Miskovity typ aj plochy typ z doby ked som si myslel ze sa jedna o rozne varianty a nie o vyrovnanu mincu, rovnako ako aj arabsky typ.
Moja otazka - venuje sa tymto minciam niekto podrobnejsie a rozlisuje medzi nimi viac variant.
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Dakujem za informacie, znamena to tiez ze sa rozlisuje rozna vzacnost tychto minci aj z hladiska hodnoty na trhu? Lebo mam pocit ze kdekolvek som na ne natrafil boli urcene len podla Husara alebo Ungera a rozdielne ceny som nezaznamenal.
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Nie-nie. Cena sa vzdy odvija od kvality. Vzacnejsie a menej vzacne varianty neexistuju. Takmer kazda minca ktoru som doteraz mal, bola ina. Tychto minci bolo vyrazenych neskutocne mnozstvo a preto existuje aj neskutocne vela variant.
Len v madarskom narodnom muzeu eviduju niekolko 100 variant. Jedinou vzacnejsou varianto byzantskeho typu je ak na reverze drzi madona kopiu/laliu v pravje ruke..no cenovo to nie je az tak rozdielne.
Ja tie v horsej kvalite predavam okolo 5-6 eur a tie krajsie od 10 do 17 eur
Prosím moderátorov, aby z tohoto vlákna vymazali všetky príspevky, ktoré nemajú priamy súvis a Arpádovskými mincami (vrátane mojich).
Zároveň vyzývam všetkých prispievateľov, aby sme si vážili seba a naše národy.
Osobné a národné útoky určite nemajú nič spoločné ani s numizmatikou a ani s kultúrou. Nezabúdajme, že numizmatika je zábava 😉
Ďakujem.
L.M.
P.S.: Stredo a Sigur, tie Vaše mincičky su naozaj krásne a Braňova aj dobre nafotená. Gratulujem.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.