Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Jak píše jacx - taky když jsem na Allegru objevil to obrácené "Z", jen jsem doufal, že si jej všimne co nejmíň lidí a cena bude rozumná. Rozumně se dá na jakékoli aukci - a o internetových to platí obzvlášť - koupit často jen když nějaká mince "zapadne" a všimne si jí málo lidí. Ale jinak proti domluvám nejsem - na sálových aukcích je to vcelku běžné, ale musí jít o lidi, které znám a vím, že jednou on mě, podruhé já jemu - nebo se mince "rozeberou" před aukcí a je to - je-li jich víc.
Dnes je to o domluvě zejména na sálových aukcí, protože nejdůležitější hráči písemné příkazy nedávají a většinou se i znají. Já jsem například díky domluvě např. na posledním Dukátu získal 6 položek za cca polovinu cen jen proto, že jsme si 4 lidi před aukcí v klidu a bez emocí rozdělili cca 25 položek, o které bychom se jinak přehazovali a tak vlastně zůstalo jen pár sekundantů na sále a všichni jsme byli velmi spokojeni s nákupem. Je ale fakt, že toto se zase moc často nestává....
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
uf... no jedna vec je jasna: i me stve, kdyz nekdo upozornuje na aukce predem - uz kolikrat se me stalo, ze to bylo neco, co sem mel ve sledovani... a vubec nepochybuju o tom, ze to cenu tech polozek navysilo, protoze tu ctou vsichni...
ja kdyz vidim peknou minci co uz mam nebo nechci, tak poslu odkaz jen tomu, komu si myslim to prospeje a ne ze to troubim navenek... navic si myslim, ze mince by se mela verejne rozebirat az kdyz je obchod uzavren uplne... tuto diskusi cte az prilis lidi a nekoho by mohlo napadnout od obchodu ustoupit - myslim, ze v tomto se tu asi moc riskuje...
kdyz uz si sem dal link na toho karla, mohl si se pochlubit i tou trinactkou...🙂
ano, ten ucet je meho kamarada (znate z KH), ale mince je pro mne...🙂
chtel jsem ho jen proto, ze sel nizko. na variantu se mrknu az ji budu mit, fota byla mizerna... a bud dostane tatka darek k narozkam a nebo pujde na priklepni (!!!), kdyz dostane darek jiny (protoze uz sem mu podobny poridil od Misi)...
ja se priznam, ze ja se takto s nekterymi lidmi domlouvam a proste sem asi porad velkej idealista a mozna se jednou zase spalim... snad ne... ale narozdil od vetsiny z vas si myslim, ze bysme si tu mezi sebou verit meli vic... nebo sme tu vsichni svinaci?
Oli: Ale stejně se domlouvat na všem otevřeném auditku je pro kupující kontraprodktivní, muselo by být uzavřené pro úzký okruh lidí...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Li - můžu-li Tě také takhle důvěrně oslovit 😉
opět se naše názory spíše prolínají než rozcházejí - ano s lidmi se kterými jsem v užším kontaktu se také bavím o mincích a třeba i o limitech a kdo do čeho půjde
možná hlavně mojí chybou mnoho blízkých známých tu nemám, ale nebráním se tomu
třináctka je tady
http://www.aukro.cz/item545042434_prazsky_gros_vaclav_iv_atraktivni.html
vím nic moc, ale nekažte mi radost
jinak mé tušení se vyplnilo i s dodatkem - a tím více jsem rád za to kde mince končí i za cenu za jakou šla určitě budou i lepší fotky a dozvíme se jak to s ní opravdu je
o je a dnesek se stal dnem, kdy vyvolavacky vsech grosu Vaclava IV. nepujdou na aukru pod 1000,- 😎
jde spíše o to, že většinou ta domluva není možná ... ve sbírce mi toho chybí hafo, spíše se dá říci, že mám ve sbírce s přivřenýma očima 0,1% mincí z období které sbírám, takže není moc co domlouvat. plno lidí zde přihazuje sotva se mince v aukci objeví a ukazuje tak, že ho mince zajímá. kacuro to dělá jinak, pokud vím, že se budu účastnit konce aukce, přihazuji v poslední minutě, nechci aby ostatní viděli, že jsem dalším zájemcem ... a tak známé jméno v příhozech pro mne není nic závazného ... my se tu můžeme domlouvat a rozdělovat si co chceme, ale vzhledem k tomu, že je tu sotva 1% sběratelů, které na naše mince přihazují, nemá to příliš smysl ... to že dnes na dvě aukce přihazovali vždy jen dva lidi odsud nic neznamená ... a jak píše Topa, pokud tu minci budu chtít, neznám bratra, to se na mě nezlobte ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.