Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
6. 2. 2009
Ak to nie je tajomstvo, prezraď nám pre zaujímavosť ich približnú cenu?
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
7. 7. 2010
Tajomstvo to nieje🙂 Kto chce by si to ajtak dohľadal.
Zaplatil som za ňu 1600,- USD Estimate bolo 1500,- USD a katalóg u Gibbonsa £1,400.
Vôbec čo sa týka Misionárskych cowries (cowrie = druh mäkkýša ktorého ulitami sa platilo, asi jediná známka ktorej nominál nieje v klasických peniazoch) sú ceny v katalógoch bezpredmetné.
Nepoužité sa predávajú za cca. 20% - 25% katalógu v horšom stave a v top stave za 40%-70% málokedy za katalóg. Pre mňa osobne bezcenné papieriky.
Čo sa týka použitých takmer nikdy sa nepredajú za menej ako 90% katalógu. Väčšinou katalóg je minimum.
Za tie dva roky čo sa im venujem a študujem som si všimol, že pri dražbe použitých cowries vypuká doslova šialenstvo😃
Najlepším príkladom je rozpredaj zbierky Roya Dunstana v roku 1985 aukčným domom Sotheby´s. Táto známka (obr. nižšie) 30 cowrie s prepísanou hodnotou na 10 cowrie reverendom Blackledge-om mala estimate £300-£400, no predala sa za rekordných £19.800 🙄
Zaregistrován
23. 2. 2009
shareman napsal/a:
Misionárska 40 cowries 🙂
Pěkný kus.
Zaregistrován
9. 11. 2006
Takovej pocmaranej, okousanej a kafem politej papirek a tolik penez? Ja bejt tvoje zena, tak te pretahnu smetakem!😉 😃
Taky jsem si pred par dny udelal radost :-) koupil jsem temer celou sbirku Sudet po jednom starym nemeckym sberateli :-) To ale do tohodle vlakna nepatri..
elle34 (zavináč) upcmail.cz
Zaregistrován
19. 1. 2011
Omlouvám se za offtopic, ale kdyby tam náhodou byly nějaký duplikáty k mání, tak mám něco v chyběnce. Například Reichenberg-Maffersdorf Mi 137 nemůžu sehnat (většinou je to vidět ve větší partii a to se mi nechce platit...)
Zaregistrován
20. 7. 2010
Jen jestli Tě stařík, německý sběratel nenatáhnul... :-) Jsou tam i aršíky?
Zaregistrován
10. 2. 2006
Tyto známky asi budou vždy zajímavé, jak z hlediska sběratelského, tak investičního.
V těchto případech nepředpokládám, že by v budoucnosti šla cena uvedených známek dolů.
Zaregistrován
7. 6. 2010
ak by si mal kompletne serie tak mam zaujem! moj email je v profile
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
7. 4. 2013
Dlouho tu nic nepřibylo, což je škoda, protože britské kolonie patří k tomu nejlepšímu, co ve známkové tvorbě kdy vzniklo. Takže osobně přihodím pár mistrovských kousků z éry KGV/KGVI v upotřebeném stavu. První bude tichomořská exotika - Gilbertovy a Elliceovy ostrovy:
Obrázky:
Zaregistrován
7. 4. 2013
Další je Karibik - Dominika (koncovka 10/- KGVI mi ještě neříká pane, tak jsem ji nahradil větší lahůdkou - 3 Sh SG 89 v upotřebeném stavu ;-)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.