Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#11 25. 4. 2022, 22:35

Děkuji za upřesnění, jsem rád že NL budou pokračovat.

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#12 13. 5. 2022, 21:57

Zdravím kolegy a kolegyně s čns praha..
Měl bych dotaz k nadcházející aukci, konkrétně k položce 382..
Je zde někdo, ke komu bych mohl dotaz směřovat, nejlépe soukromě mailem..
Děkuji

Profilový obrázek
Cotopaxi

Uživatel

Zaregistrován:
20. 1. 2022

#13 14. 6. 2022, 19:46
Zdravím kolegy a kolegyně s čns praha.. Měl bych dotaz k nadcházející aukci, konkrétně k položce 382.. Je zde někdo, ke komu bych mohl dotaz směřovat, nejlépe soukromě mailem.. Děkuji

Položka 382 prodána za 460 000,- bez přirážky 12% pro ČNS. Byla to nejvyšší cena v této aukci ČNS Praha za položku. Tento 5D Oživení Kremnickeho banictva je FALZUM !!! jako hrom.! Je hanba a ostuda toto od ČNS dát do aukce! U takto drahé medaile neomluvitelné! Kupující, asi nebude mít klidné spaní… To nepochopím..

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#14 14. 6. 2022, 21:20
Položka 382 prodána za 460 000,- bez přirážky 12% pro ČNS. Byla to nejvyšší cena v této aukci ČNS Praha za položku. Tento 5D Oživení Kremnickeho banictva je FALZUM !!! jako hrom.! Je hanba a ostuda toto od ČNS dát do aukce! U takto drahé medaile neomluvitelné! Kupující, asi nebude mít klidné spaní… To nepochopím..

Mince je v pořádku...

Profilový obrázek
Cotopaxi

Uživatel

Zaregistrován:
20. 1. 2022

#15 15. 6. 2022, 08:30
Mince je v pořádku...

Medaile má oproti originálu- struskovitý povrch, jinou barvu, přeražené puncy Kremnické mincovny,nálitky na vnitřním obvodovém perlovci(avers),propadlina podobná prasklině po obvodu(avers 6. až 10. hodina),sražená neostrá hrana (avers i revers), hlavně uplně jiné vroubkování na hraně. Medaili jsem viděl fyzicky a snadno se tento padělek odliší od originální medaile právě pro nekvalitně přeražený punc ,,K". Jde o značně nebezpečné falzum! u tohoto falza odpovídá váha a kov.
Mám informaci, že ČNS uznala tuto medaili za falzum a vrátila peníze za aukci vydražiteli.....
Takže bacha je možné že se znovu někde objeví k prodeji!! Nebo si ji může Barbar koupit takto za poloviční cenu o proti ceně tržní, katalogové..😁 Ale to bych mu nepřál....Dělá tu fóru velmi dobrou práci.

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#16 15. 6. 2022, 08:52

Cotopaxi napsal/a:

Medaile má oproti originálu- struskovitý povrch, jinou barvu, přeražené puncy Kremnické mincovny,nálitky na vnitřním obvodovém perlovci(avers),propadlina podobná prasklině po obvodu(avers 6. až 10. hodina),sražená neostrá hrana (avers i revers), hlavně uplně jiné vroubkování na hraně. Medaili jsem viděl fyzicky a snadno se tento padělek odliší od originální medaile právě pro nekvalitně přeražený punc ,,K". Jde o značně nebezpečné falzum! u tohoto falza odpovídá váha a kov.
Mám informaci, že ČNS uznala tuto medaili za falzum a vrátila peníze za aukci vydražiteli.....
Takže bacha je možné že se znovu někde objeví k prodeji!! Nebo si ji může Barbar koupit takto za poloviční cenu o proti ceně tržní, katalogové..😁 Ale to bych mu nepřál....Dělá tu fóru velmi dobrou práci.

Původně jsem vznesl otázku k této minci, abych získal více fotografií k mincí, ale bez reakce a samotné aukce jsem se bohužel nemohl zúčastnit..
S dostupných fotografií jsi nejsem jistý, to co zde popisujete. Pochybuji, že by tohle kolegové s čns přehledli....
Uvidíme možná se někdo adekvátní vyjádří,včetně věrohodnosti vaší informace o uznání falza a vrácení peněz dražiteli...

Profilový obrázek
Cotopaxi

Uživatel

Zaregistrován:
20. 1. 2022

#17 15. 6. 2022, 10:31

barbar napsal/a:

Původně jsem vznesl otázku k této minci, abych získal více fotografií k mincí, ale bez reakce a samotné aukce jsem se bohužel nemohl zúčastnit..
S dostupných fotografií jsi nejsem jistý, to co zde popisujete. Pochybuji, že by tohle kolegové s čns přehledli....
Uvidíme možná se někdo adekvátní vyjádří,včetně věrohodnosti vaší informace o uznání falza a vrácení peněz dražiteli...

Zde je proklik k dostupným fotografiím této medaile, katalog ČNS pol. 382. I na těchto dostpuných fotografiích jsou vidět markanty falza.
https://cns-praha.onebid.cz/cs/medaile-ceskoslovensko-obdobi-1918-1939-ham-petidukatova-medaile-na-oziv-banictva-1934/1253782

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#18 15. 6. 2022, 11:03

No jo... Teď koukám..
Z tvých fotografií jsou opravdu znát vážné nedostatky..
Ja měl k dispozici pouze katalogové fotky,který jsem ještě ani nezaplatil..
Jak jsme psal, žádal jsem o více fotografií s katolg fota se mi trochu nezdal vnitřní perlovec.
Sice bez zdejší adekvátní reakce, jsem mylně důvěřoval kolegům s čns Praha a teď,, facka,, jako hrom..... Hold měl jsem se držet své původní intuice...
Škoda, že jsem se nemohl zúčastnit aukce, takový vady se nedají přehlednou..

Díky cotopaxi za fota a vyjasnění.. 👍

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#19 15. 6. 2022, 11:46

To jsou tak mizerný fotky, že odhad zda je to falzum či nikoliv je jak házení si mincí.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#20 15. 6. 2022, 12:05

S fota odkazu cotopaxiho, jsou jasně znát vážné nedostatky..
Není to poprvé co jsem zaznamenal výskyt padělků dukátu KB, dokonce vysokého nominálnu..
Příspěvek 5237..
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/podezrele-aukce-1382x210

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.