Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
7. 10. 2006
přenáším sem diskuzi z jiného tématu😉
ano už v začátcích spekulací o vzniku pobočky jsem toto navrhoval, takže jsem jednoznačně pro, otázka je však ten srovnávací materiál, jak píše Denarius. za jakých podmínek a na čí doporučení by nám muzea poskytly své sbírky ke studiu?? Ty s tím máš Jirko jistě zkušenosti, tak se o ně s námi poděl🙂 jinak bych tuto diskuzi přenesl na téma naší pobočky😉
Zaregistrován
22. 4. 2007
A to bude právě kámen úrazu. Málokdo z nás bude mít čas, kontakt a vůbec možnost si sednout nad nějakou cizí nebo muzeální sbírku a zpracovat ji byť jen pouze naskenováním. Reálnější je vyzkoušet to co začal jacx s oliverem a co zkouším já u písmene A u Václava II., tj. kolik materiálu dáme z našich sbírek dohromady elektronicky přes net.
Zaregistrován
15. 7. 2007
Kacuro... toto tema sem necetl, odpoved na otazku smerovanou na mne zni ano...
Zaregistrován
7. 10. 2006
a tak vždyť to nemusí být nijak časově omezené😉 máme na to celý život😃 osobně mám času dost, ale je teda pravda, že skenovat pár set mincí v muzeu musí být šílenství ....
Zaregistrován
22. 4. 2007
a když si představím Vladislava Jagelonského, tak 😲
ale dost pesimismu, já už začal😉
Zaregistrován
15. 7. 2007
prosim nescanovat !!! v zadnem pripade... je to zdlouhavejsi, vysledek stoji za prd... ztrata casu...
foceni (nejlepe s asistentem) i za spatnych svetelnych podminek jde asi rychlosti 30 - 40 minci / hod. (viz onen seznam grosu, kteri asi znate)
Zaregistrován
22. 4. 2007
oliver: skenování bych nezatracoval, je pravdou, že jsem rychlost neměřil, protože člověk vždycky skenuje jen přírůstek a asi by focení bylo rychlejší, ale skenování je aspoň pro jednodušší...
Zaregistrován
22. 4. 2007
a řeknu Vám, že bych klidně "obětoval" deset dní dovolené a klidně v muzeu takhle zpracovával sbírku, člověk by si u toho krásně odpočinul, nezačneme v Hradci Králové?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.