Moderátoři: smith

To Ambrosius: Víte, já nejsem žádný sběratel, pouze věci které jsou pěkné, uchovávám a nezbavuji se jich. Navíc pocházím z rodu, kde všichni moji předci holdovali nějakému tomu sběratelskému koníčku u kterého denně trávili mnoho hodin. A snad právě proto, že jsem to denně viděl u otce a dědy, tak jsem tím byl přesycen a nikdy nic pořádně nesbíral, jen kdysi známky, ke kterým jsem se teď po letech vrátil. Například můj prastrýc vlastnil za první republiky slušně prosperující starožitnický krámek v Praze.
Zrovna tyhle pětadvaceťáky (mimo jiné) uložil onehdá do krabičky můj otec a krabičku přidal k ostatním po jeho otci a dědovi. Takže nesbírám, jen z úcty k předkům pokračuji v rodinné tradici. Zrovna minulý týden se mi dostalo do ruky šest úplně nových a běžných padesátikorun 2009. Už jsou v další krabičce. Až tu jednou nebudu, tak to převezme zase syn.
A troška toho štěstí při nálezech? Asi pracují geny po předcích a zavedou člověka na to správné místečko.

Máte pravdu, dneska je bohužel nějaká divná doba. Vzpomínám na děda, jak si vzal oblek, nasadil tvrďák a vyrazil na každotýdenní setkání sběratelů v nějaké kavárničce či hospůdce. Tam celé odpoledne debatoval s přáteli, prohlíželi materiál, vyměňovali a porovnávali. Občas mne jako klučinu brával s sebou. Já se na to těšil, protože jsem si mohl dát limonádu. Když děda udělal dobrou výměnu, tak byl někdy i sachr.
Dnes je to, jak koukám, hlavně o byznysu a peníze se skloňují ve všech pádech. Ta touha po poznání historie se tak nějak vytrácí.

Veľký rozdiel -dnes ešte nejaký dobrák dá tip ;tohoto môžte ísť vykradnúť.👿
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Bohous_K nádhera!!!! nebylo by z toho něco na prodej?
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Napište mi prosím na mail a dohodneme se ;-) díky že uděláte výjimku
trutnov@centrum.cz
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Zdravím, také bych měl zájem, pokud budete ochoten udělát další výjímku ;-)... Konkrétně o 25h 1954, 25h 1964, 10h 1955, 10h 1956, 10h 1958. Děkuji za odpověď na mail: mb.tiger@email.cz.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.