Však ale vyrábať falfá a predávať ich ako originály je normálne stíhateľné... To minule takých riešili v správach ... voľade pri Trenčíne razili strieborných Keltov.
Ale je tu aj ten rozmer že nemusí byť človek ani keltofil aby rozoznal cín od striebra a potom však repliky čo sú aj zamýšľané ako repliky majú úplne iný rozmer aj vzhľad ako originály - Napríklad mince z denárového obdobia boli väčšinou malé ako nechet na malíčku a u mňa majú minimálne rozmer dvojeurovky - Na jednej strane popisnosť reliéfu no na strane druhej práve snaha o vyhnutie sa použitiu ako falza ma vedú k ich zväčšovaniu. Chápem že pre zberateľov čo majú v plaste COVNOSA môže byť téma replík kontroverznou či nechutnou, no mnoho zberateľov mi práveže moje veci hodnotilo kladne. Okrem toho celé je to založené na turizme a histórii. Pre viacero hradov robím pamätné mince no mnoho hradov -ako napríklad Strečno už svoju Pamätnú má no zároveň majú v expozícii nález na ktorý sú hrdí. Tam na Strečne napríklad riešim Ladislava V. a Alberta. Človek ich vidí v expozícii a má možnosť si na pamiatku kúpiť ich repliky... Alebo z keltského náleziska si človek môže vziať pohľadnicu -čo môže aj z internetu stiahnuť ...alebo mať v ruke keltskú mincu...
:) Pán korunka🙂 samozrejme nebudem sa snažiť o prílišnú podobu ...konieckoncov aj táto vec s tímto Simeringom ma dosť prekvapila pretože na všetkých mojich prácach cítiť že sú to repliky a na tejto zvlášť, keďže je ešte z čias začiatkov... Preto som sa vlastne aj ozval na toto forum hneď ako som si ju spoznal aby sa vec dal na pravú mieru.🙂

Pan Korunka😃😃😃.
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Archypov napsal/a:
Neodpustím si ešte poslednú (vŕtaciu) poznámku;
môj dedo bol Slovák, druhý bol Čech, babka bola Ruska a druhá Maďarka - preto ešte nemusím hovoriť všetkými jazykmi naraz.😃 Stačí sa naučiť aspoň jeden a vyjadrovať sa v ňom.
..a to ja si neodpustim este dalsiu, ale zmierovaciu poznamku:
vsetci sme na tom viacmenej rovnako..
akurat tie kombinacie sa rozne miesaju.
staci si to len uvedomit.
a ako vychodnar tam dodam este Poliaka a Rusina.
vdaka tomu vsetkemu si tu predsa tak dobre rozumieme, no ne?
jacisin76@yahoo.com

Jsem také pro....proč před námi něco tajit......😈
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.