ikanek

Moderátor

Zaregistrován:
23. 2. 2009

Vytvořeno:
29. 5. 2013, 23:24

Když se vám líbí ty větší bloky, tak zde hodnota 60 fill v celém archu, či ta část, co se vlezla do skeneru - chybí jedna a půl řady + okraj, se dvěma tete-beche (podobně jako u předchozí hodnoty, víc jich na archu není), za povšimnutí stojí i šikmý ořez okraje - skutečně jsem to nedal do skeneru nakřivo. A pak jeden šestiblok a trojpáska hodnoty 50 K, na tom jsou myslím pěkně vidět složitosti zoubkování (nižší a vyšší známky, zoubkování nakřivo) a taky to, jak jsou jednotlivá ZP křivo v archu osazená. Jak to tehdy tiskli by mne zajímalo. Ty tete-beche nemají moc logiku. Nejzajímavější hodnotu po této stránce - 5 K - bohužel v archu nemám, mám maximálně osmibloky. Celkově kvalitou to připomíná tisky domorodých známek například v Indii. 😁 Jestli je zájem, ještě zepár zajímavostí z této emise bych "našel"! 😈 Obrázky: ...

No nebyl důvod, proč to tam dát jako tete-beche. Ono ani známější tete-beche na staré Francii také logiku nemá - bylo uděláno schválně.

Na tomto vydání bych to viděl spíše jako lidskou chybu. Jak to podle sestavení desky vypadá, tak to drželo pohromadě asi provázkem a proto jednotlivé štočky jsou občas dost mimo - obdobně jako u Trávankóru. A jedno tete-beche tam také existuje, ale nikdy ho mít asi nebudu (je jich hrozně málo a pokud bude v nabídce tak to bude stát moc peněz).

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
29. 5. 2013, 23:34

No nebyl důvod, proč to tam dát jako tete-beche. Ono ani známější tete-beche na staré Francii také logiku nemá - bylo uděláno schválně. Na tomto vydání bych to viděl spíše jako lidskou chybu. Jak to podle sestavení desky vypadá, tak to drželo pohromadě asi provázkem a proto jednotlivé štočky jsou občas dost mimo - obdobně jako u Trávankóru. A jedno tete-beche tam také existuje, ale nikdy ho mít asi nebudu (je jich hrozně málo a pokud bude v nabídce tak to bude stát moc peněz).

Dyť říkám, vydání jako v domorodé Indii!! 😁 A to se to přitom tisklo ve Vídni.
Akorát u té 5 K, tam byl patrně asi záměr, že půlka archu měla být v jedné poloze a druhá protichůdně (něco jako třeba i u Hradčan, jen bez toho meziarší), jenže ani to se tak úplně nepovedlo.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
30. 5. 2013, 13:29

Pavle hod sem nieco zaujimave z Madarska po 1945... aj novsie veci

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
30. 5. 2013, 16:20

Kompletní (10×5) arch hodnoty 100 K (nevlezly se 2 sloupce směrem dolů, tedy vpravo a zbytek zoubků na dolním konci) se dvěma tete-beche. Jinak žádná sranda 5000 K za arch, byť s rostoucí inflací, byl určitě v dotyčné době ještě slušný peníz. Za povšimnutí jistě stojí i ne zrovna pravoúhlé zoubkování. A dále levý půlarch téže hodnoty, tentokrát ovšem i s levým okrajem (ten kompletní má všechny okraje odtrhnuté) a na něm daktilek pracovníka tiskárny.
A ještě jednou větší část archu hodnoty 10 K, tentokrát 6 řad, chybí 4 horní řady - na prvních třech jsou tete-beche. Na tom chci ukázat, jak zásadně se může lišit sytost tisku v rámci jednoho archu.

Na Maďarsko po roce 1945 je extra fórum, tak až něco zase, z tohoto období, vymyslím, dám to tam! 😋

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

braun viktor

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2007

Vytvořeno:
19. 6. 2013, 12:50

Dnes mě došla první série Chorvatska

Obrázky:

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
19. 6. 2013, 16:51

shareman

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
6. 7. 2013, 15:27

Najradšej by som sa jej zbavil, ale možno to niekoho poteší😃

1941 - čierna pretlač kameňom, definitívne bolo červená kníhtlač
Založenie chorvátskej armády 4D ultramarínová
Náklad: 1 arch - 100 kusov!!!
Má aj atest od Zrinjšćáka.

Obrázky:

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
27. 7. 2013, 11:33

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
27. 7. 2013, 11:54

no sice je tam i slušný materiál, ale je to místy chaotické a dost nevyvážené. Také proč tam cpe zbytečně pozdější emise jako 1867, 1870 apod., když tam slušněji nezpracoval ani emise předchozí jako Mi. 12-15
za to bych mu srazil dost bodů...
Obecně by měl odstranit většinu z pátého rámu a doplnit to emisemi Mi.1-10

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
27. 7. 2013, 12:18

no mal nechat len penny black

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.