Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
9. 7. 2007
Fórum pro diskuzi členů i hostů pobočky
Zaregistrován
9. 7. 2007
Dnes jsem rozeslal e-mail na svoje známé numismatiky a pobočky ČNS:
je mi radostnou příležitostí podělit se s Vámi o informaci, že v těchto dnech dochází k zakládání nové pobočky České numismatické společnosti. Nová je pobočka nejen názvem a působištěm, ale především formou působení a činnosti. Jde o pobočku internetovou – virtuální – první svého druhu u nás a pokud je mi známo i první takovou organizační jednotkou podobné společnosti na světě.
Jde o pobočku s názvem ČNS, pob. Pražské groše.
Pobočka Pražské groše je zakládána, aby vytvořila první platformu pro členství v České numismatické společnosti prostřednictvím Internetu. Pobočka Pražské groše chce sdružovat především zájemce o české mincovnictví vrcholného středověku, teoretické zájemce i praktické sběratele pražských grošů, amatérské zájemce z řad nejširší veřejnosti i profesionální numismatiky. Pobočka má virtuální charakter, tzn. pravidelné členské schůzky se budou odehrávat prakticky denně na internetovém diskusním fóru www.sberatel.com. Jedenkrát ročně bude pobočka pořádat Výroční členskou schůzi v Kutné Hoře.
Termín první - ustavující schůze byl stanoven na sobotu 23. února od 15:00 hod. (místo bude upřesněno).
Členství ve virtuální pobočce ČNS Pražské groše bude plnohodnotným členstvím v České numismatické společnosti se všemi právy i povinnostmi. (Členství v ČNS je mimo jiné spojeno s bezplatným odběrem členských časopisů (Numismatické listy a Informace ČNS) nebo s možností účasti na členských aukcích všech poboček ČNS (osobní i korespondenční = prostřednictvím limitů).)
ČNS, pob. Pražské groše chce svým působením povzbudit zájem o nejslavnější českou minci - pražský groš a jeho díly a podpořit studium vývoje českého mincovnictví tohoto období (tj. 1300 - 1547). Za tím účelem bude v rámci jejích internetových stránek (jejichž přípravná verze je prozatím k nahlédnutí na http://gros.hunarovi.com ) vybudovaná obrazová databáze pražských grošů a jejich dílů, která by měla být výchozí studijní základnou především pro typologicko-chronologické zpracování pražských grošů, ale i pro případné obecné numismaticko-historické či populárně-naučné práce.
Pokud se Vy, nebo někdo z Vašeho okolí zabývá grošovým obdobím a chtěl by se aktivně účastnit na shora uvedeném projektu nové virtuální pobočky ČNS, nenechte si ujít šanci stát se jejím zakládajícím členem a přijměte srdečné pozvání na ustavující schůzi pobočky... kam jinam, než do Kutné Hory. Případné zájemce prosím o potvrzení účasti (současně je budu na uvedený e-mail informovat o místě konání), aby mohli organizátoři zajistit odpovídající prostory.
S přátelským pozdravem a přáním příjemného dne:
za přípravný výbor pobočky:
Jiří Hána
PS: stávající členy ČNS, resp. funkcionáře poboček prosím, aby informaci předali také svým kolegům na pobočkách. Cílem projektu není přetahování členů stávajícím pobočkám, ale naopak získání nových členů s vyhraněným zájmem o grošové období, odbornějšího založení, kterým stávající organizace a náplň členských schůzek ať už z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje. Pokud by se někdo ze stávajících členů ČNS rozhodl pro členství v nové pobočce, nemusí nutně měnit současnou kmenovou pobočku. Stanovy ČNS nevylučují členství ve dvou pobočkách! JH.
Zaregistrován
9. 7. 2007
Tak jsem zvědav, kolik vážných zájemců o PG se v KH sejde🙂
Zaregistrován
15. 7. 2007
doufam, ze s nama, co jsme zajem projevili se pocita...
Zaregistrován
9. 7. 2007
Samozřejmě!😎
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ach jo... mne to teraz do Kutnej Hory fakt asi nevyjde, jedného by porazilo. 😐 Nehádžem flintu do žita a sľubujem že sa zo všetkých síl pokúsim prísť, nechcel by som si to nechať ujsť.😎
Zaregistrován
9. 7. 2007
Archy ty tam prostě nemůžeš chybět!!! Se tady v Česku domluvíme a do Tater si pro tebe přijedeme😁
Zaregistrován
13. 9. 2007
Rád bych se účastnil, ale časově mi to zatím nevychází. Členem ČNS Pražské groše bych byl velmi rád, tak věřím, že případná neúčast nebude problémem. Díky
Zaregistrován
10. 6. 2006
:lol: 😆 😆 Stačí len do Hlohovca, to je dosť na západe... Ale nie, naozaj skúsim prísť, naozaj pre to urobím všetko. Inak ďakujem, potešil si ma naozaj veľmi. 😋
Zaregistrován
9. 7. 2007
Archy: bylo by to fajn...
Max and All other: neúčast na ustavující schůzi pochopitelně není a nebude řekážkou pro členství... avšak pouze účastníci ustavující schůze se budou "prsit" titulem "zakládající člen"!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.