Zaregistrován
29. 3. 2015
Forpus: Díky za radu. Ta zítřejší aukce je skutečně narychlo. Vidím to spíše tak, že se připravím na zářiový termín aukce. Mezitím nastuduju nějakou literaturu, abych se více oreintoval a pokusím se alokovat nějaké finance na nákup, aby tam člověk nejel pro jednu minci.🙂
Zaregistrován
21. 2. 2014
Tak časový odstup je vždycky dobrý, už jenom proto aby sis přesně určil okruh svého zájmu - podle vkusu i podle financí🙂
Studium literatury ti každej tady schválí a taky si určitě zpětně projdi katalogy aukcí (v tvém případě určitě i zahraničních).
Není na škodu zjistit jestli se někdo v ČR vědecky nebo hlavně sběratelsky o toto téma nezajímá...
Zaregistrován
12. 1. 2010
Já sbírám Byzanc do roku 668, ale je to spíš taková okrajová sbírka, těžiště mého sběratelského zájmu je jinde🙂
Podle toho, jak se tady občas některé byzantské mince přeplácí, tipuju, že hezkých pár lidí v ČR se tím dost vážně zabývá, ale moc se veřejně neprojevují.
Zaregistrován
28. 6. 2008
tenzor napsal/a:
... tipuju, že hezkých pár lidí v ČR se tím dost vážně zabývá, ale moc se veřejně neprojevují.
Forpus: ..a proto by bylo fajn, kdyby jsi se to vše naučil, nastudoval a měli bychom tu alespoň někoho, kdo se na ně bude specializovat 😁
Zaregistrován
29. 3. 2015
Usilovně studuji a každý den jsem o něco chytřejší.🙂
Zrovna sleduji aukce na eBay. Jak tady byla řeč o těch stříbrných byzantských mincích, jsme objevil aukci (viz obrázek). Vzhledem ke stavu neuveřitelná cena. I když se jedná o posledního byzatnstkého císaře, kdy celá říše byla omezena jen na samotné město, a císařové byli totálně beze zdrojů. Ražba mincí byla tedy asi naprosto ojedinělá, proto asi jsou tyto mince tak vzácné.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
..nojo, teď koukám, že jsem si spletla přezdívky 😃
Myslím, že dedukce máš dobré, tak jen tak dál 😉
Zaregistrován
12. 1. 2010
Ze to nekdo za tuto cenu nabizi, jeste neznamena, ze je to relálna cena. S pevnou cenu se vetsinou nabizi na eBayi za 2-10 nasobek realne ceny.
Ne ze bych se v tomto obdobi nejak vyznal, ale mince posledniho cisare jsem na jedne aukci zahledl a byly tusim za +150 EUR.
Zaregistrován
11. 3. 2009
Tenzore, nespletl jsi se ?
Já mám totiž zafixované, že mince Konstantína XI jsou naopak vzácné a drahé. Ale také se v tom nějak moc neorientuji. Jenom jsem kdysi narazil na informaci, že jeho ražby dlouho nikdo neznal a poprvé byli identifikovany až někdy v r. 1974 a později to bylo potvrzeno rozborem nějakých depotů. Přitom se z dobových pramenů dávno vědělo, že stříbrné mince razil (nechal např. mincovat stříbrné církevní nádoby).
Stačí kouknout na acsearch.info. Tam se ty dosažené ceny pohybují v rozmezí 18 000 až 80 000 USD. Pravda, může to být extrém, a jinde se mohlo prodávat výrazně levněji, ale 150 EUR mi přeci jenom nějak nesedí.
Možná mi něco uniká, proto se ptám.
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zaregistrován
19. 4. 2014
Samozrejme 150€ je hlupost.Pozeral som posledne predaje a realizovane ceny od 3 000-80 000 USD.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
29. 3. 2015
Anglická wikipedie píše toto: "Until 1990, when a hoard of ninety coins appeared, and with the exception of two half-stavrata, no silver coins of the last Byzantine emperor, Constantine XI (r. 1449–1453), were known to have survived."
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.