Moderátoři: smith
Zaregistrován
3. 9. 2011
Albrecht z Valdštejna Poradte prosím nějakou literaturu na netu jsem něco málo našel ale nic moc od tohoto panovníka dík za info
Zaregistrován
22. 7. 2011
Josef Janáček napsal knihu Valdštejn a jeho doba. Jedná se o historické dílo pojednávající o celoživotní pouti této osobnosti.
Dílo o mincích například napsal pan Nechanický.
Malá poznámka. V případě Albrechta z Valdštejna se nejednalo o žádného panovníka, i když k tomu neměl daleko.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
3. 2. 2011
Pokud nemáte knihu "Mincovní památky šlechtických rodů v českých zemích" od Eduarda Polívky, mohu doporučit.
Je zde popsáno mincovnictví (i když ne úplně) 19 šlechtických rodů a na 15 stranách je ve stručnosti popsán rod Valdštejnů a jeho mincovnictví, (tex doplněn 26 fotografiemi mincí a medailí.)
Zaregistrován
3. 9. 2011
Ano vím že to nebyl panovník ale generál neboli vojevudce ale měl své mince tim pádem skoro panovník "Mincovní památky šlechtických rodů v českých zemích"tuhle knihu vlastním ale zase nic moc a to jsem ji kupoval za 150kč škoda jich ,ale ta kniha od toho Nechanického by se dala ještě někde koupit? asi ne že
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ve třicátých letech minulého století vyšla od Emanuely Nohejlové kniha Mincovnictví Albrechta z Valdštejna.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
3. 9. 2011
Ta už taky nebude k sehnání ,tak to mi asi zase nezbyde nic jiného než chodit po antikvariátech a nic nového asi neni co?
Zaregistrován
3. 2. 2011
Pokud Vás neuspokojila kniha pana Polívky a litujete 150.- Kč za její koupi, tak Vás asi taky neuspokojí kniha (lépe je napsat 50 stránková brožůrka o formátu 20 x 14 cm) od pana Nechanického (koupit se dá).
Obrázky:
Zaregistrován
3. 9. 2011
tak ta se mně hodně líbi kde je k sehnání prosím
Zaregistrován
3. 2. 2011
U mne v knihovně 😃 ale dá se občas koupit i na Aukru a nebo aukcích ČNS.
http://aukro.cz/nechanicky-mincovnictvi-albrechta-z-valdstejna-i3500795923.html
Zaregistrován
3. 9. 2011
o.k. jdu hledat
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.