Zaregistrován
2. 2. 2021
Díky za pomoc při určení, mně se hlavně líbil na rozdíl od ostatních ten zajímavý střižek, mince byla proto levná.
Zaregistrován
26. 8. 2012
Jen zde vložím pro zajímavost drobné varování před výskytem 2 falešných solidů z poslední doby
Při bližším pohledu lze zjistit,že jim něco chybí,či naopak přebývá-ačkoli kov i hmotnost jsou o.k.
Obr.
Leo I. ..(457-474)
balkánská dílna
1)-mince prodaná včera(570 eur)
2)-databáze forumancientcoins.com - (fake)
3)-mince z aukra (12.700)
4)-databáze ForgeryNetwork - č.3548 ...šipky jsem si tam kdysi dal já🙂
Theodosius II...(402-450)
indická dílna
5)-mince prodána (385 eur)
...retrográdní N místo H ve jménu císaře..
6)-databáze forumancintcoins.com - (fake)
Obrázky:
Zaregistrován
4. 9. 2012
Díky, Lopézi, tu první z aukra jsem už někdy loni či před loni také odhalil. Je to myslím ta stejná vždy ji někdo koupí a o pár měsíců později stejně se ziskem prodá. Neseděla mi spíš citem a následně i srovnáním s forumanciencoins.
Zaregistrován
4. 9. 2012
Ahoj všem,
mám opět prosbu-dotaz.
Mám tu tento v opisu a u hlavy nedoražený tremissis. Je popsán sice jako Heraclius. Vzhledem k horšímu obrazu a tomu, že čtu dn C.....NuS PP AV, tak předpokládám, že to bude Constans II - Sommer 12.35 A nebo jeho nástupce Konstantin IV. Sommer 13.11.
U Sommera je napsáno něco ve smyslu, že obrazy obou jsou stejné, jen K.IV ho má hrubší, horší a zadní strana hlavy je vyšší nebo tak něco. To je zrovna ta nedoražená část. Tak co byste řekli? Já to na 80% stejně odhaduji na (jistě běžnějšího) Constanta II.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 9. 2012
Ještě k dotazu výše - Sommer uvádí, že oba panovníci mají ten shodný tremiss (můj má váhu 1,42 g) - jak jsem psal.
Nejsem si ale jistý, zda Sear nemá pro Constanta (aspoň tak je to na wildwinds) jen semis a tremis s hodně jiným obrazem ze Syrakus zatímco všechny ostatní tremissy řadil Konstantinovi IV. Co vy na to? Lopézi?
Zaregistrován
4. 9. 2012
Nikdo si netipne, zda do je Constans II. nebo Konstantin IV?
Podle mě to mají problém roylišit i na aukcích.
C.II. https://www.acsearch.info/search.html?term=constans II. 12.35&category=1-2&lot=&date_from=&date_to=&thesaurus=1&images=1&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ot=1¤cy=usd&order=0
K.IV. https://www.acsearch.info/search.html?term=Constantine IV. 13.11&category=1-2&lot=&date_from=&date_to=&thesaurus=1&images=1&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ot=1¤cy=usd&order=0
Zaregistrován
17. 3. 2021
Tohle období je už trochu mimo můj záběr ,ale tipnul bych to na Konstantina IV......Pořád je to ,ale jen tip ....vycházím jen z porovnání fotek ,bez hlubších znalostí.
https://www.cgbfr.com/constantin-iv-heraclius-et-tibere-tremissis-tb-,bby_402810,a.html
Zaregistrován
4. 9. 2012
jsem z toho fakt jelen. Čím dál víc neví. Jasný Konstantin IV má úzkou vysokou hlavu, nic moc styl. Jasný Constans má naopak širší hlavu s více povedenými detaily. Pak je ale plno mincí vč. té mé někde mezi.
Zaregistrován
2. 2. 2021
Zdravím všechny, byzantské mince sbírám jenom okrajově jako pokračování antického císařského Říma. Ale jsou také zajímavé. Pro zajímavost foto - 3/4 follis Tiberius II. Constantine SB 432 😋
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2015
Kolega si koupil dnes na Sběrateli pár mincí , většinu sem mu podařilo určit , ale tady neví.Za mě jasná Byzants -7.-10. Stol .Ale není to úplně oblast mého zájmu , tak mu víc neporadím .Dokázal by někdo blíže určit ? Děkuji.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.