Zaregistrován
12. 1. 2010
Vzhledem k tomu, že výrobní náklady budou tak 10 Kč, tak se opravdu ceně 200 divím .)
Zaregistrován
19. 1. 2015
tenzor
No, tak kdyby mi někdo tenhle talisman nabídl za 10,- (20,-; 30;...) budu samozřejmě raději. :-)
Zaregistrován
23. 11. 2011
No tak to jsi mě překvapil, taková mohutná filosofická debata o numismatice a šetrnosti při nákupech luxusních kusů a pak si za dvě stovky koupíš falsum pěťáku, které číňani prodavají za 1,50 usd.....
Zaregistrován
19. 1. 2008
tak teda nevím, jestli poznávacím znamením českého numismatika mít v peněžence čínskou kopii 5 haléře 1924 ... tos mě tedy dostal ... :-) :-) :-) .............. to už si tam raději den pravý groš Václava IV. za 70 Kč ... :-)
Zaregistrován
7. 10. 2006
Filozof napsal/a:
Kdejaký sběratel ho nosí v peněžence, ...
Mě by hlavně zajímalo, jak kolega přišel na toto? Nikoho takové neznám, osobně nosím v peněžence jen platnou měnu 😆
Každopádně pořizování kopií za mince, na které třeba člověk finančně nedosáhne nebo je dlouhodobě nemůže sehnat, považuji rovněž za scestné a nemá to s numismatikou nic společného. To je dobré snad jen pro děcka, co si vytvářejí své dětské sbírky, ale nechápu, k čemu je to dobré pro dospělého sběratele? Pokud chci mít doma něco pro studijní účely, spokojím se s fotkami dané mince, ale kupovat repliku? To je celkem ujeté ...
Zaregistrován
17. 3. 2014
Já bych jakoukoli repliku ve sbírce nesnesl ani zadarmo 😲
K čemu je vám dobrá?
Zaregistrován
19. 1. 2015
petr1596
OK - díky za radu. Jdu pátrat p olevnější verzi za ... teď de mi nechce hledat, kolik je právě 1,50 USD.
Zaregistrován
19. 1. 2015
Ad kopie v peněžence - inu - tak jsem to vypozoroval. Ale pochopitelně jsem nezkoumal statisticky významný vzorek. :-)
Jako talisman mi to nepřijde špatné. Jakoukoliv "pravou" bych tam nedával - ani za 70 - jako numismatikovy by mi bylo líto, že se ničí, když může dělat radost jinému začínajícímu kolegovi. Ale samozřejmě respektuji všechny odlišné názory - to je jeden z důvodů, proš se mi toto fórum líbí, že tu zatím vidím toleranci a respekt.
Zaregistrován
19. 1. 2015
kacuro
S tím studiem nevím, jak to myslíš. Jak na fotce dobře poznám metody falsifikátorů? Já myslel, že je lepší to mít v ruce - s lupou atd... Ne?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.