Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
20. 6. 2013, 11:23

ČP sice doručuje všude, ale ne všude až do domu. U nás v horách je hodně samot, kam vedou jen polní nebo lesní cesty. A na tyhle samoty ČP nedoručuje, byť jsou nektěré vzdálené třeba jen pár set metrů od hranice zastavěné oblasti. A jak se to řeší? U hranice zastavěné oblasti je místo, kde jsou umístěné modré kovové schránky od ČP, každá má svoje číslo popisné. A lidé si svou poštu můžou z jim přináležející schránky vyzvednout kdy chtějí. Jak se to dělá s balíky, to nevím, jestli balíky jim přivezou do domu anebo dají vždy jen lístek do schránky.

přesně tohle je i u nás 😉
cca 100m za cedulí "konec obce" jsou 4 rodinný baráky ke kterým vede normální silnice a než by jim to donesly, tak jim pošta háže dopisy právě do takových kasliků. Kurýra máme ale každých 14 dní slušnýho, takže když se trefí, tak jim balíček dovezou i domů 😃

wuttke

Uživatel

Zaregistrován:
19. 11. 2010

Vytvořeno:
20. 6. 2013, 11:24

služby ČP se v posledním roce zlepšily, o tom žádná. Na druhou stranu mají stále na čem pracovat, ať už jde např. o nešvar kurýrů házení lístků do schránek bez zazvonění nebo pro mě v 21. století zcela nepochopitelná věc - nemožnost platby kartou na přepážce (obvzlášť, když na stole před obsluhou mají terminál) u kurýra ani nemluvě. Pravidelně si nechávám zasílat zásilky v rámci Německa od Deutsche post a kvalita služeb je ve srovnání s ČP stále na vyšší úrovni, je ale pravdou, že např. cena doporučených dopisů tam je taky úplně jinde.

to hazeni listku bez zazvoneni je opravdu ostuda, ale je to velice individualni, bohuzel ani po nahlaseni se nic nemeni. Nase postacka nam vzdy zasilky dorucuje, jakmile ji nekdo zaskakuje, tak mame listky ve schrance, i kdyz cely den nekdo doma je :-(

kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

Vytvořeno:
20. 6. 2013, 11:37

To my máme asi štěstí, protože za celá léta nám vždy balíkoví pošťáci poctivě zvonili a zvoní. Ještě nikdy se mi nestalo, že by byl ve sschránce lístek i když byl někdo doma.

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Ynhoj

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2012

Vytvořeno:
20. 6. 2013, 11:38

Jak sleduji tak kvůli pár korunám docela slušná diskuze :-), mně spíše vadí nesmyslné zjišťování cen PHM a nabízení různých produktů a nemluvě o otevírací době někdy vysloveně "nepřátelské" vůči pracujícím, to se týká hlavně otevírací doby menších poboček... U nás byla donedávna na vsi pošta otevírána v 7:00 tak jsem si vždy bez potíží vyzvedl zásilky a stihl jsem dojet do práce...Nyní skoro bez šance, v pondělí max. do 16:30 a to někdy nestíhám, jinak otevřeno od 8:30 ... nebo 11:30 či 14:30🙄 ...Nebo dají oznámení o uložení zásilky tak si tedy v pondělí udělám volno, jedu na poštu a tam cedulka dovolená👿 aniž by taková údálost byla na oznámení...Ztrátovost zásilek je fakt zde minimální(to je velké +), možná za to můžeme vděčit ještě tehdejšímu K.u.K. systému, ale jinak jsem spíše na rozpacích(slušně řečeno).
Souhlas s tím co psal Regula: pošta je primárně služba, která by měla sice přiměřeně produkovat nějaký zisk. Z toho důvodu si myslím, že absolutní liberalizací i těch nejmenších zásilek spíše možná ztratíme než získáme...

Axxxxis

Uživatel

Zaregistrován:
5. 1. 2009

Vytvořeno:
20. 6. 2013, 12:41

To my máme asi štěstí, protože za celá léta nám vždy balíkoví pošťáci poctivě zvonili a zvoní. Ještě nikdy se mi nestalo, že by byl ve sschránce lístek i když byl někdo doma.

U nás jsme před časem měli problém takový, že nikdo nezvonil, ani nedával lístky do schránky. Takže pokud mi někdo posílal třeba balík, o kterém jsem věděl, že mi má přijít, případně mi přišla e-mailem z e-shopu zpráva, že balík odeslali, tak jsem po pár dnech volal na poštu proč mi to nepřišlo a kde to je a ono to leželo u nich. Ve schránce samozřejmě žádný lístek nebyl.
Dotyčný "pošťák" naštěstí už u pošty nepracuje, byl odejit po reklamacích od více lidí, kterým se to stalo opakovaně taky.

jeden z mých koníčků filatelie a známky :)

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
20. 6. 2013, 12:55

Tenzor: Ako občan s kým si dáš poslať do zapadákova list keď ČP ti to spraví za X a alternatívný ti to urobí za X+X? Bavíme sa o zásielkach občanov, a nie o hromadnú korešpondenciu veľkých firiem. Tam už aj alternatívnemu sa oplatí doručiť aj do zapadákova, lebo pri niekoľko desiatok tisíc zásielok tá jedna sa zvezie.

Ano, pokud chci mit jistotu, ze se to opravdu doruci, jsou pripady, kdy je ztrata posilane mince nenahraditelna a moc nepomuze, ze by mi CP vyplatila castku na kterou je zasilka pojistena.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
20. 6. 2013, 13:06

A) Nejde o to, že bych si nemohl dovolit připlatit těch pár korun, ale sakra za co? Za to, že pošta zcela běžně ztrácí / nedoporučuje obyčejné zásilky? Že se čím dál více ztrácí i doporučené dopisy? Není výjimkou poškozený dopis? Že při čekání na zapsanou zásilku se často bez zvonění objeví lístek ve schránce? Že se běžně na vyzvednutí zapsané zásilky na poště "ve špičce" čeká i více jak 10 minut? Že se ruší pošty? Zcela základní služby České pošty se již delší dobu zhoršují (možná i někde zlepšují?) A omezují. Pošta by měla být brána jako služba občanům, ne jako podnik, který by měl na občanech "jen profitovat". Nyní se vyžaduje od pošťáků, aby zjišťovali ceny pohonných hmot, nabízeli služby poštovní spořitelny jak na překážkach a u lidí doma, řidiči musí dodržovat časy bez ohledu na počasí a sjizdnost cest (po kud nedodrží mají smůlu, pracovali navíc zdarma) a pod.. Když mi mobilní operátor bude rušit signál v částech republiky, nedoruci každou např. desátou SMSku a zdraží paušál, tak se mi to taky nebude líbit. B) Jako filatelistu mě štvou nové známky s téměř nevyuzitelnym nominalem a každoročně se zvyšující cena za novinky, které si ani na poště nemůžu koupit! ...

S tim rusenim post souhlas, s ostatnim si dovolim nesouhlasit. Musim zaklepat, ale za posledni rok a pul se mi neztratila zadna zasilka (predtim az 3 za rok) a take nektere dalsi veci se pomalu, ale jiste lepsi. Nedavno jsem zasel na postu, hodne lidi, ale vsech 5 okenek bylo otevrenych, musel jsem se stipnout jestli nespim, protoze jeste pred rokem by to bylo nemyslitelne.
Na posledni misto zebricku firem, ktere dorucuji zasilky, u mne nedavno klesl FedEx. Ze jim trva zaslani psani z Nemecka do CR 3 dny (tedy asi o pul dne dele, nez to v prumeru zvlada Ceska Posta) protoze to jde buhviproc pres Francii, budiz. Ze mi napisou ze to muzu cekat vecer v 6 a v 1 hodinu mi pisou doklad o nezastizeni, prestoze maji jak muj mail, tak i telefon, takze stacilo zkusit se domluvit, i to bych jeste pochopil. Ale ze bezmozek od nich nalepi stitek o tom nezastizeni na sklenene dvere, na kterych je navic cedulka s upozornenim, ze je dum v soukromem vlastnictvi a ze vylepovani reklam na objekt muze byt postihovano pokutou az 50 tisic, to jsem fakt necekal. Samozrejme to neslo odlepit, aniz by pulka zustala na dverich, uklizecce to docela muselo zabrat to odstranit a ja jsem byl v baraku za vola, ze znecistuju vchodove dvere..

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
20. 6. 2013, 13:35

u ČP je to hlavně o lidech. Ono konec konců, když mají x tisíc zaměstnanců, tak není v lidských silách vše ohlídat. Na druhou stranu, když listonošům platí téměř minimální mzdu a ještě je šikanují prodejem pojistek a podobných nesmyslů, tak si na trhu práce asi taky moc nemůžou vybírat.

Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

Vytvořeno:
20. 6. 2013, 15:19

S tim rusenim post souhlas, s ostatnim si dovolim nesouhlasit. Musim zaklepat, ale za posledni rok a pul se mi neztratila zadna zasilka (predtim az 3 za rok) a take nektere dalsi veci se pomalu, ale jiste lepsi. Nedavno jsem zasel na postu, hodne lidi, ale vsech 5 okenek bylo otevrenych, musel jsem se stipnout jestli nespim, protoze jeste pred rokem by to bylo nemyslitelne. Na posledni misto zebricku firem, ktere dorucuji zasilky, u mne nedavno klesl FedEx. Ze jim trva zaslani psani z Nemecka do CR 3 dny (tedy asi o pul dne dele, nez to v prumeru zvlada Ceska Posta) protoze to jde buhviproc pres Francii, budiz. Ze mi napisou ze to muzu cekat vecer v 6 a v 1 hodinu mi pisou doklad o nezastizeni, prestoze maji jak muj mail, tak i telefon, takze stacilo zkusit se domluvit, i to bych jeste pochopil. Ale ze bezmozek od nich nalepi stitek o tom nezastizeni na sklenene dvere, na kterych je navic cedulka s upozornenim, ze je dum v soukromem vlastnictvi a ze vylepovani reklam na objekt muze byt postihovano pokutou az 50 tisic, to jsem fakt necekal. Samozrejme to neslo odlepit, aniz by pulka zustala na dverich, uklizecce to docela muselo zabrat to odstranit a ja jsem byl v baraku za vola, ze znecistuju vchodove dvere..

To ale není to nejhorší. Nechali několik let Toma Hankse samotného na pustém ostrově. Viděl jsem o tom pořad v televizi.

😁

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

Vytvořeno:
20. 6. 2013, 15:23

To ale není to nejhorší. Nechali několik let Toma Hankse samotného na pustém ostrově. Viděl jsem o tom pořad v televizi. 😁

On tam pokud vím nebyl sám 😈

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.