Zaregistrován
27. 2. 2010
Řeším momentálně takovýto problém: protože je kvalitního materiálu málo a sbírku je tak poměrně těžké doplňovat, řekl jsem si, že v mezidobí "při chvilkách" rozšířím alba trochu do šířky. Dá se dohledat, že jsem se tady dříve ptal na černotisky, rentenmarky, cizí peníze platné u nás při konstituování republiky a jiné věci, které by se daly nazvat "naše papírová platidla v souvislostech".
Jednou z těchto souvislostí jsou i Darex a Tuzex. Nemám v úmyslu je sbírat, ale chtěl bych udělat v albu oddíl, který by se zabýval dalšími platebními prostředky. Spadají sem např. ukázky nouzovek, vězeňské peníze, bony a pár dalších věcí.
Pro dokumentační účely bych tedy potřeboval v nějakém časovém okamžiku platnou ucelenou řadu poukazů Darex nebo Tuzex. Na období nezáleží, ale jde mi o to, aby to byla celá řada nominálů. Pochopitelně v zachovalosti N. Netřeba rozlišovat varianty (např. přetisk Z). Protože to má být pro dokumentační účely, chtěl bych, aby to bylo co nejlevnější řešení. Mohl by mi někdo poradit, co koupit, a jaký výdaj lze očekávat? Katalog bonů nemám a kupovat ho asi ani nechci, nicméně rada typu kup x. emisi, která se pozná tak, že je to 197x/yy, je OK. Díky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.