Profilový obrázek
VladoM

Uživatel

Zaregistrován:
19. 2. 2024

#11 20. 4. 2024, 20:42

Ďakujem,som laik a mám toho viac ako dedičstvo a neviem akú to má cenu,či nejakú vôbec,alebo to dám vnukom na hranie, je tam aj dosť voľných známok z tohoto obdobia, čo pozerám aukcie a bazáre, tak sú tam aj mnohé za vyššie ceny v €, ale len posúdením vizuálne mnou,laikom,ale vďaka, no zúbkovanie neviem odmerať,no je rozdielne na spodnej strane známky a ostatných, dolu väčšie zúbky a medzery

Profilový obrázek
VladoM

Uživatel

Zaregistrován:
19. 2. 2024

#12 20. 4. 2024, 20:52

Tých papierov a obálok je viac,ale neprešli poštou,čiže len pamätné razítko,lepšie by bolo mať len čistú známku,takto to nemá hodnotu,aspoň sa vnuci pohrajú

Profilový obrázek
kosican

Uživatel

Zaregistrován:
2. 7. 2017

#13 21. 4. 2024, 07:35

ak je rozdielna horizontálne a vertikálne zúbkovanie, tak máte. tzv. zmiešané zúbkovanie a tam je cena len trochu vyššia, ako u základných známok, ale podstatne nižšia, ako u vzácneho zúbkovania. Jednoducho množstvo známok na trhu nepustí ...
Pokiaľ si neviete odmerať zúbkovania, tak si to dajte urobiť nejakému filatelistovi, pre neho to bude hračka a potom si v katalógu nalistujte cenu, alebo si to dajte nejakému filatelistovi približne ohodnotiť. Podľa toho uvidíte, či je pre vás lepšie to predať, alebo nechať vnukom na hranie.

Profilový obrázek
VladoM

Uživatel

Zaregistrován:
19. 2. 2024

#14 21. 4. 2024, 09:44

Ešte Vás poprosím,takéto všeliaké spojené,s okrajmi,bez,s pretlačou,aj opačne vytlačené, perforácia v tlači a čojaviem čo ešte,bez zúbkovania ap.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Columbo

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2022

#15 21. 4. 2024, 15:12

VladoM - keď sú rozdiely v zúbkovaní malé napr. o ¼, alebo ½ zúbku (v horizontálnom, alebo vertikálnom smere), tak je dobré použiť zúbkomer, alebo porovnávací kus správne určenej známky s konkrétnym zúbkovaním.
V prípade ak chceme zistiť napr. v tomto prípade o ktoré zúbkovanie sa jedná tak stačí pohľad na známku a spočítanie zúbkov v horizontálnom, alebo vertikálnom smere a to z dôvodu, že rozdiel v jednotlivých zúbkovaniach 10½ respektíve 12½ je značný ...

Stačí, ak si otvoríte známku v niektorom z linkov priložených v príspevku #5 – spočítate zúbky v horizontálnom / vodorovnom smere a zúbky na vašej známke z príspevku #9, tak Vám bude jasné, že zúbkovanie nie je totožné a nie je teda 10½ ...

Profilový obrázek
VladoM

Uživatel

Zaregistrován:
19. 2. 2024

#16 21. 4. 2024, 15:22

Ďakujem,ano má 14 zúbkov,aj všetky ostatné Hlinkove,takže bezcenné, a zrejme aj ostatné nemajú pre zberateľa cenu. Nechcel so zarábať,ale bolo mi ľúto to len tak dať vnúčatám na hranie,tak nech sú z nich nádejní filatelisti

Profilový obrázek
VladoM

Uživatel

Zaregistrován:
19. 2. 2024

#17 21. 4. 2024, 15:55

Na zelenom Hlinkovi s pretlačou,ten ľavý dolný roh archu má vynechanú perforáciu dolu, nič zaujímavé?

Profilový obrázek
Columbo

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2022

#18 21. 4. 2024, 18:10
Na zelenom Hlinkovi s pretlačou,ten ľavý dolný roh archu má vynechanú perforáciu dolu, nič zaujímavé?

Ak dobre vidím, tak to nie je vynechaný PO. Ten kúsok proste perf. ihla neodobrala, ale zostal na svojom mieste.
Známky boli perforovaná tzv. riadkovým zúbkovaním a v prípade zlomenej perforačnej ihly na lište by sa to prejavilo aj na protiľahlom riadku a tam je všetko Ok...

Profilový obrázek
VladoM

Uživatel

Zaregistrován:
19. 2. 2024

#19 21. 4. 2024, 18:41

POzrel som,je to plné bez otlačku ihly, len ohyb kraja kde sú tie údaje o sérií a dátum

Profilový obrázek
Columbo

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2022

#20 21. 4. 2024, 19:07

Napísal som, ako to vnímam ja a aký mám pocit z toho nie najlepšieho obrázku.
Ak Vás zaujíma aj názor iných, tak by to asi chcelo kvalitnejší / detailnejší scan / fotku.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.