Zaregistrován
13. 10. 2013
Ahojte. Na jednom z mojich antoniniánov sa vyskytla "zelená pliaga". Na reverze hneď jedna väčšia plocha a tri menšie, na averze dve drobné. S čistením oxidácie veru nemám žiadnu skúsenosť...
Dúfam, že to nie je ne odpis.😞 Poradí niekto?
Obrázky:
hamara.juraj@gmail.com
Zaregistrován
13. 10. 2013
hamara.juraj@gmail.com
Zaregistrován
21. 11. 2011
Uz to tam bylo, nebo se ti to tam objevilo?
Zaregistrován
13. 10. 2013
Objavilo sa to, kupoval som ho bez známok oxidácie. Pritom ostatné mince sú v poriadku. Mám ich uložené v plátoch v kufríku..
hamara.juraj@gmail.com
Zaregistrován
21. 11. 2011
Zkus to dat do destilky na par dni a pak paratkem dat dolu, jestli to pujde. Mince mozna byla vrhla a ta oxidace se tam objevila. Ja o tom slysel, ale nikdy jsem tak tychle oxidaci se vytvorit nevidel. Mela by se dat zneutralizovat lihem.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Pravdepodobne bola minca najprv zbavená oxidácie a potom napatinovaná. Oxidácia asi nebola dobre ostránená a začala znovu oxidovať. Ale len teoretizujem.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
15. 7. 2007
mam stejny nazor
Zaregistrován
28. 6. 2008
..mám podobné zkušenosti. Jak zde bylo napsáno, došlo k nedostatečnému odstranění už před tím..
Zaregistrován
4. 9. 2012
Do CHLVBIRNY přispívá teď nejvíc Tovy, protože holt má nejhezčí a nejzajímavější mince – jen tak dál ;-)
Pár novějších kousků, co mám, do chlubírny úplně nejsou, ale některé jsou snad trochu zajímavé. Snad moc nenabourám předchozí diskusi, myslím, že už je uzavřená. Fotky bohužel nic moc, první má napovadená, další dvě od prodejců.
1) Běžnější (i když snad ne úplně) AE3 Juliána jako caesara. V reálu je hezčí.
2) Další je stavem průměrnější, nejběžnější císař Valentinián I, ale za to s méně častým (aspoň myslím) reversem RESTITV-TOR REIP se stojícím císařem se standartou a Victorii na globu.
3) Poslední je Arcadius v nic moc stavu, ale zase s celkem (aspoň co jsem zjistil) vzácnějším a zajímavým reversem. Prý bývá v drtivé většině v takto špatných stavech, často nejde určit, zda patří mince Arcadiovi, Honoriovi nebo Theodovi II. Je tam zase císař s Victorii a žezlem, zajímavější je nicméně opis VRBS RO-MA FELIX, šťastné město Řím, což je nápis dosti odvážný, s ohledem na to že jde o ražbu právě z římské mincovny z let 404-408, kdy se už kolem Říma motal Alarich se svým vojskem (aby ho r.410) po 800 jako první cizinec dobyl.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
V poslednich dvou se nevyznam, ale co se tyka Juliana - toho mam rad a tento je velmi pekny a jednoznacne do chlubirny patri!
A co se tyka chlubirny, tak verim, ze spousta lidi ma spoustu krasnych minci, jen jsou narozdil ode me asi skromnejsi a nechlubi se jimi🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.