Moderátoři: smith
Zaregistrován
10. 9. 2010
to znalec: Upřesňuji. Obchodovat s mincemi mohou, ovšem mají zákaz nabízet odběr jedné mince vázaný odběrem dalších. To odporuje unijním zákonům. To je jako byste si u pekaře koupil housku za 2 koruny a koupí byste se zavázal nakoupit další housky jen u něj za cenu 20 Kč za kus.
A jestliže si někdo tyhle cetky koupí za nekřesťanské ceny a ještě je spokojen, je to jeho věc. S numismatikou to ale nemá nic společného.
Zaregistrován
8. 1. 2011
ahoj:
taky jsem před nějakou dobou dostal tuto "skvělou nabídku". Nicméně teď mne napadlo jak se z části bránit.
Poslat zpět obálku do které vložím reklamní papíry co se jich tam vleze. A samozřejmě nenalepím známku na odpovědní obálku. Na místě pro známku je uvedeno: "v případě možnosti nalepte známku". Jestli tomu správně rozumím, tak to zaplatí adresát pokud tu známku nenalepím. Kdyžtak mne opravte.
zatím, a šťastný nový rok všem
Zaregistrován
29. 8. 2007
http://www.narodnapokladnica.sk/31-nejcastejsi-otazky
viete mi niekto vysvetliť čo sú to tie numizmaty? 🙄
Zaregistrován
21. 2. 2011
Dobry den, mamince prisla take neobjednana nabidka z CMO, pote co dopis s minci hodila do kose ji chodi jedna upominka za druhou. Chtela jsem se zeptat ZetPe jestli k nim do panelaku chodi take takove mnozstvi upominek s vyhruzkami. Je to dost otravny.😠 Dekuji.
Zaregistrován
23. 2. 2011
Mám podobnou zkušenost,nejsem sběratel,ale řekl jsem si,že nějakou tu památku bych doma mít mohl.První nabídka byla mince s tisícovkou(platba předem na účet,149,-Kč).Bylo mi divné,že přišly mince 2,(druhá s pětitis.).pozděli mi přišla upomínka o nezaplacení té druhé mince za asi tisíc korun.Zavolal jsem tam a vyjednal vrácení té neobjednané.V druhé objednávce přišlo taky víc,než jsem žádal,ale s vratným listem,takže jsem opět to nechtěné vrátil a zaplatil jen,co jsem si objednal.Poslední byl Karel IV,ale to už bylo na dobírku a za celkovou cenu 1243,-Kč,(i když v nabídce byla cena 149,-+poštovné a balné),což už platit nehodlám,zásilku jsem odmítl převzít a chci si na tuto společnost někde stěžovat.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Vždyť je to celé už na první pohled úplná kravina,
všechny problémy jste si zavinili sami.
😉
Zaregistrován
25. 7. 2006
bozo a grizzly: Jsem presvedcen, ze pro tyto firmy neni vec uzavrena tim, ze hodite dopis do kose nebo vratite dobirku. Prostudujte si jejich podminky, na ktere jste pristoupili s prvnim uzavrenym obchodem. Dokud smlouvu nevypovite presne popsanym zpusobem (tj. nejspise pisemne doporucene na jejich adresu), budou Vam chodit dalsi upominky a zasilky a Vas dluh u nich poroste. Nakonec to muze skoncit zalobou a exekuci, takze zaplatite tisice korun navrch. Proto maji tyto firmy nekolikanasobne predrazene zbozi - velka cast trzeb jde na upominky, pravni spory a vymahani dluhu. Pokud vam neni vse jasne, NEPRODLENE se poradte s pravnikem.
Jedine spravne reseni je vubec si s nimi nezacinat, coz kazdemu zkusenemu sberateli je jasne hned.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
12. 1. 2010
numismat: no podle toho, co pise bozo, tak nic resit nemusi, kdyz to nebylo objednane. Ale mam takovy pocit, ze je to jinak, ze tam objednavka na prvni minci byla a ze si fakt neprecetli podminky🙂
S tou zalobou bych si nebyl jisty, ta firma vydelava na tom, ze temer bezcenou vec proda za 200 a pak dokonce jeste 5x za 1000. Dale vazani nakupu jedne veci na nakup druhe neni povoleno ani v nasem pravnim radu (zakon na ochranu spotrebitele), takze si spis myslim, ze by zalobu prohrali (alespon v pripade nevyzvednuti dobirky). Hlavne se jim to ale nevyplati, dokonce i kdyby nedostali zaplaceno, tak realna ztrata pro ne je par euro a ziskani penez pravni cestou nejiste.
Samozrejme, turtle ma pravdu. Zadny sberatel tohle nekoupi🙂
Zaregistrován
25. 7. 2006
tenzor: Asi to bude, jak pisete, ma to logiku, ja jsem jen nastinil jeden z moznych scenaru dalsiho vyvoje. Urcite by se dalo vypatrat, jaky je presny postup. Vlastni zkusenosti nemam a testovat to na sobe nebudu, lepsi s temito firmami nic nemit.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.