Moderátoři: smith
Zaregistrován
9. 9. 2015
Jakou asi cenu by na aukci mohl udělat ten zlatý dukát ?
P.S.: Šance tohle najít, je stejná, jako s tou Sportkou - to je trefné, jenže bohužel v tomto případě výherce nic nevyhrál. 😁
Zaregistrován
4. 7. 2010
Na jaře loňského roku byla velkou náhodou v lese na Mladoboleslavsku nalezena nádoba se zlatými a stříbrnými mincemi z doby třicetileté války.
Tam bude zase hezká pohádka u toho..Takže dostane nálezný, když dopředu hrajou na "velkou náhodu".
Zaregistrován
27. 9. 2015
..odevzdal ho,dostane nálezný a bude mít dobrej pocit,že udělal co měl....nebo musel?😃
Zaregistrován
23. 10. 2006
Vec princípu, hodne rokov nazad som skupoval od hľadačov hlavne dobu bronzovú/depoty a posúval do Národného Múzea bez nutnosti sa zjaviť ako darca.
Podmienka ku nálezcovi bola, úkázal diskrétne miesto z dôvodu zdokumentovania nálezu.
Doba sa však zmenila, sme pápezkejší ako pápež tak nevidím dôvod na konanie dobra...😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
4. 7. 2010
Zas o jeden míň😃
Klučinu nutěj rodiče lhát, že to našel očima. 🙄
Zaregistrován
10. 3. 2009
"Já bych to možná ani nepoznala, ale syna ve škole hodně baví dějepis a hned říkal, že to bude určitě něco vzácného,“😆
No jasné, zlaté dieťa. To len tie moje utekajú, keď im chcem povedať niečo zaujímavé z histórie...😃
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
9. 9. 2015
Je zajímavé, kolik toho v zemi ještě je.
A to spousta lidí nenajde stříbrňák třeba nikdy za svoji hledačskou kariéru.
Jinak tyhle příběhy jak se to jako náhodou našlo už začínají být trapné.
Zaregistrován
6. 2. 2008
Když vidím pana "odborníka" restaurátora, jak skalpelem rozlepuje slepence, tak na mne jdou mdloby :-(
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
27. 9. 2015
...no taky jsem na to koukal jako vůl a potom je nasype do jednoho pytlíku😃
Zaregistrován
4. 7. 2010
To snad skalpel nemá ne? Nějakou špachtli kovovou...
Nejlepší je to nití, ale trvá to dlouho....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.