Moderátoři: smith
Zaregistrován
10. 6. 2006
Aké máte názory na toto politické zoskupenie? Fakt by ma to zaujímalo. Mimochodom som sa zapojil do debaty na Aukre, a asi som ani veľmi nemusel.
Posielam link, ale kto nechce, nech to ani nečíta.
http://www.aukro.cz/phorum/read.php?f=303&i=23917&t=23917
Sú tie naše vzťahy naozaj tak na hovno, že si musíme vyťahovať na seba naše "zrady" a tak? Alebo si vieme našu spoločnú históriu uctiť "se vším všudy"? Ja by som bol osobne za druhú možnosť, ale názor ostatných ma teraz zaujíma viac, ako pri novej variante pražského groša. Ja mám ten dojem že sme tu naozaj jedna dobrá komunita Čechov a Slovákov, ale možno by ma zaujímalo čo si kto myslí o čom... 😕
Zaregistrován
23. 6. 2007
Archy, vždycky se najde nějakej blbec, kterej si myslí, že ty a nebo oni jsou lepší. Prostě češi patřej ke slovákům a naopak. To mě nikdo nevymluví.😞
My máme pejska a kočičku, vy máte Maťa s Ďurom ( možná jsem trošku popletl ty jména v kresleným večerníčku ). Teda na Pata a Mata ( A je to! ) prostě nemáme. To musím uznat. Ale zase máme Rákosníčka.😆
Plavčík Vratko přeloženej do češtiny je síla! Překlad jména Mozol na Smíšek je totálně vysvětlující stupiditu odtržení. Tomu už se pouze vyrovná očkování na paži J.Bartošky v Osadě Havranů.😆
Pokud se najde nějakej trubka, kterej si myslí, že je nadřazenej. Tak pár postřehů. Nedávno jsem hledal, kterej hrad nejstarší. A vyšlo mi Stará Boleslav, Plzenec, Zvíkov, Kouřim a Děvín ( ne v tomto pořadí ). Pro rejpaly Libice nebyl hrad. Zlaté mince sice razil již Honza, Ale také existovala úmluva mezi oběma panovníky ( Karlom Robertom) o ražbě zlaté mince..
A pokud se někdo ozve, že Čechy byly samostatný, tak kde byly od 1526 do 1918??? V Době, kdy se Uhry ( podle mých informací kolem 3.miliónů slováků, 1,4mil.maďarů a po miliónu slovinců, chorvatů a, rumunů a dalších národností ) vyjádřili dost jasně o své nezávislosti.???.
Pokusili se, ale bohužel prohráli. Další pokus jim ale vyšel. A od té doby jsme působili společně. Bohužel, po převratu se našlo pár pitomců, kteří si to nemysleli.
! ! ! PROSTĚ JE TO VOLOVINA ! ! !
Upozorňuju Ševčiho Jana a pár dalších osůbek, aby se drželi zpátky. Nacistický žvásty dávejte jinam. Archy si postesknul, tak se ho snažím povzbudit.😆
Pro srovnání :
nejstarší hrad :
Stará Boleslav - Děvín ( rozdíl pár let )
Největší hrad:
Potštejn - Spiš ( Slováci maj nepatrně navrch )
Ražba zlatých mincí 1325 - 1328 ( společná úmluva) takže o ničem.
Grošová ražba 1300 - proti Tomu 1329 ( pouze pár let )
Čechy působili samostatně ( pouze v rozsahu německého práva ) - slováci ( to samý, ale snažilo se to ovlivnit Uhersko, nebo Vídeň)
Takže jediný rozdíl je v tom, že my máme tři hlavní vodníky:
Na Kampě
Pod Vyšehradskou skálou
A na Vinohradech ( ale tam už raději víly nepijou ani pivo ).
Na Dunaji je moc neznám.
Na Vodníky vedem.😆
Zaregistrován
23. 10. 2006
Osobne by som nebral tragicky takú diskusiu z Aukra,tá sa sporadicky objavuje.
Neviem na Ebay nemám vlajku,alebo už sú tam ........;dávno som tam nebol.....🙄
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ja diskusiu z Aukra tragicky neberiem, len ma zaráža jedna vec. Aj na tomto fóre som si pred časom všimol náznaky nadradenosti, keď prišlo na lámanie chleba. Vtedy ma to zamrzelo. Keď sa tu nadáva do blbých Slovákov z východu a deň predtým si tu symbolicky tľapkáme po pleci akí sme kamoši, tak ma to samozrejme serie. Mierim tam, že ja nikomu nezazlievam jeho antipatiu voči nám, môže mať svoj názor a to aj dosť neortodoxný, ale nech sa s ním teda prezentuje, nech povie čo si myslí a stojí si za tým. Aspoň bude férový, aj keď ho asi nebudem mať rád, budem si ho vážiť.
No a ty Pavle: Ty si to teda celé napísal naozaj krásne, fakt si ma potešil a skláňam sa "před básníkem české země..."😉
Zaregistrován
30. 3. 2008
pavelgrgor >> pro tvou informaci Archyho příspěvku jsem si všimnul už včera a plně s jeho názorem souhlasím. Nechápu jak někdo může dělat tolik povyku kvůli 20 Kč. 🙂
Ale ty tvoje narážky mě teda vyloženě naštvaly. 👿
Za prvé přečti si definici nacismu, jestli je pro tebe nacista ten, kdo Maďary považuje za normální vyspělý evropský národ, tak tě lituju. 😉
Pokud to měla být narážka na národnost, tak by ses měl nad sebou opravdu zamyslet a je mi jen líto, že se řadíš k zakomplexovaným čecháčkům. 😞
Jo a neboj už tě komentovat nebudu, abys náhodou nepřišel do styku s Němcem a neměl z toho další životní trauma 👿
Zaregistrován
23. 10. 2006
To Archypov ;čítal som jednu vedeckú úvahu ,mentalita kmenov Keltských, Slovanských a pokiaľ sa čitateľ poriadne zamyslí nad obsahom tak pisateľ má pravdu.
Nakoľko som rodák od Lučenca,plus do nášho rodinného majetku patril aj nejaký závod pri Prahe tak v živote som nemal- nemám problém s cudzo jazyčne hovoriacimi osobami.
Mám však problém pokiaľ niekto zneužíva používanie svojho jazyka ako nadradenosť voči ostatnej spoločnosti.
Na druhú stranu súhlasím ako národ sa málo vieme zasmiať nad svojími chybami!!!......,tam by som hľadal najvačší náš nedostatok.
Samozrejme to všetko chce čas na postupnú zmenu,čiže nevidím naše smerovanie tak tragicky.
Zasa Vaša generácia-čiže omladina😆 hlavne odborne fundovaná musí začať
preliezať pisomnosti po archívoch a začať písať reálne fakty a nie ľudia určitého typu .....😉
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nechápem ako sa sem dokázal zakomponovať termín nacizmus, všimol som si ho už u Pavla, ale celej tej poznámke som akosi nerozumel. Neviem kto je to Ševči Jan, preto sa dosť čudujem aký smer to tu nabralo. Šenfi vybuchol, akoby ste s Pavlem mali niečo nedopovedané. Chlapi neblbnite, ani jeden.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Môj dovetok, som optimista a verím v prevahu ľudí typu Pavla.
Na druhú stranu musí existovať aj spiatočnícky prúd typu ....však viete .😉
Zaregistrován
6. 7. 2009
To Archypov: Vzhledem k vyvoji diskuse na Aukru (od poplatku k narodnostnim urazkam) se dalo predpokladat i pri drivejsich zdejsich diskuzich kam se to i nyni muze posunout. Otevreni teto temy dle mne nebylo stastne, kazdy z nas je zatizeny svymi zkusenostmi, svoji rodinou a chte nechte i mediemi protoze 20 let neni tak dlouha doba aby se dalo jiz nyni vse objektivne zhodnotit. Jinak Pavel G. narazel na diskusi v tlacharni ktera tam pred casem asi 2x byla, ale dle mne byla spis v zertovnom duchu a to narodnostni fanfaronstvi se dalo pochopit, proto i mne ta zminka o nacismu prekvapila. Doporucuji priste podobne diskuse neotvirat, nekazme si i zde nas spolecny konicek.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Osobně bych doporučoval toto téma co nejdříve smazat, protože nic se tu nevyřeší a po zkušenostech co se tu již v minulosti na několika forech dělo, bych tyto diskuze znovu raději neotevíral....(nic dobrého z toho nevzejde) 😐
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.