Moderátoři: smith

toten

Uživatel

Zaregistrován
3. 9. 2007

#11 - 11. 9. 2007, 16:19

pani a kde zhanate mince?aukro?burzy?ako ste na tom pochvalte sa

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#12 - 11. 9. 2007, 20:31

Ja osobne po burzách,niečo mám po predkoch,zaujímavé je Rumunsko,Chorvátsko,no niekedy aj od naších hľadačov.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

facctory

Moderátor

Zaregistrován
25. 4. 2007

#13 - 11. 9. 2007, 20:34

Mince hľadám ako grofik po burzách niečo na aukre, sem tam výmena s nejakým zberateľom...

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#14 - 11. 9. 2007, 20:54

Dovolím si doplniť facctoryho,super sa nakupuje na Hobby burzách pokiaľ si Vás obľuby nejaký starší pán min.70ročný nemajúci komu prenechať svoju zbierku tak to Vám na každej burzičke predá za podľa mňa symbolickú cenu takú raritu,že len oči treba nechať.Mám také dva zdroje to je radosť pozerať na burze,že Váš starší kolega je tam a zasa niečo pekné budete mať.Samozrejme je potrebné hodne trpezlivosti,nie ulisnosti stará škola to nemá rada.Teda to sú moje skúsenosti,netvrdím že to je univerzálný recept.

nerva81

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2007

#15 - 11. 9. 2007, 21:14

S těmi státy jako Bulharsko, Ruminsko atd. bys měl být velmi, ale velmi opatrný kopie z těchto států se čas odčasu objevjí v nemalém množství i u nás. Jinak aukce jak tuzemské, ale i zahraniční, výměnné schůzky, burzy atd. Jinak se starými sběrateli je to pravda také mám takové dodavatele materiálu...😉
Na Aukru se v poslední době obejvilo několik falz více či méně povedených - bohužel některá se prodala za cenu originálů...😞

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#16 - 12. 9. 2007, 15:00

nerva81,ja nejak neberiem na naších burzách od hore uvedených predávajúcich.Mám tam pár priateľov.Ja neuznávam niektoré druhy čiností ktoré vykonávajú niektoré elementy.😠

nerva81

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2007

#17 - 12. 9. 2007, 15:36

Jak napsal p. Petráň v posledních informacích - jestliže nepříjde policajt na výměnnou schůzku, aukci nezabaví materiál a nezatkne majitele, asi to bude pokračovat a nejenom s antickými mincemi, budiž příkladem "novoražby" vzácných hliníkových nominálů, tolarových ražeb...
Co mi říkal kolega antikář, který byl v Praglu na aukci ČNS a upozornil pořadatele na několik zřejmých falz v nabídce antiky (byly asi 3-4). Tak mu pořadatelem bylo sděleno: pokud se domnívá, že jsou mince falešné ať si je raději nekupuje - nakonec byly staženy.
Považoval bych v současné situaci za jedno z možných řešení -> jestliže si je odpovědná osoba (soudní zalec, člen protifalátorské komise...) jistý, že mu byla předložena k posouzení falešná mince MUSEL by ji znehodnotit i bez souhlasu majitele například kontramarkou (FAKE, COPY, atp.). Současná praxe je totiž asi následující -> vrátili mi minci v ČNS Praha tak zkusím Aureu, z Aureie mě vyhodí hned mezi dveřma, že jde o falzum, zkusím ČNS Hradec Králové. Zde mi je mince vrácena cca po 2 týdnech s týmž výsledkem jako předtím. Budu to zkoušet tak dlouho, až se někde ujmu a prodám falzum za nemalé peníze. Otázkou je, co se s dotyčným stane v případě, kdy překročí hranici trestného činu. A aukční síň po něm bude vymáhat náhradu škody a pokažení dobrého jména společnosti.

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#18 - 13. 9. 2007, 11:10

trochu letel škandálik Nemeckom,jeden nemenovaný hodne uznavaný odborník na Antické mince dostával ku odobreniu bežné Antické mince pokiaľ sa nepreriekol dovozca,že partička po Arabských štátoch zhaňala staré mince,vieme ,že to obsadenie územia Rimanmi bolo daleko silnejšie ako naše tzv."Barbarikum" partia roztavovala znovu a vyrábala best kvalitu😆 Niektoré First Aukčné spoločnosti začínajú používať dokonalejšiu techniku pre overenie pravosti.Ja môžem povedať je to dosť možné,že disponujú takou technikov pretože v Gemológii bolo to isté dnes viete povedať pokiaľ použijete techniku aj lokalitu presne odkiaľ nie len štát.Plne súhlasím netreba závidieť pokiaľ niekdo predá,alebo má vzácnu mincu,ale tzv.neetických zlatokopov nech je čím dalej menej!!!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.