Moderátoři: numpszi, smith

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#111 - 17. 2. 2011, 13:46
To není tak jednoznačné, jak se zdá. Zkus projít ceny v katalogu a uvidíš rozdíl mezi UNC a stavem např. 1. Možná zjistíš, že stav 1 bude stačit. Další faktory: cena UNC bankovek roste a roste většinou výrazněji než horších stavů. Koupit hned nebo šetřit (a nechat si cenu utíkat?) Není to náhodou cenová bublina? (Já osobně jsem přesvědčený, že u některých populárních bankovek - nebudu a nechci jmenovat - určitě ano). O nejlepší stavy se většinou musí soutěžit - a člověk, který má finance navíc, bude v takové soutěži vždycky ve výhodě. Atd. atd. Ať je to jakkoli nemilé, nakupovat podle záliby může jenom milionář (toho ani navíc nebude bolet, když o pár tisíc přijde). Ostatní holt musíme trochu přemýšlet. 😞

Ja se budu drzet pri zemi u nakupu , tak maximalne do 1000 kč za mesic , ze zacatku 😉 , na ty drazsi kterych je tam malo na ty nemam, bohuzel 😳

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#112 - 17. 2. 2011, 13:48
http://eshop.infofila.cz/alba-na-bankovky-optima-clas-bn-2273 ověřená kvalita běžné bankovky cca do 500Kč/kus(nejlépe až do 1000Kč) kupuj rovnou jen v UNC ! U dražších je to otázka Tvých financí...(a nabídky materiálu) 😉

dekuji za nazor, asi tak budou vypadat me nakupy max 1000kč za mesic
a ted zrovna koukam na tu adresu eshop a furt premyslim kterej ?
taky jde o ty listy do alba , jsou moc drahy😳

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#114 - 17. 2. 2011, 13:59

cena listů je otázka pohledu, lze koupit levné(od neznámých firem), ale tam nemáš záruku, co to udělá po pár letech s bankovkou po chemické stránce(zda ji to nepoškodí barvy), takže investice do kalitního obalu(alba) se vyplatí...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

majkl

Uživatel

Zaregistrován
27. 2. 2010

#115 - 17. 2. 2011, 14:00

Pročti ta vlákna ode mně. Těžko se radí - jediné, co můžu říct za sebe, je že neexistuje československá bankovka (ani R-U), která by se do IMPORTY nevlezla.

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#116 - 17. 2. 2011, 14:11

mike - u listov le najpodstatnejšie zloženie z ktorého sú vyrobené. Ide najmä o chlór, ktorý sa bežne používa pri výrobkoch z PVC. Výrobcovia listov pre notafilov, filatelistov atď, sa chlóru vyhýbajú, lebo na papier a najmä na farby na ňom použité pôsobí nepriaznivo. Farba bledne alebo sa úplne vytráca. Aj z tohto dôvodu (absencia chlóru v použitom materiály) sú listy "drahé". Ak si kúpiš bankovku napríklad v hodnote 1.000 Kč a viac, uložíš ju do nekvalitného listu, po pár rokoch zistíš, že je prinajmenšom nejaká "divná" tak už bude neskoro "búchať si hlavu o stenu" a nadávať na seba, že prečo som neinvestoval do kvality ...

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#117 - 17. 2. 2011, 14:17

A rozhodovať sa napríklad medzi Lindnerom a Leuchtturmom je ako sa rozhodovať či si kúpim tenisky Adidas, alebo Nike ...

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#118 - 17. 2. 2011, 15:17

je to podobne ako pri bankovkach to sa tyka i zasobnikov na znamky, precitaj si toto

https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/zasobniky-pofis-a-fluorescencni-papir-3710

suhlasim s tebou Brett, citas mi myslienky :-). Ja znamky zakladam od LU Vario typ, som s nimi spokojny!!! investicia do zasobnikov sa mnohonasobne vyplati len sa Mike nelakni, ze pomocky ta vyjdu drahsie ako material v nich ulozeny.

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#119 - 17. 2. 2011, 15:22

:-) dekuji vse za odpovedi na me otazky ,
zacinam se pomalicku přiučovat a jsem zase o neco chytřejši :-)
ok, takze radeji pridam korunky a koupim kvalitnejsi :-)

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#120 - 17. 2. 2011, 15:25
je to podobne ako pri bankovkach to sa tyka i zasobnikov na znamky, precitaj si toto https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/zasobniky-pofis-a-fluorescencni-papir-3710 suhlasim s tebou Brett, citas mi myslienky :-). Ja znamky zakladam od LU Vario typ, som s nimi spokojny!!! investicia do zasobnikov sa mnohonasobne vyplati len sa Mike nelakni, ze pomocky ta vyjdu drahsie ako material v nich ulozeny.

No pravě , počital jsem to a vkladove listy jsou dražši jak album
Jenže co jsem si všiml tak nektere albumy nemaji listy na 4 bankovky , anebo jsem koukal ze tam jdou dat listy ktere jsou urceny na telefonni karty , ALE nevim jestli je to dobry volba ??????????

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.