Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

mayo

Uživatel

Zaregistrován
21. 10. 2012

#221 - 14. 5. 2019, 03:45

Vyzerá to celkom pekne. Predpokladám, že to robíte pre seba.
Takže sa to musí páčiť predovšetkým Vám.
Tu na fóre môžeme poradiť a pochváliť.
Niečo pre inšpiráciu z mojej tvorby:
https://markov600.rajce.idnes.cz/Nemecke_kolonie
https://markov600.rajce.idnes.cz/Ruska_Levanta

Ak idete robiť celé obdobie 1945-92, tak budete potrebovať hóóódne hawidiek. Viem o čom hovorím, mám toto obdobie urobené, ale pre razítkované známky a tie lepím len s nálepkou. A odporúčal by som tlač bez obrázkov. Vyzerá to síce efektne, ale ušetrili by ste na toneri. A v konečnom dôsledku ten obrázok aj tak prekryje známka.

stibacek

Uživatel

Zaregistrován
7. 9. 2015

#222 - 14. 1. 2020, 19:47

Ahoj, já jsem taky na začátku zkoušel listy do euroobalů ale brzy jsem toho nechal a začal dělat svoje vlastní na listech LEUCHTTURM. Počkám ,až mám celý ročník nebo sadu kterou chci, pak změřím známky, nakreslím návrh na listy a nalepím bílé hawidky. Místo popisků tisknu jen obrázek, který je použit na FDC.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

blazek007

Moderátor

Zaregistrován
17. 11. 2006

#223 - 15. 1. 2020, 08:36

Je to pěkné, gratuluji. Já ovšem dávám přednost dělat listy na formátu A4 a do euroobalů, kde jsou známky chráněny před poškozením a listy při častějším prohlížení před ohmatáním. Na čisté známky dělám okénka z umafánu, je to ovšem pracnější než dávat známky do hawidek.

dan_v

Uživatel

Zaregistrován
30. 11. 2020

#224 - 1. 12. 2020, 21:07
Je to pěkné, gratuluji. Já ovšem dávám přednost dělat listy na formátu A4 a do euroobalů, kde jsou známky chráněny před poškozením a listy při častějším prohlížení před ohmatáním. Na čisté známky dělám okénka z umafánu, je to ovšem pracnější než dávat známky do hawidek.

mohl bych poprosit nějakou fotku/fotky jak to vypadá?? zvažuji podobný způsob uložení sbírky a chtěl bych to předtím vidět aspoň na fotce... díky

dan_v

Uživatel

Zaregistrován
30. 11. 2020

#225 - 1. 12. 2020, 21:11

předpokládám, že pokud je známka v hawidce/umafánu, tak kvalita euroobalu už z dlouhodobého hlediska uložení nebude hrát roli...

a ještě otázka - vystavujete? posíláte takto celý exponát? ... mám pocit že jsem tady četl někde v diskuzi od nějaké slečny/paní, že to posílá na výstavu včetně těch obalů... taky by mě moc zajímalo jak to vypadá (nějaká fotka by byla možná??)

díky všem, dv

dan_v

Uživatel

Zaregistrován
30. 11. 2020

#226 - 1. 12. 2020, 21:13
Není problém koupit eurosložky silnější- třeba 100 mikronů oproti těm 30-ti obyčejné složky. Mám v tom exponát a oka drží už roky.

mohl bych poprosit fotku jak to vypadá založené v těch kroužkových albových deskách? díky moc

dan_v

Uživatel

Zaregistrován
30. 11. 2020

#227 - 3. 12. 2020, 21:01
Abys neřekl, že si v tom sám. Toto je námětové sbírání květinek........známečky ještě dorovnám 😉 Obrázky: ...

dovolím si ještě jeden pokus o oživení - mohu pavlinko poprosit fotku založených těchto albových listů v kroužkovém albu? díky moc

dan_v

Uživatel

Zaregistrován
30. 11. 2020

#228 - 9. 12. 2020, 01:10
Ahoj, já jsem taky na začátku zkoušel listy do euroobalů ale brzy jsem toho nechal a začal dělat svoje vlastní na listech LEUCHTTURM. Počkám ,až mám celý ročník nebo sadu kterou chci, pak změřím známky, nakreslím návrh na listy a nalepím bílé hawidky. Místo popisků tisknu jen obrázek, který je použit na FDC. Obrázky: ...

ty jo super... ty minimalistické věci se mi fakt líbí...

dan_v

Uživatel

Zaregistrován
30. 11. 2020

#229 - 9. 12. 2020, 01:12

tento typ jsem nakonec zvolil taky... z těch důvodů co popisujete... díky za tip!!

dan_v

Uživatel

Zaregistrován
30. 11. 2020

#230 - 14. 12. 2020, 14:11

pro případnou inspiraci ostatním jak jsem to nakonec pojal já (díky ostatním za inspiraci ;-)):

• staré zasklené albové listy Pofis (ty které chyběly jsem si dodělal na staré prázdné listy), líbí se mi ta nažloutlá barva, prostě retro... navíc úplně jednoduché popisky známek mi taky vyhovují...
  • zaříznuto na A4 a vloženo do Euroobalů 150 mikronů (https://eshop.smero.cz/obal-euro-a4-u-150mi-100-p-p), trošku dražší, ale jsou fakt super pevné
  • celé ve 4 kroužkových albových deskách
  • na protější stranu (vždy zezadu albového listu do stejné složky) ještě pro listování s "nefilatelisty" vloženy relevantní scany z katalogu Pofis (uspořádáno z katalogu na A4 tak aby to odpovídalo vylepeným hawidkám a vyhozeny reklamy pofisu...)

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.