Moderátoři: smith
Neporušenost hrobu podle pyrotechnika není pravidlem. Často se stává, že v těchto případech nálezci hrob otevřou, seberou cennosti – vyznamenání, části výstroje - a pak jej zase zahrabou. Nejednou tak vyjížděli k hrobu, který už byl otevřený předtím, než jej našel další nálezce, a teprve on postupoval, jak mu ukládá legislativa.
Ale všichni tu svorně budou tvrdit, že to nikdo nedělá.
PavelIII to těžko..Píčusů co tohle dělaj je víc než dost...
Nechápu, že by tu někdo nebo "svorně" tvrdil opak. Tohle nejvíc frčelo v 90tkách...to se loupilo na archeo a ústupovkách ve velkym. Teď už je toho v terénu minimum.
Již staří Egypťané. . . . 😉
Pánové , pokuď nejsme úplně v Kocourkově , tak chození s detektorem po louce ,klidně s pistolí pokuď máte zbrojní pas a nebo sekerou , keší , oštěpem a nebo lukem v lese může sice u někoho vzbudit určitou ostražitost , ale to je asi tak vše . A jediné co může udělat je , že když se mu nelíbím tak se mi vyhne. Dokonce i policie , když vás kontroluje musí uvést důvod .A ten rozhodně není , že máte třeba modré vlasy , pokuď však není zrovna nablízku nedovolený sraz anarchistů atd... a oni jsou kvůli tomu v pohotovosti .Samozřejmě , můžou vám dělat obstrukce. atd .ale mám kolegu , který je fanda do techniky , zná svá práva , má malou kameru GoPro ,záznamy z níž se mu v reálném čase , pokuď potřebuje umisťují na internet, když ho zastaví policie , oznámí jim , že se ničeho nedopustil , z chce znát důvod proč ho ho zastavují a že vše nahrává a posílá na web-to je musí informovat-a je vždy vše v klidu.A naše země není celá archeologický lokalita , 95 procent plochy nebylo osídleno , ani se na ní nic neuskutečnilo do Druhá světové války .....Pokuď budete chtíp prudit porybného , nahazujte vlasec se splávkem , ale bez háčku ....Může vás zkontrolovat , ale nemůže vám nic udělat ani vykázat , bude si asi myslet něco o bláznu ale tím to končí . Nakonec ŠVEJK JE TROCHU NÁRODNÍ HRDINA , NE ? NENÍ PŠÍ BÝT TROCHU ŠVEJKEM , NEŽ SI NECHAT SRÁT NA HLAVU . A TO NEJENOM V HLEDÁNÍ DETEKTOREM :- )
Švejk..často jsem přemejšlel, jestli byl tak chytrej, nebo idiot.. (asi jako každej)
Ale oblíknout si nepřátelskou uniformu..
Jo, archeo je v podstatě k nalezení na každym druhym poli u nás.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.