Moderátoři: smith
Zaregistrován
17. 3. 2012
v pondělí za majitelem asi zajdu, mám se ho poptat?😃
Zaregistrován
12. 8. 2006
To dr3ex: skvělá práce, ale pokud neplánujete scanovat fotky nebo lépe vyžádat si fotky ze starších katalogů v digitální podobě, asi bych výsledky bez fotek do databáze nedával. Jejich informační hodnota bude ve srovnání s vynaloženým úsilím minimální.
Zaregistrován
25. 8. 2011
gorila: Vím, že to jde. Potom ale nevím, co patří do jakého sloupce. OCR mi to hodí rovnou do Excelu.
tenzor: Mohl byste mi ty výsledky poslat na mail? () Byl bych Vám moc vděčen!
Voloha16: Zeptat se můžete, ale nevím, jak pochodíte. Pochybuji, že ses tím bude hledat, když z toho nic nemá. Maximálně Vám prodá staré papírové katalogy.
Rád bych otevřel diskuzi k programu. V rámci řízení jakosti bych Vás chtěl požádat o Vaše názory na program. Děkuji za odpovědi na tyto otázky:
1) Co se Vám na programu líbí/nelíbí?
2) Našli jste v programu nějakou chybu? Pokud ano, napište prosím jakou.
3) Co byste udělali jinak?
4) Jaké funkce Vám v programu chybí?
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek
Zaregistrován
12. 1. 2010
Na mail bych to radši neposílal, ty sheety nejsou zrovna malé. Takže bych byl spíš pro nahrání na nějaké úložiště.
Bude to stačit do roku 2004 včetně?
Zaregistrován
23. 6. 2007
A jak jsi vyřešil autorská práva? Nechci rejpat, ale nemůžou Ti to napadnout? Katalogy jsem kdysi taky řešil, ale právě z tohoto důvodu jsem se na to vykašlal.
Dyť vlastně přebereš dílo někoho jiného ( je jedno, jakým způsobem to dostaneš do databáze ). Vím, že část přebrat můžeš, pokud uvedeš zdroj, ale v případě katalogů vlastně přebíráš v podstatě celé dílo??? No, a fotky, to je kategorie sama o sobě.
Nebudeš s tím mít v budoucnu problémy?
Zaregistrován
17. 3. 2012
nejsem právník, ale není to "jen" vyhledávač tak jako google? komerčně to nepoužívá....
dr3ex: a to by Vám pomohlo také, nebo ne? nemám problém to zakoupit...
Zaregistrován
23. 6. 2007
Právě proto se na to ptám. Pokud to je jen vyhledávač, kde se zobrazují informace z původních stránek, tak je vše v pořádku. Pokud to však jsou zkopírovaná data, mohl by s tím mít problém. Proto mne to zajímá.
Jak říkám, já jsem od toho upustil, protože mi nebylo jasné, jak to legálně provést, aby to někdo nemohl v budoucnu napadnout. Není nic horšího, než několik měsíců připravovat data, a pak je muset stáhnout. Proto, jestli našel nějakou skulinku, jak to ošéfovat, tak by mne to zajímalo. Protože bych mohl ze svých databází zobrazovat podstatně kvalitnější výstupy.😋
Zaregistrován
25. 8. 2011
tenzor napsal/a:
Na mail bych to radši neposílal, ty sheety nejsou zrovna malé. Takže bych byl spíš pro nahrání na nějaké úložiště.
Bude to stačit do roku 2004 včetně?
Do roku 2004 včetně to bude dostatečné. Souhlasím s nahráním na úložiště. Odkazy mi prosím pošlete na mail. Děkuji
pavelgregor napsal/a:
A jak jsi vyřešil autorská práva? Nechci rejpat, ale nemůžou Ti to napadnout? Katalogy jsem kdysi taky řešil, ale právě z tohoto důvodu jsem se na to vykašlal.
Dyť vlastně přebereš dílo někoho jiného ( je jedno, jakým způsobem to dostaneš do databáze ). Vím, že část přebrat můžeš, pokud uvedeš zdroj, ale v případě katalogů vlastně přebíráš v podstatě celé dílo??? No, a fotky, to je kategorie sama o sobě.
Nebudeš s tím mít v budoucnu problémy?
Děkuji za připomínku. Zdroje samozřejmě uvedu. Jak jsi psal: "Vím, že část přebrat můžeš, pokud uvedeš zdroj, ale v případě katalogů vlastně přebíráš v podstatě celé dílo.", tak to není můj případ. Přebírám pouze některé výsledky - pouze ty, které byly prodány.
pavelgregor napsal/a:
Právě proto se na to ptám. Pokud to je jen vyhledávač, kde se zobrazují informace z původních stránek, tak je vše v pořádku. Pokud to však jsou zkopírovaná data, mohl by s tím mít problém. Proto mne to zajímá.
Víš, že třeba vyhledávač Google, aby mohl vůbec fungovat, neustále kopíruje obsah všech stránek celého internetu? Má gigantické databáze plné "nakradených" dat, ke kterým nemá autorská práva a poté je zobrazuje. Samozřejmě jsou to dokonalé kopie a přebírá všechno, kromě toho nad daty provádí různé výpočty a využívá je ve svých aplikacích a k tomu přidá svůj copyright. Ostatní vyhledávače fungují stejně.😃
Nic nekupujte, budou stačit výsledky od tenzora. 😉
Zaregistrován
28. 2. 2009
Tiez sa ma tato problematika tyka, v podstate je najlepsie urobit to tak, aby to bolo prospesne pre obe strany a predist tak sporom.
To znamena, ak je to na internete, vsade uvadzat zdroj, aukcne domy v podstate ziju z toho, ake su popularne a kolko ludi o nich vie a vy pre nich robite bezplatnu reklamu. Toto sa asi netyka uzavretych aukcii typu CNS🙂
Taktiez, inak sa na to pozera, pokial sa jedna o komercnu alebo nekomercnu aktivitu. Z toho co pozorujem na inych archivoch vidim, ze aukcne domy nerobia problemy s publikovanim svojich dat ale pokial by robili, tak nastupuje autorsky zakon, ten je v kazdej krajine iny, napr. v USA realisticka fotka objektu, ktory je public domain je tiez public domain. V UK sa pouziva zasada spoteneho cela (sweat of the brow), ktora chrani vsetko, na co bolo treba vynalozit nejake usilie, cize napr. aj telefonny zoznam. Takze treba byvat alebo mat zaregistrovanu firmu v krajine, kde su tie zakony benevolentnejsie (alebo jasnejsie definovane).
Pokial dojde k sporu, prihliada sa na to, ci odvodena praca je cistou kopiou, alebo obsahuje pridanu hodnotu a cim viac pridanej hodnoty, tym lepsie sance. Najlepsie pokial sa jedna o kompilaciu z viacerych zdrojov, to znamena ze ak stiahnem povedzme data iba z numismatika.cz a bez nejakej upravy ich poskytnem dalej, bude to tazsie obhajitelne, ako ked to bude z 50 dalsich aukcnych domov a k tomu pridam mnozstvo dalsich vlastnych dat, analyz atd
V kazdom pripade, treba mat pripraveny jednoduchy system, ktory umozni okamzite vypnut data z urciteho aukneho domu, skratit popisy (snippet), pripadne zobrazit watermark cez obrazok a pod.
Dalsi problem mozu predstavovat katalogy, pokial viem, v Europe nie je mozne chranit ciselne systemy a postupnosti, ale v USA je to mozne, viem ze je problem pouzivat cislovanie Scott, naproti tomu Michel nie je problem.
Kazdopadne, riesit toto po sudoch by bol problem, takze najlepsie je sa dohodnut a pokial ma s tym niekdo problem, tak jednoducho vypnut jeho data.
Inak, najznamejsi podobny pripad, ktory sa dostal na sud bol Corel vs British Museum. Corel pouzil fotky starych obrazov, ktore urobil British Museum a bol zazalovany, ale spor vyhral kedze sa jednalo o verne zobrazenie public domain objektov (obrazy starsie ako stanovuje autorsky zakon) a ich verna kopia (kvalitna fotografia) je tym padom tiez public domain.
Zaujimalo by ma, ci aukcne domy riesia copyright mincovni a autorov novodobych (hlavne pamatnych) minci, ktorych design je stale chraneny - myslim ze tiez nic neriesia, spravia fotku a tiez ju bez povolenia daju na svoje stranky.
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Zaregistrován
25. 8. 2011
Novinky
Přidány listopadové aukce.
Databáze nyní obsahuje čtvrt milionu vydražených položek. 🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.