Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
21. 10. 2012
Začal som kompletizovať Nemecké kolónie (lodičky - malý formát). Ak by niekto mal niečo na doplnenie, budem rád, keď sa ozve. Len čisté, ** alebo (*).
Všetky fotky sú tu:
https://markov600.rajce.idnes.cz/nemecke_kolonie/
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Podařilo se zakoupit jeden, podle mne velmi estetický, 21 blok novinové Fiume (milánský tisk). Jsem viděl, jestli vůbec, maximálně dvoupásku těchto známek (lhostejno kterého tisku), jestli se to tak dá nazvat. Při té příležitosti jsem přišel na to, že se vlastně nikdo nezmiňuje o kupónech. Ani Martinaš.
Myslím, že ten bloček je krásný. Nebo ne? 😋
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Rozhodne krásny celok. Vzácnosť resp. výnimočnosť neviem posúdiť, ale určite potešil. A predpokladám, že aj cena bola prijateľná.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
29. 11. 2011
Zaregistrován
12. 6. 2012
Stálo mne to 4 stovky, což bylo akceptovatelné. Vzácnost taky neumím moc posoudit, celkový náklad se uvádí 393 800 kusů (100 ks arch, tisklo se to po 2 deskách -> meziarší??), ale velká většina asi byla roztrhána na jednotlivé kusy. Je ale asi pravděpodobný, že v Itálii se větší bloky najdou snáz. V našich končinách je to horší. I když, občas se odkudsi vždycky vynoří nějaké zajímavosti, které nejsou ani v zemích původu. 😋 V každým případě to není věc že by to člověk koupil na každé burze a ani na takovém Sběrateli jsem o to nezakopl a to tam někteří měli zajímavé věci, ovšem nad mé možnosti. (A někteří zase měli na pohled zajímavé přetisky, ale na druhý byly levý jak neplacená práca.) Spíš mne překvapilo, že se nezmiňují ty kupóny. Matematicky vychází, za předpokladu že pravý kraj vypadá podobně, původní existence 7876 kupónů (pokud ne, tak jen 3938), něco se určitě utrhalo, zlikvidovalo, čili zase tak běžná věc to být nemůže. Martinaš zmiňuje akorát existenci párů s vynechaným zoubkováním (cení na 44 násobek jednotlivé známky). Bomba by s největší pravděpodobností byla známka s kupónem prošlá na novinové zásilce.
A ještě jsem si pořídil takovou pěknou švédskou obálečku. Ani to v katalogu neumím najít a to vím, že jsem to tam někde viděl! Ve Švédsku se to, podle všeho, dá získat snadněji, koukal jsem se, u nás je to slabší. Jestli jsem to správně pochopil, je to taková obdoba našich "Dopis do Brna", ale se specielní známkou.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Blbec su. Buď su přepracované, nebo mám málo alkoholu v krvi, případně trpím fatálním nedostatkem sexu, či všechno dohromady, ale "krát dva to mělo bejt!" 3938 kusů bylo archů. Kupónů bylo buď 78760 nebo 39380 kousků. Ale i tak to nejsou milióny a nevyskytuje se to. (Ale třeba si toho teď všimnou a začnou to, ze zásob, nabízet.)
Zaregistrován
4. 7. 2007
A ještě jedna série mě dnes přišla.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 2. 2009
Taky pěkná, ale taky s chybou z překladače - má být z kolonie (ne s).
Zaregistrován
23. 2. 2009
To není ode mně rýpání, jen rychlá reakce než to vytiskneš.
Zaregistrován
4. 7. 2007
Ikánek díky, to je moje chyba, asi jsem scházel ve třídě když se to probíralo.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.