zmínky o pravosti/falzech/replikách se slovy: "Nabízím 5h 1924" jde vlastně o podvod, ale jaký podvodník by chtěl vydělat 500 na něčem, co stojí pár korun a napodobuje věc za statisíce? Tomu nerozumím. Nezdá se mi logická žádná existující varianta. Dokonce i kdyby nabízotel sám náhodou netušil nic o mincích (nesmysl, ale teoreticky), určitě by nechtěl 500.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#209 - 20. 1. 2015, 23:12

A proč vůbec kupovat tuto kopii, když za ty peníze šla koupit jiná pravá mince?! 😲

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Filozof

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2015

#210 - 21. 1. 2015, 16:33

No - vždyť říkám: Ze studijních důvodů a jako talisman-odznak poznávací znamená českého numismatika = "pravý" 5h 1924 vždy v peněžence. :-)
No a pak - sem tam lidem něco o mincích povídám (takové ty základní věci) a ono je to docela zajímá. Ale vždycky lépe reagují na skutečnou minci než obrázky - tak i proto - k zatraktivnění povídání o mincích. Ty 200 mi za to stojí. (On mi to stejně neprodá :-)).

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.