Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#931 - 12. 1. 2017, 22:19

Podľa môjho názoru, je ten atest p. Vrbu bezproblémový, taký, ako má byť a hlavne mu nechýba to hlavné - potvrdenie pravosti overovanej známky.
Napríklad tento zdrap od Petráňa je dobrý len ako praktická ukážka alibizmu...
Ale, ako píšem - je to len môj názor.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2015

#932 - 13. 1. 2017, 10:17
Podľa môjho názoru, je ten atest p. Vrbu bezproblémový, taký, ako má byť a hlavne mu nechýba to hlavné - potvrdenie pravosti overovanej známky. Napríklad tento zdrap od Petráňa je dobrý len ako praktická ukážka alibizmu... Ale, ako píšem - je to len môj názor. Obrázky: ...

A je soucasti toho posudku i fotka mince? Nebo je ta mince zapouzdrena znalcem? Jen se ptam, jak to chodi u minci, znam NGC zapouzdreni (u bankovek se delaji zapouzdreni taky). A nebo staci fotka mince, protoze se da z te fotky poznat, ze to je ta mince, jako u znamek?

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

m1234

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2014

#933 - 13. 1. 2017, 10:54

Ano z kvalitnej fotky rozpoznaš každu zberatelsky zaujimavu mincu.Je to takmer ako odlačky prstov,dve zhode nenajdeš.Čim staršia technika ražby tym markantnejši rozdiel.Neda sa to uplne presne použit pri sučasnych minciach,pretože technicke prevedenie je takmer dokonale,ale aj tu sa najdu vlasočnicove škrabance a samozrejme škvrny po patine. Na ukažke je dokonala minca bez chyb ale i napriek tomu sa daju rozpoznat vlasočnicove škrabance a jemne fliačiky patiny.

Obrázky:

mamabc1234@gmail.com

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#934 - 13. 1. 2017, 12:49

Zdenda-3-3-3-3-3-3 napsal/a:

A je soucasti toho posudku i fotka mince? Nebo je ta mince zapouzdrena znalcem? Jen se ptam, jak to chodi u minci, znam NGC zapouzdreni (u bankovek se delaji zapouzdreni taky). A nebo staci fotka mince, protoze se da z te fotky poznat, ze to je ta mince, jako u znamek?

No napíšem na rovinu, že si to už nepamätám (je to už pár rokov čo som si to uložil z webu). Petráň píše len o vyobrazení na zadnej strane posudku.
Inak nejaké zatavenie či už mince, známky, alebo bankovky do niečoho neprievzdušneho je podľa môjho skromného názoru slušne napísané nevhodné. Ten papier potrebuje "dýchať", aby nedegradoval a ten kov primerane oxidovať čoho následkom je tvorba ušľachtilej patiny. Ale na tieto veci tu máme na fóre iné témy.
Prikladám pre zaujímavosť (ortodoxný filatelisti dúfam odpustia) ešte jeden posudok 10 Kč 1933. Tak ako pri ateste od p. Vrbu je tu tiež jasne uvedené to čo majiteľ potrebuje a čo je prioritou atestu / posudku - teda potvrdenie pravosti. Ak niekomu ako potvrdenie pravosti (aj pre prípadné spory v budúcnosti) postačuje ten alibistický papier od Petráňa, tak proti gustu ...

Obrázky:

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#935 - 13. 1. 2017, 14:16

Ale už naozaj skončite s tými mincami, tu sú známky.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2015

#936 - 13. 1. 2017, 18:49

Zkusme tisky, V. kresba, plny hodnotovy stitek, hnedofialova a cerna.

Obrázky:

ikanek

Moderátor

Zaregistrován
23. 2. 2009

#937 - 13. 1. 2017, 21:11

Pěkné.

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2015

#938 - 14. 1. 2017, 20:27

Tak si tak listuju 10 let starou Merkur-revue a tam zrovna finisovala flamewar ohledne znamky 7I. A co nevidim - jako srovnavaci (prava) znamka je zrovinka ta co je ted moje.

Obrázky:

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován
10. 2. 2006

#939 - 15. 1. 2017, 12:42

Hlavně máte Zdendo jistotu, že ta Vaše známka je opravdu pravá.
Zda je pravá perforace na známce vlevo, můžeme spekulovat. Ve prospěch znalce Škalouda hovoří fakt, že u těchto známek se nedochovala žádná další s malými perforačními otvory, ale definitivně se to potvrdit nedá.
Jinak souhlasím se Smithem, že na atesty by se neměly uvádět důvody označení pravosti, protože by to padělatele vedlo k odstraňování nedostatků na padělcích.

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2015

#940 - 15. 1. 2017, 14:46
Hlavně máte Zdendo jistotu, že ta Vaše známka je opravdu pravá. Zda je pravá perforace na známce vlevo, můžeme spekulovat. Ve prospěch znalce Škalouda hovoří fakt, že u těchto známek se nedochovala žádná další s malými perforačními otvory, ale definitivně se to potvrdit nedá. Jinak souhlasím se Smithem, že na atesty by se neměly uvádět důvody označení pravosti, protože by to padělatele vedlo k odstraňování nedostatků na padělcích.

Tak to uz jsem tak nejak asi mel s tim atestem pana Vrby. Ale bylo to vzrusujici, kdyz jsem na ten clanek narazil a vidim pocitadlo 10.50 tak jsem hned bezel porovnat a uz podle zoubku to slo poznat, ze to je ta sama.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.