Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

Vytvořeno:
8. 2. 2009, 20:29

Jak píše jacx - taky když jsem na Allegru objevil to obrácené "Z", jen jsem doufal, že si jej všimne co nejmíň lidí a cena bude rozumná. Rozumně se dá na jakékoli aukci - a o internetových to platí obzvlášť - koupit často jen když nějaká mince "zapadne" a všimne si jí málo lidí. Ale jinak proti domluvám nejsem - na sálových aukcích je to vcelku běžné, ale musí jít o lidi, které znám a vím, že jednou on mě, podruhé já jemu - nebo se mince "rozeberou" před aukcí a je to - je-li jich víc.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
8. 2. 2009, 20:38

Dnes je to o domluvě zejména na sálových aukcí, protože nejdůležitější hráči písemné příkazy nedávají a většinou se i znají. Já jsem například díky domluvě např. na posledním Dukátu získal 6 položek za cca polovinu cen jen proto, že jsme si 4 lidi před aukcí v klidu a bez emocí rozdělili cca 25 položek, o které bychom se jinak přehazovali a tak vlastně zůstalo jen pár sekundantů na sále a všichni jsme byli velmi spokojeni s nákupem. Je ale fakt, že toto se zase moc často nestává....

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

Vytvořeno:
8. 2. 2009, 20:44

souhlasím a myslím, že v osobním kontaktu přímo na místě je to něco trochu jiného

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
8. 2. 2009, 21:08

uf... no jedna vec je jasna: i me stve, kdyz nekdo upozornuje na aukce predem - uz kolikrat se me stalo, ze to bylo neco, co sem mel ve sledovani... a vubec nepochybuju o tom, ze to cenu tech polozek navysilo, protoze tu ctou vsichni...

ja kdyz vidim peknou minci co uz mam nebo nechci, tak poslu odkaz jen tomu, komu si myslim to prospeje a ne ze to troubim navenek... navic si myslim, ze mince by se mela verejne rozebirat az kdyz je obchod uzavren uplne... tuto diskusi cte az prilis lidi a nekoho by mohlo napadnout od obchodu ustoupit - myslim, ze v tomto se tu asi moc riskuje...

kdyz uz si sem dal link na toho karla, mohl si se pochlubit i tou trinactkou...🙂

ano, ten ucet je meho kamarada (znate z KH), ale mince je pro mne...🙂

chtel jsem ho jen proto, ze sel nizko. na variantu se mrknu az ji budu mit, fota byla mizerna... a bud dostane tatka darek k narozkam a nebo pujde na priklepni (!!!), kdyz dostane darek jiny (protoze uz sem mu podobny poridil od Misi)...

ja se priznam, ze ja se takto s nekterymi lidmi domlouvam a proste sem asi porad velkej idealista a mozna se jednou zase spalim... snad ne... ale narozdil od vetsiny z vas si myslim, ze bysme si tu mezi sebou verit meli vic... nebo sme tu vsichni svinaci?

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
8. 2. 2009, 21:21

Oli: Ale stejně se domlouvat na všem otevřeném auditku je pro kupující kontraprodktivní, muselo by být uzavřené pro úzký okruh lidí...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

Vytvořeno:
8. 2. 2009, 21:21

Li - můžu-li Tě také takhle důvěrně oslovit 😉
opět se naše názory spíše prolínají než rozcházejí - ano s lidmi se kterými jsem v užším kontaktu se také bavím o mincích a třeba i o limitech a kdo do čeho půjde
možná hlavně mojí chybou mnoho blízkých známých tu nemám, ale nebráním se tomu

třináctka je tady
http://www.aukro.cz/item545042434_prazsky_gros_vaclav_iv_atraktivni.html
vím nic moc, ale nekažte mi radost

jinak mé tušení se vyplnilo i s dodatkem - a tím více jsem rád za to kde mince končí i za cenu za jakou šla určitě budou i lepší fotky a dozvíme se jak to s ní opravdu je

vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

Vytvořeno:
8. 2. 2009, 21:27

... jak se můžete "rvát" o takovou hrůzu ... ;-)

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
8. 2. 2009, 21:30

Oli: Ale stejně se domlouvat na všem otevřeném auditku je pro kupující kontraprodktivní, muselo by být uzavřené pro úzký okruh lidí...

tak to jasne, k tomu mam email...

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
8. 2. 2009, 21:32

o je a dnesek se stal dnem, kdy vyvolavacky vsech grosu Vaclava IV. nepujdou na aukru pod 1000,- 😎

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
8. 2. 2009, 21:34

jde spíše o to, že většinou ta domluva není možná ... ve sbírce mi toho chybí hafo, spíše se dá říci, že mám ve sbírce s přivřenýma očima 0,1% mincí z období které sbírám, takže není moc co domlouvat. plno lidí zde přihazuje sotva se mince v aukci objeví a ukazuje tak, že ho mince zajímá. kacuro to dělá jinak, pokud vím, že se budu účastnit konce aukce, přihazuji v poslední minutě, nechci aby ostatní viděli, že jsem dalším zájemcem ... a tak známé jméno v příhozech pro mne není nic závazného ... my se tu můžeme domlouvat a rozdělovat si co chceme, ale vzhledem k tomu, že je tu sotva 1% sběratelů, které na naše mince přihazují, nemá to příliš smysl ... to že dnes na dvě aukce přihazovali vždy jen dva lidi odsud nic neznamená ... a jak píše Topa, pokud tu minci budu chtít, neznám bratra, to se na mě nezlobte ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.