Zaregistrován
16. 11. 2014
...............pro korunka.....pod jakym nickem to na AUKRO prodáváš,rád bych si občas neco i koupil 😞
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ostem vs. kyj - ja to beru tak, ze kdyz je nasada k okraji minci nebo alespon k legende, tak je to ostep. Kyj je kratsi (mela by tam byt mezera mezi legendou a koncem kyje) a konec kyje by mel byt podstatne tlustsi.
K prodeji minci - kdyz si je nekdo u me koupi, tak je mi jedno, co s nimi dela. Myslim, ze u me kupuji na kseft lidi ne moc casto, ale celkem pravidelne. To, ze ji oznaci jako nalez z CR a tim se snazi zvysit cenu, uz je neco jineho😞
m1234: hmm, ten spodni je super. A dva jezdce na stitu nemam ani v bronzu (natoz ve zlate🙂
Zaregistrován
19. 4. 2014
Asi ide viac menej o symboliku a zjednodušenie .Je pravda že v popise sa viac menej uvadza spear and shield a nie sword and shield.Takže hociaka palica cez plece či už ma hrot alebo nie je vačšinou popisovana ako kopija a štit.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
19. 4. 2014
Niekde v stare literature som sa dočital:Štit zdobeny postavou cisara na koni pred sputanym zajatcom.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
21. 11. 2011
aha, ten zajatec tam je, ale podle me je tam i druhy jezdec vlevo. Tech typu a ruznych obmen je na stitech relativne dost. Jsem premyslel si dat tu praci a zkusit vsechny pohledat (fotky). Mozna si tu praci nekdy dam🙂
Zaregistrován
19. 4. 2014
Tu je jeden asi ešte krajši ,je to RIC 138 myslim že sa predal v roku 2005 v Leu Numismatik AG. Tu už druheho jazdca neviem najst ale minca je to nadherna.
http://www.wildwinds.com/coins/ric/probus/RIC_0138.jpg
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ja myslim, ze jednoznacne to posoudit nejde, ale kyj asi nebude rovny a tenky a to, ze nekde ta tycka konci muze byt jen proto, ze uz rytec nechtel riskovat, aby zasahoval do opisu...
Objektivne se na tech mincich da rozdelit jen ostep s hrotem a tycka ktera ho nema🙂
Zaregistrován
12. 1. 2010
Mimochodem do Hercula se stylizoval hlavne Commodus, Diocletianus ani Probus takovou dusevni poruchou netrpeli. Kdyz uz byl nekde kyj tak s Heraklem na reversu, zatimco avers vypadal normalne.
Proc by mel mit ostep 70-80 cm uz jsem vubec nepochopil Cisar taky neexistoval od prsou dolu?🙂
Zaregistrován
28. 6. 2008
...............pro korunka.....pod jakym nickem to na AUKRO prodáváš,rád bych si občas neco i koupil 😞
..na štěstí teď nemusím prodávat nic. Tyto situace nastávají vzácně. (když jsem šetřila na sportovní kolo, objetovala jsem sbírku novověku- Leopoldy a Ferdinandy) Teď doufám, že jen tak něco prodávat nebudu muset. Jsem tam pod nickem Zlatinka.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Přesně tohle si myslím- že šlo prostě o stylizaci z nedostatku místa a délka tolik nerozhoduje...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.