Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Filozof

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2015

#221 - 22. 1. 2015, 16:56

Lukas105s
No - o replice ve sbírce zde - tuším - nikdo nemluvil. Myslím tedy, že by s Tebou všichni souhlasili.

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován
17. 3. 2012

#222 - 22. 1. 2015, 17:16

jak už jsem tady někde psal, mám doma "sbírku" novoděl a napodobenin (i falz, ale ty jinde) - hlavně pro návštěvy, které, jistě ze slušnosti, projeví o mého koníčka zájem.
oni jsou spokojeni, vidí něco, co si myslí, nebo předpokládají, že mají vidět (je to kulaté, leskne se to a je to čitelné "jak nově vyražené") a moje mince jsou dál jinde v bezpečí🙂
snad to bude platit i na případného zloděje😃

Filozof

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2015

#223 - 23. 1. 2015, 12:53

Voloda16
To mne taky vyděsilo, když jsem zjistil, že všichni mají sbírky v trezorech v bankách. Co je to potom za sbírání?? Samozřejmě je chápu, ale vlastně i lituju.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#224 - 23. 1. 2015, 13:11
kacuro S tím studiem nevím, jak to myslíš. Jak na fotce dobře poznám metody falsifikátorů? Já myslel, že je lepší to mít v ruce - s lupou atd... Ne?

Myslel jsem to tak, že než si pořizovat nějakou trapnou repliku vzácné mince, spokojím se raději s fotkami originálů, které mohu využít např. ke studijním účelům (typy, varianty, koruptely, chyboražby apod. - týká se hlavně středověkých mincí). Mít minci v ruce je samozřejmě ke studiu nejlepší, ale když je mince mimo mé možnosti, nic jiného mi nezbývá ...

Adalbert

Uživatel

Zaregistrován
15. 8. 2014

#225 - 27. 1. 2015, 17:19

Pokud má někdo zájem, mohu nabídnout 5 haléřů 1924, raženo v České mincovně k 75. výročí ražby originální mince. Bylo to raženo se souhlasem České národní banky v počtu 1000 kusů. Pravá mince to není, ale bylo to ražené u nás. Na aukci v Praze to udělalo 3 000 Kč. Nabízím to bez bookletu za 350 Kč v tom je i poštovné v ČR. Do ciziny nezasílám.

Adalbert

Trutnovak

Uživatel

Zaregistrován
12. 12. 2009

#226 - 27. 1. 2015, 19:33

adalbert, ozvete se mi , mel bych zajem trutnov@centrum.cz

Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

pesekvlad

Uživatel

Zaregistrován
5. 1. 2018

#227 - 26. 1. 2018, 23:03

Jak těžké je bez posudku rozeznat padělek? Děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#228 - 26. 1. 2018, 23:50

Ja si myslím, že je to rovnako ťažké (alebo ľahké), ako s posudkom. Takže je to zajedno.
Inak som Vám odpovedal ohľadom tej 100 Kčs v notafílii - všimol ste si?

pesekvlad

Uživatel

Zaregistrován
5. 1. 2018

#229 - 26. 1. 2018, 23:58

Ano velice děkuji. Jsem rád za každou radu od odborníka.

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#230 - 3. 6. 2021, 19:49

Dobrý den,
v sobotu 5.6.2021 bude v rámci 100. jubilejní aukce f. AUREA PRAHA ("100. rarit") dražena TAKÉ NEJVZÁCNĚJŠÍ ČESKOSLOVENSKÁ MINCE - 5 HALÉŘ 1924! Tato vzácná mince se objevuje opět na numizmatickém trhu a tak jsem si řekl, že by stálo za to, oprášit a oživit vlákno s tématem o této minci, připomenout si, že se bude po čase zase dražit...
Vůbec zde nechci znovu otevírat novou nekonečnou diskusi, stačí, když si přečtěte toto vlákno pěkně od začátku, od prvního příspěvku Denariuse z roku 2008(!) i to bud estačit, je to síla...😃. Historie této mince je prostě plná teorií, legend,náznaků, pochyb, 100% pravd a 100% lží, byla důvodem stovek diskusí genrací numismatiků... je to prostě (aspoň podle mě) svatý grál československé numismatiky a je dobře, že něco takového máme... (a ruku na srdce, ať máme na ni názor každý jakýkoliv, každý bychom ji chtěli ve sbírce mít ..., ne?😃 )
Dnes asi nejucelenější výklad o vzniku této mince podal pan Radek Havel ve své knize "Raritní československé oběžné mince" ... jeho, zkoumáním podložená teorie o prasklém razidlu, a že pravá mince je ta, která nese znaky poškozeného razdla ... (no, podle mně prostě před prasknutím, určitě ještě muselo vzniknout pár mincí...)

A aby jsme věděli, a dochovalos e to do budoucna, přidávám tabulku, mnou vysledovaných dražeb za poslední roky..., všechny mince byly zaručeně pravé (doložené posudky a atesty - v zahraničí od dr. Petráně, u Aurei pak posudkem prodávající firmy), je možné, že některé z mincí byly vráceny na trh a draženy opakovaně, tak úplně podrobně jsem to ale nezkoumal...

No, myslím si, že v sobotu to bude takový malýnumismatický svátek, draží se čs. nejvzácnější mince, těším se a jsem strašně zvědavý, kolik TO, v dnešní šílené době přemrštěných cen a dražeb, v sobotu udělá !😁

Třeba si tento můj příspěvek někdo i přečte a zaujme ho, je bohužel ve vlákně, kde hraje prim "kecárna o všem možném", ale třeba ano...

Tak asi tak....

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.