Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
to spíš nechápu to, že na aukru se stále draží takové kvantum PG, často se tam točí stále stejné typy, viz např. Václav II. Sm2 a přitom je ta jejich cena tak vysoko, spíše pořád stoupá ... kdybych je za poslední rok dva spočítal, tak tolik sběratelů PG snad ani nemůže být, leda by měl každý doma 20 kusů😞 to mi hlava nebere ...
no ano... mel. protoze sem objevil, ze nekdo zrejme zpenezil nalez, pricemz jak nalezce (ktery to jeste neodborne vycistil), tak prodejce v ksefte se prilis nezalamovali tim, co tam je a neni (btw. od kolegy vim, ze s tim objel dokonce nekolik burz a nebyl o to zajem !!!)... ja sem koupil par kousku, neco pro sebe, nektere jsem chtel vetsinou za myslim velmi rozumne ceny pustit dal na priklepni... kdyby se prodali, sel bych pro dalsi, pac bych mel za co. v realu se toho moc neprodalo, ale nekdo ze stadtlu se tu chytil za nos (ze?!) a celej zbytek vcetne tech nejvetsich vejskrabku naraz vykoupil a rozprodava uspesne... holt kdyz ma nekdo moznost a tu hotovost ma v ruce a rozpousti to postupne na aukru (kde se mu to uz jiste davno zaplatilo), tak co nadelam...
mozna se nekteri pak muzete chytit za nos, ze jen kvuli tomu, ze ja dobre koupil vam prislo nevhod me dat neco od cesty a radsi ted to samy (spis horsi) kupujete na aukru za 2-3 nasobek toho, co sem si rek ja... 😁 😁 😁
ae takovej je zivot. ja toho nelituju, moh sem jich koupit vic, ale mam aspon neco malo... na vic sem proste nemel...
kacuro, pral bych ti bejt v situaci, v jaky sem ja, abys nemel tak blby keci...
zaklad jak tomu rikas ty "VS profesora" coz je spravne "odborny asistent" je tusim nekde kolem 17-18 tis. (ano mam vic na osobnim, bohudik, jinak bych byl K.O. uz davno)... pac by me to nestacilo ani na hypoteku s alosema... uprime, jak to nebudu zvladat, jdu delat zednika nebo kopace, vydelam mnohem vic a to nebudu v praci 10-12 hodin denne...
zenskou nemam, protoze me uz staly dost (jedna nebozka je s dcerou v byte, platim nemaly alose, posledni nebozka me stala aspon 100 tis. kdyz sem zachranoval jejiho chromyho kone, dalsich 150 tycek me dluzi za byt, kerej "vyhodne" pronajala vod nakyho kriminalnika ci mafiana)... proto sem si poridil garsonku a rozhod se zit sam, platim hypoteku... nemit kamose, kerej podnika a dlouhodobe me zalozil a ja mesicne tech par tisic davam na dluhy tak bych mel hovno a smrdel pod mostem v roztrhanym spacaku...
je to samozrejme moje chyba a moje blbost, trvalo me, nez sem pochopil, ze sou lidi, kerym se verit neda... proto ted uz obracim kazdou korunu a kdyz nakupuju, koukam na to, abych koupil co nejlevnejc. to je cely...
jeste naky dotazy?
ne nic, jen proste fakt nejsem ve vate... ja jen myslel, ze se to tu probiralo snad 100x... proste me to moc vtipny neprijde... az budu mit na ucte solidni rezervu a splacenej dluh, tak se tomu asi zasmeju s vama, ale ted me do smichu zas az tolik neni... navic me proste stve, jaky ty zensky sou... protoze proste nejsem ctyrprocentni, no...
Oli v mnohém máš pravdu a určitě narážíš i na mne a Topa 77
můj pohled na věc :
- prakticky všech, se kterými zde diskutuji, si vážím a uznávám je, nicméně s málokým se znám tak blízce abych se předem domlouval na výši limitů pro aukce
nechci nikoho urazit - netvrdím, že nemám důvěru respektive víru v poctivost, že dané slovo se dodrží, ale přijde mi to na to, jak se známe ani tak ne nemožné, jako spíše nepatřičné
já ale taky nedělám jinou věc - pokud nějaký opravdu zajímavý groš na aukru či jinde před prodejem objevím tak jej nediskutuji respektive nezačínám diskusi o něm dříve než obchod - aukce skončí
a to ani v případě, že dopředu vím, že o něj nemám zájem - předpokládám, že zdejší znalci jsou natolik vyspělí, že zajímavé věci si dokáží vyhledat a pokud ne jejich chyba
- po skončení aukce už je to jiné - pak ho můžem probrat
tím nechci podceňovat Topu, že by také H XIII. nepoznal, ale třeba nás mohlo být zbytečně víc - naštěstí nakonec nebylo
k dnešnímu groši H XIII. - aspoň doufám, že jsem jej určil správně - mnohým přijde cena za něj přehnaná a možná mají pravdu - jak zde bylo mnohokrát řečeno - pohled na cenu je věc subjektivního názoru
já se snažím sbírat dle typů případně výrazných variant a typ H XIII. jsem dosud nikde neviděl kromě knížky
proto můj limit byl vysoký a jsem rád, že jsem zvítězil
měl jsem jej ve sledování od dne zveřejnění aukce a jen aby se neřeklo, že chci profitovat z pozornosti druhých (což si i tak myslet můžete) jsem se ozval do diskuse k o něm
teď třeba Garfieeld (nick je mi to trochu povědomý, ale nevím zda mé tušení je správné😉 ) získal v aukci podle mě ne krásněj, ale dost slušnej grošík Karla IV.
http://www.aukro.cz/item547370427_prazsky_gros_karel_iv.html
taky jsem o něm uvažoval, ale už jsem se dnes vyřádil - prohlížel jsem jej několik dní a podle mě je to Pinta I.a/1 vzánější kousek za dost slušnou cenu s velmi hezkou lícní stranou
- řekl bych že trojlístek tam bude hezky vidět a dokonce bych nevylučoval přítomnost rubní značky, ale to už trochu fantazíruju úplně jistě z těch fotek nemůže tvrdit nic
no nevytruboval jsem to tu a nový majitel má možná slušnější cenu 😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.