Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

Petr Hospůdka

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
16. 5. 2010

#91 - 11. 2. 2014, 11:41

Osobně jsem dal na rady zde přítomných kolegů a zvolil cestu: V jednoduchosti je síla 😉

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#92 - 11. 2. 2014, 12:16

dědek napsal/a:

Smith má pěkné listy, už jsem je tady viděl. Já bych tam právě chtěl mít krátké povídání o tom, proč byly známky vydány a jak se používaly. Aby si divák či čtenář neřekl: „Hm, nějaké známky, další známky, samé známky, list, list, list, konec.“ Nepodařilo se mi třeba zjistit, k čemu se používala ta 72 h a proč ji vytiskli až později, když v předchozí emisi byla, na co se používala 50 h a proč ji přestali dotiskovat. Popisky u známek spíš jen tužkou, jaká je to varianta nebo zvláštnost. Musím si to ještě pořádně promyslet.

Zvýraznené skús pozrieť v knihe od Hirša

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2010

#93 - 11. 2. 2014, 12:23

dědek napsal/a:

Smith má pěkné listy, už jsem je tady viděl. Já bych tam právě chtěl mít krátké povídání o tom, proč byly známky vydány a jak se používaly. Aby si divák či čtenář neřekl: „Hm, nějaké známky, další známky, samé známky, list, list, list, konec.“ Nepodařilo se mi třeba zjistit, k čemu se používala ta 72 h a proč ji vytiskli až později, když v předchozí emisi byla, na co se používala 50 h a proč ji přestali dotiskovat. Popisky u známek spíš jen tužkou, jaká je to varianta nebo zvláštnost. Musím si to ještě pořádně promyslet.

pokud trváš na povídání, tak bych ho ale dal spíš na začátek listu, jako úvod, co listovatele čeká. Tužkou bych nikam nic nedopisoval, poznámky tužkou si dej do zásobníku, ale na albových listech by to dle mého názoru mělo být definitivní - čili souhlasím s tebou, hlavně si to promyslet:) udělej si třeba na papír několik náčrtků, rozvržení, popisky, co by se ti nejvíc líbilo a nestyď se kopírovat dobré nápady z cizích albových listů.

Lacewings

Uživatel

Zaregistrován
13. 3. 2012

#94 - 11. 2. 2014, 16:57

raje-,,V jednoduchosti je síla,, to ano,ale přece jenom být tebou ,tak bych se na to mrknul ještě jednou.Čučel jsem na to snad 15min,než mě to trklo.Sám jsem udělal daleko větší kopance a vždy to zjistil ,až po nalepení hawidek .😉

Petr Hospůdka

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
16. 5. 2010

#95 - 11. 2. 2014, 17:02

Tak dám druhý list 😃

Obrázky:

Lacewings

Uživatel

Zaregistrován
13. 3. 2012

#96 - 11. 2. 2014, 17:15

-s tím jsem počítal,že ty chybějící máš na druhém listu.Mrkni na tu 24a ,pak bych se asi vyvaroval toho datumu,v tento den byla dána v platnost pouze jedna hodnota,možná by bylo přijatelnější tam dát pouze 1922/26

Petr Hospůdka

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
16. 5. 2010

#97 - 11. 2. 2014, 17:17

OK a 10h na 100h opravím

dědek

Uživatel

Zaregistrován
23. 3. 2009

#98 - 12. 2. 2014, 11:37
dědek napsal/a: Smith má pěkné listy, už jsem je tady viděl. Já bych tam právě chtěl mít krátké povídání o tom, proč byly známky vydány a jak se používaly. Aby si divák či čtenář neřekl: „Hm, nějaké známky, další známky, samé známky, list, list, list, konec.“ Nepodařilo se mi třeba zjistit, k čemu se používala ta 72 h a proč ji vytiskli až později, když v předchozí emisi byla, na co se používala 50 h a proč ji přestali dotiskovat. Popisky u známek spíš jen tužkou, jaká je to varianta nebo zvláštnost. Musím si to ještě pořádně promyslet. ...

Tam už jsem to hledal a v přehledu sazeb v Michelu také. Teď mi zbývá jen hledat celistvosti, kašlu na to.

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#99 - 12. 2. 2014, 11:52

dědek napsal/a:

Tam už jsem to hledal a v přehledu sazeb v Michelu také. Teď mi zbývá jen hledat celistvosti, kašlu na to.

Síce iba výstrižok, ale s perfínom z Krnova.

Obrázky:

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

dědek

Uživatel

Zaregistrován
23. 3. 2009

#100 - 16. 2. 2014, 08:41

Tužkou jsem chtěl například připsat, že 6 heller je na obyčejném papíře. Jen jako poznámku, nic definitivního.

Známky už jsou zpátky v zásobníku, to zvlnění se mi nelíbilo. Jak jsem odstranil nálepku: Malým štětcem jsem ji kapkou vody namočil a pomalu odlupoval a do vznikající mezery tu vodu štětcem vtíral. Pak jsem známku osušil papírovou utěrkou, nechal asi půl hodiny na vzduchu oschnout a nakonec dal vylisovat.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.