Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
10. 1. 2008
Já myslím, že díky rozprostření po celé republice máme ohromnou možnost zahrnout do zkoumání i regionální muzea, případně sbírky z místních poboček. A to se dosud nikomu nepoodařilo. Takže materiálu může být tolik, kolik nikdy nebylo. A to už může dát solidní přehled. Ale práce to bude jak na kostele a na dost dlouho.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Pokud budete chtít někdo dostat nějaký slušný dílčí článek do Mincí a bankovek, dejte mi vědět, znám se s vydavatelem a celkem pravidelně ho vídám. Je jen třeba mít na zřeteli, že časopis je dvouměsíčník a má také celkem pravidelné redakční uzávěrky co se obsahu týče.
A pokud před dokončením případné publikace uděláte ve zkratce nějaký seriál(„výcuc“ z knihy) na několik pokračování, je to myslím i dobrá reklama na publikaci zadarmo.
I do Num. sborníku není problém článek dostat, pokud bude mít slušný obsah a odbornou formu, to pak jej asi Militký myslím klidně přijme.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
9. 7. 2007
Do periodik netřeba příspěvky protlačovat přes známé:-) Píšících autorů, natož kvalitně píšících autorů je jako šafránu a periodika se o ně perou... To, co bych doporučoval mít na zřeteli především, je skutečnost, že pokud jdete s kůží na trh, musí mít nějakou kvalitu. Jinými slovy dvakrát rozmyslet, že to, co chci předat čtenářům je skutečně tak nebo alespoň vysoce pravděpodobně, jak jsem napsal, dvakrát ověřit, zda to, co publikuji už nepublikoval jinde někdo jiný a hlavně vše dokládat konkrétním materiálem a údaji o jeho původu/uložení. Co jednou pustíte na veřejnost v publikaci nebo časopise už nejde vzít zpět! Třeba nosím dříví do lesa a všichni to vědí, ale jde o dobře míněnou radu... zdaleka né všechny časopisy, které se tváří jako odborné, mají dostatek sebereflexe, aby dělaly odborné korektury a nezřídka i ty, které se donedávna tvářily jako TOP odborné, pustí bez korektur článek, jen aby měly co otisknout... takže se nedá spolehnout na to, že vám případné chyby vychytá a opraví redakce;-)
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
12. 10. 2007
Bohužel ve znojemském muzeu focení neumožňují,mince z jejich sbírky má nafocené a uvedené v mincích koruny české pan Sejbal.
Zaregistrován
20. 7. 2007
Trochu se odchýlím od probíraného tématu. Dnes jsem poštou dostal složenku pro členství v ČNS. Také jsem dostal informace pro členy ČNS. Co si myslíte o takovéto formě posílání informací?
Za sebe mohu říci, že jsem se nic moc nového nedozvěděl. Pokud si odmyslím to, že byla zaslána složenka, beru použitou formu zasílání informací jako "jiné" použití finančních prostředků, než které bych použil já, pokud by se jednalo o mé prostředky. Když použiji výpočet: 7+1 A4 oboustranně potištěná stránka a poštovné pro 2400 výtisků= odhadem 96000 Kč, což je při ročním rozpočtu cca 1,2 mil. dost drahé zaslání složenky. Beru to, že ne každý člen má přístup k e-mailu, ale i přes toto si myslím, že podobné informace mají chodit výhradně přes www stránky a e-maily.
Co mi ale nejvíce pobavilo je, že dne 1.12.2008 jsem dostal i pozvánku na konferenci konanou dne 2. a 3. 12.2008 s tím, že tuto pozvánku mohu zaslat vyplněnou poštou zpět (vím, že je i možnost přes e-mail). Tady to časově trochu falíruje. 😞
Zaregistrován
15. 7. 2007
no to je krasna ukazka starostrukturniho byrokratickeho simla🙂
Zaregistrován
6. 11. 2008
PEHU: ale o této akci jsou informace na stránkách společnosti již dlouho...
http://cns1919.cz/vladislav_stranky/vladislav_II.html
A vůbec jsi v předstihu, já nic neobdržel, ale zítra se jdu na tu konferenci podívat🙂🙂🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
20. 9. 2008
Také jsem ještě složenku na r.2009 s informacemi neobdržel. Co se týče moderních komunikačních prostředků v ČNS stačí si vzpomenout jaké konzervativní názory panovaly např. v uveřejňování katalogů aukcí na internetu kdy to stanovy přímo zakazovaly.
Zaregistrován
20. 7. 2007
Já vím, že to tam je - mě jde o to, že bylo utraceno x korun za tisk papíru, který nemá žádnou cenu a že jsou lidé nabádáni, aby tento papír poslali zpět jako svou přihlášku. No a když papír přijde na ústředí, tak už dávno bude po konferenci.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.