Zaregistrován
2. 11. 2008
V jedné hospůdce mají, plnou láhev od okurek, drobných mincí právě na mariáš, netroufám si říct, kolik je tam kusů?🙄
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
12. 2. 2011
Zaregistrován
12. 2. 2010
No, budu se držet původního tématu. Reakce na MB časopis, co mi přišel včera do schránky. Vypíchl (jako grošák) bych dva příspěvky o groších. Jak Václav IV. , tak i Karla IV.....mám rád takové zajímavosti......😉 😎
Zaregistrován
6. 7. 2009
A co podrobny typologicky rozbor haleru Ludvika Jag. od Pavla, to neni nic?! 😉
Zaregistrován
12. 2. 2010
No, jasně, že jo.....je to nářez, dokonce jsem začal laškovat i s myšlenkou zabrousit di těch vod a pořídit si nějaký ten kousek.....Dále p.Budaj.....depoty v kostech...hooooodně zajímavé...( kolik lidí asi po přečtení toho článku navštíví Kostnici...😁 ). Mám MB rád....ikdyž nejsem na bankovky, rád si něco přečtu.....
Zaregistrován
14. 5. 2012
Domnívám se, že každý se snaží přispět podle svých schopností a možností.Ovšem když se kolegové vyjadřují ve smyslu "pokený,ukecaný,okecaný" jeden by ztratil chuť.Od tohoto nejmenovaného kolegy jsem zatím nic nečetl, ani u nás a ani v zahraničí.Je potřebné se jistě věnovat studiu, ale napsat publikaci není zase až tak jednoduché.Děkuji,Doc.Kudweis
Zaregistrován
14. 5. 2012
Pokud jde o časopis Mince a bankovky, lze jej považovat za dobrý zdroj informací.To, že neobsahuje příliš informací o bankovkách, našich i zahraničních, je škoda.Je to ovšem o ochotě sběratelů přispívat a snažit se své znalosti zůročit publikováním. Proto se domnívám, že kritika není na místě.Je pravda, že ne každý sběratel sbírá vše, to by nebyla sbírka.Ale z konkretního zaměření může vzniknout pěkná informace, která stojí za uveřejnění.Také potvrzuji to, že v našich podmínkách mnoho literatury, především o světových bankovkách, není.Je to škoda ale je to způsobeno i složitostí nalézt vydavatele.
Zaregistrován
14. 5. 2012
Myslím si,že termín okecaný je dost nevhodný.Ať kolega napíše něco sám, třeba o bankovkách Haiti
Zaregistrován
30. 3. 2008
samozřejmě jsem se Vás pane Kudweis nechtěl dotknout, nebylo to vůbec myšleno ve zlém. Vaší práce si velmi vážím a myslím, že co se týče publikací o zahraničních bankovkách, tak u nás nemáte konkurenci. Sám také vlastním několik Vašich katalogů.
Slovo okecaný jsem nepoužil v pejorativním smyslu, ale jiný přívlastek mě opravdu nenapadl 😉
Na druhou stranu a teď se neuražte, opravdu to nemyslím ve zlém, sám musíte uznat, že konkrétně tento díl je rozepsaný Pick a Novotný.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.