Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
20. 8. 2007
Oliver - souhlasím z vlastní zkušenosti že pro tisk je fotka fotkou a je lepší než scan, pro studijní účely asi i scan je možný
ale kdo půjde do muzea s compem a scanerem ?
asi je to jednodušší jít tam s digi foťákem a nakonec možná i kvalitnější a možná i rychlejší
takže kdo se dostane do muzea či jinde k nějakému materiálu - dokumentovat, uložit a podle potřeby pak zpřístupnit ke studiu
pokud jde o případnou publikaci - chápu tvoji ekonomickou argumentaci proč kniha s CD
ale možná jsem příliš staromódní a konzervativní - já mámknihy rád
a takovou publikaci si dovedu představit jen jako knihu
číst s knihou na klíně u počítače, kde budu prohlížet obrázky a fotky mi přijde nejen nepraktické, ale i nepatřičné
jenže to už jsme se dostali na úplný konec a řešíme něco co by bylo - kdyby už něco bylo hotové
zatím před sebou máme jen práci nejdřív dělnickou se sháněním informací a podkladů pak invenční badatelskou a pak se můžem bavit o formě i když i to je samozřejmě nutné probrat
doufám, že naše úvodní nadšení neopadne
Zaregistrován
15. 7. 2007
proto jsem pouzil podminovaci zpusob... nevim, jestli budu moct. fotky necham i muzeu. uprime, byli by hloupi, kdyby si je nevzali... dobre vime, jak to v muzeich chodi a kolik veci je uz ztracenych. fotky snad nikdo krast nebude a priste mohou misto studia skutecne mince nabidnout kvalitni fotografie. ale lidska blbost je nekonecna, omezenost pak nekonecno umocneno na druhou a tak si nedelam iluze, jak to dopadne... neresim, uvidim...
Zaregistrován
20. 9. 2008
Kacuro to řekl trefně, spíš si myslím že nafocení nabídnou sami za tučný peníz, ale to je jen moje spekulace.
Zaregistrován
15. 7. 2007
ja bych ty fotky do publikace dal... ale asi takto: levny tisk vite jak vypada a mate-li minci videt poradne, chceto ji udelat vetsi... cimz roste pocet stran... kvalitnejsi tisk je zas velmi drahy a takova kniha pak muze misto nekolika stokorun stat nekolik tisic...
Zaregistrován
7. 10. 2006
pochopil jsem Olivera tak, že např. každý typ by měl fotku v knize, ale na CD, nebo lépe DVD by pak byl uložený veškerý zdokumentovaný materiál, ale je pravda, že toto je hudba budoucnosti ...
proto bych rovněž navrhoval další diskuzi k tématu, zjistit kdo by do toho šel a jako další krok i přerozdělit si úkoly, co kdo bude dělat za panovníka a jestli groše nebo díly .... samozřejmě, pokud se někdo dostane k nějakému materiálu třeba v muzeu, nafotí vše a přepošle pak konkrétní fotky člověku (skupině), která se bude zabývat konkrétním panovníkem/nominálem. i kdyby to mělo být hotovo za 15 let, měli bychom se do toho dát, protože nikdo jiný to za nás neudělá😃
Zaregistrován
23. 6. 2007
Já si myslím, že ochota je spíš věcí pracovníků muzea. V těch menších je to určitě snažší. Mám zkušenosti s muzeem Ve Skutči a Chrudimi. V obou případech byli velice ochotní. Ve Skutči naopak byli rádi, že jim mince někdo ofotí. Přeci jenom mají spoustu jiné práce. Bohužel zatím mi nezbývá času na dotažení toho do konce. Snad o vánocích s tím pohnu. Doufám, že se pak domluvíme na použití některých fotek.
Dostupné by také mohly být staré školní sbírky ( Svitavy, Mor.Třebová ).
Jinak kdyby se Vám podařilo domluvit Hradec králové, měl by tam být údajně uložen druhý nález z Vrbatova Kostelce. Bohužel prý nemají ještě vše zkatalogizováno, takže nemají přehled. 😞 Ale pán z muzea mi připadal velice ochotný.
Myslím si, že pokud se každý zaměříme na menší muzea v okolí, mohli bychom něco do kupy dát.
Příští rok bych chtěl zkusit obejít muzea Chrast, Chrudim, Hlinsko a pokud zbyde čas tak určitě Svitavy a Mor.Třebovou. Třeba budu mít kliku.
Zaregistrován
20. 8. 2007
tak já se tedy poslušně hlásím - jako že bych do toho šel
pokud mne uznáte za služby schopného - tak se hlásím k lucembrukům - tedy Václav je už zpracovanej dost slušně, Jendu s Oliverem doděláme za chvíli a pak bych se podíval i na Karlíka - ale ten už je vlastně skoro taky hotovej
ne teď vážně - zájem mám - táhne mě to k lucemburské dynastii
Zaregistrován
7. 10. 2006
konečně slovo chlapa😃 kacuro by se chtěl věnovat spíše drobným mincím, asi Vláďu a Ludvu Jagelonců, počítám, že by se ke mně přidal pavelgregor .... i když přemýšlím i o drobáčcích husitských válek ....
Zaregistrován
15. 7. 2007
ja toho vseho mam hodne, ale vynasnazim se co pujde
Zaregistrován
7. 10. 2006
oli ty budeš dělat ke všemu ty pérovky😃 takže budeš mít práce nad hlavu ....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.