babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
18. 11. 2013, 19:14

myslis stary Cirkevny stat alebo klasicky Vatikan Maxi?

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
18. 11. 2013, 19:16

No v Maďarsku u darabanth.hu dosť casto vidieť, práve v tej cenovej relácii.

cez aukciu to je ine...

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
20. 11. 2013, 11:06

myslis stary Cirkevny stat alebo klasicky Vatikan Maxi?

no primo ve Vatikanu je postovni urad a o patro niz je postovni a numismaticke
museum,tam jsem videl zacatky postovnictvi ve Vatikanu,dopisy a znamky cirke-
vniho statu a pak Vatikanu,byl jsem tam uplne sam....
ale Babygulko,ja se musel podivat do katalogu co jsem vlastne videl,myslel jsem,
ze vatikan proste zacal a pokracoval dodnes,opak je pravdou-byl staroitalsky
stat...jeste ze jsi se zeptal.....ale i tak to byla nadhera,lidi tenkrat umirali hlady
a oni meli pozlacene prkynka na hajzlu...ale toho Franceska tam maji vsichni radi.....

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
20. 11. 2013, 16:59

no primo ve Vatikanu je postovni urad a o patro niz je postovni a numismaticke museum,tam jsem videl zacatky postovnictvi ve Vatikanu,dopisy a znamky cirke- vniho statu a pak Vatikanu,byl jsem tam uplne sam.... ale Babygulko,ja se musel podivat do katalogu co jsem vlastne videl,myslel jsem, ze vatikan proste zacal a pokracoval dodnes,opak je pravdou-byl staroitalsky ...

To platí furt. V Bahrajnu a Kuvajtu mají zlaté hajzly i v hotelu a v Bangladéši mor a choleru a v Somálsku umírají hlady a žízní jako mouchy. Technický problém je v tom, že zlato je nepoživatelné, takže jeho rozdáním se toho zase tolik nevyřeší. Za zlato se sice dá ledasco koupit, ale aby člověk měl to zlato ... tisíce filosofů se tím problémem zabývalo.
Mimochodem, pokud dáš v Košicích na Luniku místním 5 kg zlata, co se stane?
A pokud bys je dal hladovějícím v Somálsku? Tam si možná v první řadě někde koupí něco k jídlu (otázka je kde) a poté na potápějící se kocábce (nebo už v něčem lepším, za to zlato) odplují do Itálie. Anebo si koupí kalašnikovi a stanou "bojovníky za lepší příští", neb kdyby hospodařili, tak jiní s kalašnikovama jim to "rozmluví".

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
20. 11. 2013, 19:07

ano,v tom mas bohuzel pravdu...

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
24. 11. 2013, 12:03

no primo ve Vatikanu je postovni urad a o patro niz je postovni a numismaticke museum,tam jsem videl zacatky postovnictvi ve Vatikanu,dopisy a znamky cirke- vniho statu a pak Vatikanu,byl jsem tam uplne sam.... ale Babygulko,ja se musel podivat do katalogu co jsem vlastne videl,myslel jsem, ze vatikan proste zacal a pokracoval dodnes,opak je pravdou-byl staroitalsky ...

tak Vatikan vznikol na zaklade Lateranskych dohod, ktore odsuhlasil Musoliny v 20. rokoch

nuckythompson

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2013

Vytvořeno:
26. 11. 2013, 18:20

Dnešní kousek, který mě velmi potěšil😳 😁

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)

Laskut

Uživatel

Zaregistrován:
24. 11. 2013

Vytvořeno:
26. 11. 2013, 19:49

Cim se Vam on potesil?

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
26. 11. 2013, 19:56

Dnešní kousek, který mě velmi potěšil😳 😁 Obrázky: ...

Absolutní špička...jestli je to pravé. Máte tam rukopis a autogram lidického pátera Štemberky, faráře, který odmítl milost od Němců a následoval v cestě smrti své bližní v Lidicích. Zachránil tak čest katolické církve v souvislosti s atentátem na Heydricha, kde se katolíci rozhodně jinak "nevyznamenali"...
Jestli je to na prodej - měl bych zájem...

nuckythompson

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2013

Vytvořeno:
26. 11. 2013, 20:33

Absolutní špička...jestli je to pravé. Máte tam rukopis a autogram lidického pátera Štemberky, faráře, který odmítl milost od Němců a následoval v cestě smrti své bližní v Lidicích. Zachránil tak čest katolické církve v souvislosti s atentátem na Heydricha, kde se katolíci rozhodně jinak "nevyznamenali"... Jestli je to na prodej - měl bych zájem...

Já ten příběh znám, čekal jsem, zda to někdo "uvidí", na prodej to není. Měl jsem v rukou před lety stejný lístek z fary, dražil se tuším u Burdy, tehdy jsem zaváhal (písemná 31). Nyní jsem ho koupil celkem za hubičku.

Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.