Zaregistrován
23. 3. 2009
smith: Podíval jsem se znovu do té knihy a ono je to napsané u předchozí emise, kde byla hodnota 72 h nová, že byla určena k vyplácení balíkových zásilek – přesně jak jsi sem dal ten ústřižek.
Zaregistrován
21. 12. 2013
Dají se někde sehnat samotné pérové desky ? Tzv. kostra ? Chci si vytvořit vlastní obal. Má s tím někdo zkušenosti?
Vím, vím. Několikanásobně dražší než známky uvnitř 🙂 .
Děkuji
Zaregistrován
16. 5. 2010
Dají, pár odkazů jsem ti poslal.
Zaregistrován
23. 10. 2010
Jelikož už jsem velký chlapec, blíží se chvíle, kdy začnu taky uvažovat o albových listech (zatím je vše v zásobnících , půl na půl v hawidkách). Čili řeším kroužkové / pérové desky a taky způsob uchycení známek na listy (sbírám **). Dotaz - chci listy zcela čisté, celé si je navrhnu a vytisknu sám, nechám zasklít, nehrozí, že se mi známka v zaskleném políčku přilepí k "obyčejnému nefilatelistickému" papíru (uvažuji gramáž 240 nebo tak)? Raje říká, že ne, no mě se stejně ekluje strčit známku za X litrů lepovou stranou k nějakýmu čínskýmu papíru... samozřejmě by album stálo nebo viselo, ne ve vlhku, ale stejně... proto mi z toho vychází lépe , přilepit na listy hawidky. Vše mám nyní v černých plastových, ale na listy by asi byly vhodnější průhledné, není-liž pravda? Další věc je, že uvažuji o nějakém "zábavnějším" papíru, než klasika bílý hladký - napadá mne hrubý, "ručně dělaný", světle krémové barvy, myslím, že k té mojí ČSR I. by se to mohlo docela hodit - to už by byl kontakt takové papíru s čistou známkou asi zcela holé šílenství
Zaregistrován
9. 2. 2008
Kup bílé hawidky a nemusíš řešit papír od čínských děcek.😉 Kvalitní řezačka podmínkou a práce jde velmi rychle. Vůbec bych neřešila nějaké zasklívání. V počítači si předkreslíš i ty políčka na hawidky a potom jen olízneš, přiložíš na předtisknuté políčko a je to. No šak tohle znáš určitě dobře.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Já to teda slintám prstem. Přijde mi to bezpečnější. Ve smyslu, že neolíznu i líc a vnitřek. Možná enem nemám tak šikovné jazéček.😉
Zaregistrován
23. 10. 2010
děkuji za rady. no právě že neznám, zatím jsem hawidky pouze zasouval, ale neolizoval. No asi půjdu do nich, výhodou zasklení je sice určitá větší "stabilita" známky, hawidka je přeci jenom otevřená ze 3 stran většinou, ale zase naopak u 4bloků, kde už je pevnost perforace hraniční, bych se to bál ze zaskleného políčka vyndavat (no, to pravda nebudu dělat moc často), aby tam půlka nezůstala
Zaregistrován
9. 2. 2008
Exponát je v hawidkách a v euroobalech. Pak ho pichnu do krabice a pošlu poštou na výstavu. Absolvuje výstavu, pak ho pichnou do krabice a poštou pošlou ke mně. Za těch možná 20 výstav, se mně nikdy- podotýkám nikdy(!) nestalo, že by známka vypadla z hawidky. Možná jedna nebo dvě známky, se pohnou o pár milimetrů v uložení. V domácím používání, je snad nemožné, aby známka z hawidky šla ven.😉
Zaregistrován
23. 10. 2010
OK, díky:)
Zaregistrován
7. 6. 2010
pouzivaj plastove listy a mas pokoj, ziadne havidky, ziadny papier atd, ulozis si to ako chces a znamka je chranena to je moj nazor
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.