Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
27. 3. 2009
Od kterého roku asi jsou vydávané analogické pohlednice? Mám pár věcí, které se tak tváří, ale nevím, jestli to skutečně jsou:
Obrázky:
Zaregistrován
21. 7. 2007
Nedá se říci "jsou vydávány". První CM tvořili lidé, většinou sběratelé, a to na přelomu 19. a 20. století. CM pro sběratelské účely se objevují od 20.-30. let.
Zaregistrován
27. 3. 2009
Díky, Dejvy za odpověď. Takže o nějaké katalogizaci asi nemůže být řeč, že ?
Zaregistrován
21. 7. 2007
Jakým způsobem se dá katalogizovat něco, co si mohl vyrobit kdokoliv kdykoliv kdekoliv jakkoliv😆😆😆?
Zaregistrován
27. 3. 2009
Dejvy, nesměj se mi příliš a nahlas😞 Vždyť z historického hlediska se na tom už nedá nic změnit a takové dobové "výrobky" už dneska nikdo nevyrobí (nebude-li to vyloženě trotl). Samozřejmě že z dnešního pohledu se úspěšně rozvíjí opět "lidová tvořivost", ať už oficiální, tak klubová, a katalogizují se...🙄 Tak jsem se zkusil zeptat, no.😉
Zaregistrován
21. 7. 2007
Myslel jsem to spíše z toho pohledu, že od některých CM existuje třeba jenom jeden nebo dva kusy; o řadě CM se vůbec neví. Takže katalogizace by byla asi mnohem obtížnější než dát dohromady třeba katalog všech existujících přítisků na kupónech ČR.
Zaregistrován
11. 7. 2006
Zaregistrován
21. 7. 2007
Hrabu ...
Problém je v tom, že mám všechno po státech a mám tady asi 6 námětových chyběnek; než abych všechno 6x probíral, tak raději beru stát po státu a dívám se do chyběnek. Je to trochu zdlouhavější, navíc hledám věci pro Pavlínku, se kterou budu v neděli, tak to chci stihnout. Ale už jsem něco našel i pro tebe (kromě vlajek USA)🙂.
Zaregistrován
27. 3. 2009
Chápu. Nekonečný žůžo...😁
Zaregistrován
21. 7. 2007
Ale abych alespoň trochu potěšil - je snaha dát nějaký katalog CM ČSR dohromady (alespoň těch oficiálně vydaných a vyskytujících se ve více exemplářích).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.