Zaregistrován
2. 1. 2012
Omluva za spam. Tuhle obludku jsem prostě chtěl 😃 Neurčený 1/2 follis.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 1. 2012
Tak ještě jeden nový Justinián. Nepěkný, ale mne potěšil
Obrázky:
Zaregistrován
29. 3. 2015
Navry: Ta obludka bude Heraclius SEAR 815, Ta postava Heraclia s kníry je vidět hned na první pohled.🙂
Zaregistrován
2. 1. 2012
Grammatikos: Děkuji :-) Jsem spíše laik
Zaregistrován
4. 9. 2012
Ahoj,
jsem rád, že to tu trošku žije. Mám teď po delší době na mince celkem slinu, oficiální, ražby Říma, provincie i následná Byzanc mě teď baví, tak jsem si po letech ke své minisbírce pořídil konečně Sommerův katalog. (Obeceně se mi tyto battenbergovské katalogy líbí), škoda jen, že to není v barvě jak aukční katalogy, a v tomto případě by fotky mohly být zřetelnější, přece jen byzantské ražby jsou často ve srovnání se starým zlatým římským věkem bídné úrovně🙂 Ale radost veliká.
Jak se zdá, starší Sear bude nicméně asi trochu podrobnější, nějakou tu položku ke konci jsem u Sommera nenašel.
V souvislosti s tím mám dotaz na zkušenější:
Mám tu léta jednu hendikepovanou (asi částečně stříbrnou?) trachy (dříve by se řeklo mrzáka), jehož jméno bych nicméně rád znal. Mám u ní leta nápsáno Jan III. Dukas Vatatzes?, S. 2080/2086/2106. Podobné to hlavně prvnímu je, shodné myslím ale ne. Dokáže tohoto "despotu" někdo určit přesně? Je to vůbec byzanc? Není to nějaký Bulhar?
Obrázky:
Zaregistrován
2. 1. 2012
Dobrý den. Podle prodejce anonymní follis za vlády Romana IV.
Trošku jsem hledal, a souhlasí mi to.
Averz Kristus Pantokrator a ta "roztleskávačka" na reverzu je Panna Marie.
Omlouvám se, tohle fakt beru jen na okraj pro zpestření 😉
Obrázky:
Zaregistrován
4. 9. 2012
Haló, Lopézi, Grammatiku a jiní byzantští experti, netroufnete si, prosím, určit ostřižek z úryvku výše? Zahřeje Vás má nehynoucí vděčnost :-)
Zaregistrován
4. 9. 2012
stále nepovšímnuto? 100% jsem to nepřiřadil ani na solidních stránkách https://coins.labarum.info/en/catalog?pageSize=20
Zaregistrován
26. 8. 2012
Ale povšimnuto,no také si nejsem jist.
Napsal bych si k němu :
Trachy,latinští vládcové Konstantinopole v letech 1204-1261..
A do byzantského experta mám tak blízko jak kapr do plejtváka😃
Zaregistrován
4. 9. 2012
Ha, díky moc reakci :-D
no je pravda, že ty "vytečkované vlasy" u Kristova zobrazení jsou i latinů, to jsem si dříve nevšiml. Ještě si je projdu. Takže bych Ti tu nálepku experta klidně ponechal ;-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.