Zaregistrován
6. 7. 2013
Něco podobného také řeším, objednal jsem euroobaly od sevt, velká firma, na zkoušku 120,150 mic, přišlo to zaprášené😞
Zaregistrován
30. 11. 2020
od smera to chodí po 100ks zavařené do plastového sáčku, zatím žádný problém... nakoupil jsem už 6 balíků (postupně předělávám všechny generální sbírky ze zásobníků do alb), na listování je to v těch euroobalech fakt super!
mají i vcelku levné kvalitní 4-kroužkové desky (https://eshop.smero.cz/poradac-4kr-mobilni-3cm-leitz-active-wow-softclick-cer), vejde tam cca 50 listů ... sice to není tak reprezentativní jako třeba od Leuchtturmu a nemají k tomu kazety, ale zase to má na převoz zavírání na gumičku a stojí to o dost míň peněz... ty tlusté euroobaly ty listy chrání dostatečně
pak kdyžtak hoď taky nějaké fotky, inspirace tady je někdy fakt hodně prospěšná...
Zaregistrován
30. 11. 2020
a ještě třeba jeden tip:
na první republiku jsem si teď objednal zasklené albové listy POMfila, když jsem si spočítal materiál a hlavně čas, tak by se mi to v životě nemohlo vyplatit udělat svépomocí... https://eshop.infofila.cz/albove-listy-ceskoslovensko-1918-1939-komplet-87-l-790 (navíc to beru i jako podporu klukům z infofily resp. tohoto fóra...🙂)
dělají to rovnou na A4 = určeno do euroobalů (objednat se to dá i bez nich, já používám silnější); navíc pán který to pro kluky z Infofily dělá je ochotný udělat i nějaké změny a doplňky přesně jak jsem mu popsal...
Původně jsem chtěl nějaké starší - dobové Pofis třeba, aby to odpovídalo "historickému období", ale chybělo by tam strašně moc věcí které mám a za První republiky se tak jako teď nesbíraly, tak jsem nakonec zvolil tuto cestu... pak hodím nějakou ukázku.
viděl jsem na tom jeden moc hezký generální exponát: http://www.exponet.info/exhibit.php?exhibit_ID=989&lng=CZ = ty novější, co jsem viděl z náhledů jednotlivých listů, tam už mají navíc doplněné i některé položky které tady ještě nejsou
Zaregistrován
3. 3. 2015
dobré ráno rád bych se poptal zda by se daly objednat albové listy na Irán-Perzie do r. 1879 ve formátu A - 4 budu rád pokud ni někdo poradí jak je získat Jirka z Moravy
Zaregistrován
27. 11. 2014
Určitě , to jsou asi 3 listy.
Zaregistrován
24. 1. 2021
Dobrý den, mám dotaz, jak moc je bezpečné uložení albových listů do eurofolií? Řeším, zda není možné si poškodit známky při dlouhodobém uložení. Albové listy by měly samozřejmě hawidky, kdy by byla známka vložena. Moc děkuji!
Zaregistrován
9. 2. 2008
Pokud jsou známky v hawidkách, nic jim nehrozí. Jdou sice koupit i speciální "eurosložky" od filatelistických výrobců, ale cena je někdy na palici. Výstavní listy na výstavy jsou v eurosložkách o větší síle materiálu. Já jsem zásadně používala Donau (Biella) 100 mikronů.
Zaregistrován
24. 1. 2021
Moc děkuji za rady!🙂 Dám na Vás a zkusím koupit silnější folie. Případně jsem zvažoval svázání listů.
Zaregistrován
15. 2. 2015
Malý přírůstek do sbírky leteckých🙂
Obrázky:
Zaregistrován
15. 2. 2015
Finální podoba albového listu 🙂
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.