Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
23. 10. 2006
Tak zbierať F.J. to je tak na celý život domnievam sa ,že niektoré razby ani nie je možné zohnať.😉
To je niečo ako chcieť skompletizovať mince Ríma.🙂
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
28. 9. 2007
:) - znám chlapíka, který se to snažil nasbírat, a měl celkem jich dost asi víc jak 300 (nebo já už nevím, možná i 400 - pokud je to možné) a pak s tím seknul a rozprodal to, protože se zamiloval do jiného koníčka.
na té fotce nejsem já
Zaregistrován
7. 6. 2007
U mincí FJI dojde "poměrně" rychle k okamžiku, kdy se všechny ražby až na velmi vzácné nechají sebrat (ikdyž např. Kutná Hora se objevila za poslední rok asi třikrát). Mince Československa a následnických států se nechají sebrat za 1 rok při dostatku financí (pochopitelně bez vzácných mincí (za vzácnou minci považuji např. 20hal 1947)). 5 hal 1924 se objevuje také v "pravidelných" intervalech a lze ho přidostatku financí pořídit. O moderní "bižuterii" v podobě proofových mincí ani nemluvě - kolik proofových mincí prošlo skutečně oběhem, na kolik jich bylo přiletováno očko pro nošení na krku. U českých středověkých ražeb je možnost výběru materiálu prakticky neomezená - různá razidla, nové typy mincí, varianty, hybridní ražby, dobové padělky, kontramarky, nálezové okolnosti původu mince jsou dle mého názoru daleko zajímavější než počet vroubků na hraně nebo písmeko pod hlavou. 😉 🙂 🙂
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Zaregistrován
28. 9. 2007
napsal/a:
nálezové okolnosti původu mince jsou dle mého názoru daleko zajímavější než počet vroubků na hraně nebo písmeko pod hlavou.
Naprosto souhlaím😉
na té fotce nejsem já
Zaregistrován
19. 12. 2007
Dobry den,
chtel bych se stat členem pobočky ČNSPPG. Jak toho mohu dosahnout?
L.K
Zaregistrován
9. 7. 2007
To Gothic: Poslat přihlášku na mojí adresu - viz: https://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?post=20779#post20779
Zaregistrován
19. 12. 2007
Děkuji,
mohl bych ještě požádat o korespondenční adresu?Kam bych pak prihlasku poslal?
Take bych chtel vedet, zda je uz stanoveno misto ustavující schůze.
ladislav.kotik@seznam.cz
Zaregistrován
9. 7. 2007
K ustavující schůzi: zatím pouze Kutná Hora, konkrétní místo budeme rezervovat počátkem února. Adresu posílám a zdravím!
Zaregistrován
19. 12. 2007
Děkuji.Pekny vecer. L.K.
Zaregistrován
7. 10. 2006
tak jsem včera zjistil velmi smutnou zprávu, uvědomil jsem si totiž, že 23.2. má přítelkyně narozeniny a tak nevím, jestli mi to projde, že místo společně přožitého dne s ní pojedu do KH😞
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.