Moderátoři: numpszi, smith

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#241 - 3. 3. 2011, 10:36
A kolik těchto drobných skončilo "pro štěstí" na dně studní, propastí a podobných "institucí"🙂.

Plno plno 🙂 🙂 🙂 🙂 a jeste mnoho mnoho

mischel13

Uživatel

Zaregistrován
2. 11. 2008

#242 - 3. 3. 2011, 13:40
Tak ok, je normalni, ze clovek ma doma bezne par desitek neplatnych minci a nekteri stovky nebo tisice🙂 Sice zadneho neznam, ale asi jsem divnej🙂)

V jedné hospůdce mají, plnou láhev od okurek, drobných mincí právě na mariáš, netroufám si říct, kolik je tam kusů?🙄

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2011

#243 - 3. 3. 2011, 14:02
V jedné hospůdce mají, plnou láhev od okurek, drobných mincí právě na mariáš, netroufám si říct, kolik je tam kusů?🙄

no zachvilku se dozvime presny pocet ks na obyvatele :--)
staci aby se ozvaly vsichni co hraji marias :-)

Bigger

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2010

#244 - 16. 8. 2011, 15:03

No, budu se držet původního tématu. Reakce na MB časopis, co mi přišel včera do schránky. Vypíchl (jako grošák) bych dva příspěvky o groších. Jak Václav IV. , tak i Karla IV.....mám rád takové zajímavosti......😉 😎

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#245 - 16. 8. 2011, 15:40

A co podrobny typologicky rozbor haleru Ludvika Jag. od Pavla, to neni nic?! 😉

Bigger

Uživatel

Zaregistrován
12. 2. 2010

#246 - 16. 8. 2011, 15:45
A co podrobny typologicky rozbor haleru Ludvika Jag. od Pavla, to neni nic?! 😉

No, jasně, že jo.....je to nářez, dokonce jsem začal laškovat i s myšlenkou zabrousit di těch vod a pořídit si nějaký ten kousek.....Dále p.Budaj.....depoty v kostech...hooooodně zajímavé...( kolik lidí asi po přečtení toho článku navštíví Kostnici...😁 ). Mám MB rád....ikdyž nejsem na bankovky, rád si něco přečtu.....

mikuw

Uživatel

Zaregistrován
14. 5. 2012

#247 - 15. 5. 2012, 17:41

Domnívám se, že každý se snaží přispět podle svých schopností a možností.Ovšem když se kolegové vyjadřují ve smyslu "pokený,ukecaný,okecaný" jeden by ztratil chuť.Od tohoto nejmenovaného kolegy jsem zatím nic nečetl, ani u nás a ani v zahraničí.Je potřebné se jistě věnovat studiu, ale napsat publikaci není zase až tak jednoduché.Děkuji,Doc.Kudweis

mikuw

Uživatel

Zaregistrován
14. 5. 2012

#248 - 16. 5. 2012, 07:37

Pokud jde o časopis Mince a bankovky, lze jej považovat za dobrý zdroj informací.To, že neobsahuje příliš informací o bankovkách, našich i zahraničních, je škoda.Je to ovšem o ochotě sběratelů přispívat a snažit se své znalosti zůročit publikováním. Proto se domnívám, že kritika není na místě.Je pravda, že ne každý sběratel sbírá vše, to by nebyla sbírka.Ale z konkretního zaměření může vzniknout pěkná informace, která stojí za uveřejnění.Také potvrzuji to, že v našich podmínkách mnoho literatury, především o světových bankovkách, není.Je to škoda ale je to způsobeno i složitostí nalézt vydavatele.

mikuw

Uživatel

Zaregistrován
14. 5. 2012

#249 - 16. 5. 2012, 07:41
tak už mi dnes časopis dorazil, docela rychlost 😲 😃 z bankovek je tam pokračování článku o metalografii, pak další díl o čs. bankovkách (více méně okecanej katalog 🙂 ) a pak ještě na konci jsou na toto téma rozvedený rady pro začátečníky 😉

Myslím si,že termín okecaný je dost nevhodný.Ať kolega napíše něco sám, třeba o bankovkách Haiti

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován
30. 3. 2008

#250 - 26. 7. 2012, 17:09

samozřejmě jsem se Vás pane Kudweis nechtěl dotknout, nebylo to vůbec myšleno ve zlém. Vaší práce si velmi vážím a myslím, že co se týče publikací o zahraničních bankovkách, tak u nás nemáte konkurenci. Sám také vlastním několik Vašich katalogů.
Slovo okecaný jsem nepoužil v pejorativním smyslu, ale jiný přívlastek mě opravdu nenapadl 😉
Na druhou stranu a teď se neuražte, opravdu to nemyslím ve zlém, sám musíte uznat, že konkrétně tento díl je rozepsaný Pick a Novotný.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.