Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
26. 7. 2007
ja by som sice na znamky kaslal a radsej mince alebo bankovky, ale nechajte zdendu nech len nakupuje . na niecom prerobi, ale urcite viac zarobi. robil by to kazdy keby ma volne peniaze a kupoval by si co sa mu paci a v com vidi zisk.a vam obycajnym zberatelom on len zhodnocuje zbierku. ja mu zavidim teda😃
a kto tu ide hovorit, ze on zbiera a ze to nerobi pre buduci zisk tak len klame. to si mozu hovorit zberatelia zuvackovych obalov alebo servitok. do hrobu si to nikto nevezme a skor ci neskor aj tak preda svoju zbierku kazdy. teda ked neumre predcasne. to si potom peniaze uziju deti...
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
6. 2. 2009
Jano do určitej miery máš pravdu. Myslím si, že Zdendovi málo skutočných zberateľov závidí. Ja mu doprajem, len nech sa neprezentuje ako zberateľ. Keby hneď na rovinu vybalil, že som investor, a kupujem toto, aký máte názor či to bol dobrý kup, alebo len nafúknutá bublina by bolo jeho vnímanie iné.
Skutočný zberateľ málokrát zbiera vidinou zhodnotenia peňazí. A väčšina zbierok po zberateľov sa predá pod obstarávaciu cenu, teda zbierky tých bežných zberateľov.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
20. 4. 2010
Tak já si naopak myslím, že Zdenda jde na to dobře, a je jedno, jestli to dělá jako sběratelství nebo investici. Já když jsem začínal budovat sbírku, tak logicky jsem začínal od těch nejlevnějších známek a postupem času se na to začaly nabalovat ty dražší. Po desítkách let sbírání jsem došel ale k názoru, že budoucnost mají jen ty dražší - do hrobu si to nevezmu, ty lepší kousky v pohodě prodám a ty začátky se základníma známkama (typy, odchylky, zkusmé tisky, ...) budu rád, když někdo koupí za polovinu pořizovací ceny. Ano, člověka to musí bavit, musí mít nějaký přehled, ale taky musí myslet pragmaticky.
Myslím, že s některými cenami Zdenda hodně přestřelil a šlápnul vedle, ale vždy se najde někdo, kdo bude ještě větší blázen a dá za to víc.
Já mu teda závidím, i když o tom ví kulové, začal hned stylem, ke kterému jsem se já dopracoval až po desítkách let sbírání a řadě přešlapů. A ano, je to samozřejmě taky o penězích, ale to je snad ve všem - taky si nekoupím Bentley, když si za rok nevydělám ani na Dacii...
Zaregistrován
21. 12. 2015
Za 10-20 let vsechny ceny, co jsem zaplatil, budou vypadat jako neuveritelne nizke. Stejne jako kdyz se koukam na aukcni ceny znamek nebo bankovek pred 10-20 lety. Treba bankovky jsem zacal kupovat teprve letos v lednu a uz ted minimalne pulka toho co jsem koupil se prodava za vic, nez jsem je koupil. A to neuplynul jeste ani rok.
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Zaregistrován
17. 11. 2006
Za 10 - 20 let také mohou všechny ty věci mít cenu papíru. Tisková technika jde tak dopředu, že si to každý vytiskne sám doma.
Zaregistrován
21. 12. 2015
Zaregistrován
17. 11. 2006
Nešlo mě upravit text, tak musím začít nový příspěvek. K tomu čtyřbloku 9N se složkou bych se vyjádřil asi takhle: Já tam vidím pouze jednu jedinou známku která je jakž takž nepoškozená s příčkovým typem v ceně zhruba 20 000. Počítat cenu spojených typů s poškozenými známkami se mě zdá dost morbidní.
Zaregistrován
21. 12. 2015
Ja jsem zapaltil 145. Az (a jestli) se mi podari koupit ten jediny neposkozeny exemplar co podle knihy pana Pytlicka existuje, tak tohle dam schvalne do aukce s vyvolavackou treba tech 20, a uvidime, za kolik se to proda...
Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.
Zaregistrován
17. 11. 2006
Jo, já vím jak to myslíš. Ale když sleduji aukce a hlavně výsledky, tak mám dojem že dnes jsou lidé ochotni koupit opravdu všechno, ať už je to Aukro nebo jiné velké aukce.
Zaregistrován
10. 2. 2006
Je zajímavé, jaké emoce vyvolávají drahé materiály u některých sběratelů.
Já si ale myslím, že je dobře, když se v Chlubírně tyto materiály objevují.
Je to přece přínos pro všechny, že mají možnost si je zde prohlédnout.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.