Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
12. 6. 2012
Jo, různých. Jak případně originálních, tak i padělků. Obecně zkrátka proti spekulativním nákupům. Musíme taky mít na paměti, že tou dobou ještě maďarské známky platily i mimo území ovládané vládou v Budapešti. O detaily jsem se nikdy příliš nezajímal, ale pro nás, sběratele a filatelisty z toho plyne, že pokud najdeme nějaký přetisk (např. Fiume, Baraň, Debrecín nebo SHS) s tímto perfinem, nemusíme nad tím příliš bádat a můžeme ho prodejci s úsměvem na tváři vrátit s tím, že si to může strčit někam. Teda až na Lajtabánság, ale to je trošku jiný případ.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Zdravím.
Hľadal som vhodnú tému pre svoj dotaz, aby som nezakladal novú,nič vhodnejšie som nenašiel.Chcem sa opýtať,či má táto "zostava" nejakú zberateľskú a prípadne aj € hodnotu.😉 Ani odpoveď,že nie, ma nezloží.😁
Ja to skutočne odhadnúť neviem.Ani približne.Známka to neovplyvní,kolky tiež nie?
Keď som pri kolkoch a u profíkov,ešte sa opýtam,čo mám napísať do Goo,aby mi našiel kolky SŠ.Môžem tam kolok aj nakresliť(🙄 ) a aj tak vidím všetko,len nie kolky SŠ.Nezbieram kolky,ale občas nejaký vidím...Ď.
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
9. 2. 2008
22 korun liter slivovice!!! Litr rumu 18,50 to byla doba! Hodnotu to má asi jen pro sběratele účtů, kterých bude poskrovnu. Kolky jsou ale v pěkném stavu. Na té první celistvosti je škoda, že tam není perfin (aspoň ho teda nevidím), protože pro námětáře parádní firma.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Firma parádna,ceny "prijateľné".😆
Snáď to už nebolo v eurách😁 😁
Liehoviny snáď nemali trpkú príchuť.Faktúry...možno majú.V r. 1938 objednával pán Kohn,v r. 1940 pán Streženec.😲
-s-
Zaregistrován
23. 2. 2009
Co třeba Slovakia revenue stamps? 🙂
Zaregistrován
19. 4. 2014
Tie faktury sa predavaju v priemere po 1O € ale najst kupcu nie je lahke.Nejake som daval aj ja davnejšie.
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/hlavickovy-papir-kolky-razitka-12380x2
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
23. 11. 2015
Páni ďakujem za odpovede.Už som viac v obraze a o to mi išlo,preto som sa pýtal.😉 Nevedel som nič,len sa mi to páči.Príspevok m1234 nie je až taký starý,ale pri svojom lození po Sberatel som si ho nevšimol.
Pre ikanek:
dík za odkaz,podobné som prehľadal,ale ten kolok 50 halierov som aj tak nevidel.Viem,že to nie je "rare",len nechápem,že keď opíšem celý text a zadám do G,neukáže sa mi ten konkrétny kolok.Ako keby to bolo niečo neznáme..A to rozhodne nie je.Kolok 50 halierov 1939 SŠ.Čo viac tam napísať?🙄
Pri niektorých bežných predmetoch(radím tam aj kolky SŠ),napr.mince,odznaky,atď,atď,stačí časť textu a za pár sekúnd je obrázok pred očami.Ale tiež nie vždy,samozrejme.Nechajme to tak.Pre dva kolky,ktoré mám sa s tým nebudem moc trápiť.To je len zvedavosť.😉
Maximálne vidím tieto modré.
Ešte mám pekne zachovalý domovský list z roku 1932 z 5 Kčs kolkom.To je už asi iná,menej zaujímavá záležitosť ako faktúry.Zberateľsky aj cenovo...?
-s-
Zaregistrován
23. 11. 2015
Moja hlava....
-s-
Obrázky:
Zaregistrován
17. 8. 2011
nejvíce potěšil dopis s akvarelem:-)
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2007
Mám také jednu obálku s ostrova Niuafoou
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.