Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2012

Vytvořeno:
17. 7. 2013, 23:07

Tovy: ááá tady šel někdo štěstí naproti... nádherný stav Severiny. Šacuju to za normálních okolností na 1500 až 2000Kč. Gratulace.

Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.

Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
19. 7. 2013, 18:03

..opět nádhera a gratulace oběma!

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
23. 7. 2013, 18:18

Dloho se tu nic nedeje, tak to tu ozivim.

Korunka me navedla na anglicke usurpatory, jak uz jsem tu snad nekde se zminoval. Na Allecty jsem mel zahy stesti, ale pekny Carausius mi porad chybel. Tak uz jsem ziskal jednoho sice ne excelentniho, ale urcite nedprumerneho.

Druha mince je z nedavne vetsi aukce. Sice uz ma neco za sebou, ale podle me je super (a hlavne sla za vyvolavacku!), takze jsem ji podlehl, i kdyz Recko aktivne nesbiram: Tarsos, Datames, stater, 384-361 pred n.l. (mozna se razil az do 0)

A do tretice jak muze byt krasna mince od bezneho panovnika. Aneb jak se mi zalibil Claudius Gothicus🙂

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
23. 7. 2013, 20:13

Gratulace a tichá závist, moc pěkné mincičky.

listopad

Uživatel

Zaregistrován:
14. 3. 2008

Vytvořeno:
27. 7. 2013, 12:36

tady taky jedna Sevrerina
Severina.
minc Řím 11.emise RIC 4

Obrázky:

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
27. 7. 2013, 14:03

Severinu mam rad v jakekoliv podobe a tahle je hezka.

masina

Uživatel

Zaregistrován:
23. 9. 2011

Vytvořeno:
27. 7. 2013, 14:40

Ag tetradrachma - typ Macedonian- Protos (Macedónia ako rímsky protektorát resp. pod rímskou nadvládou) 158-146 BC
A: Ovenčená a zahalená hlava Artemis s lukom a tulcom prehodeným na ľavom ramene sústredená v macedónskom štíte
R: ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ / ΠΡΟΤΗΣ (MAKEDONWN PRWTHS), nápis pod a nad kyjakom v
dubovom venci s bleskom vľavo

dúfam, že som to dobre určil (keď ta mám niečo zle tak ma opravte)

PS: prečo mi tie obrázky zobrazuje v odlišných veľkostiach, keď v reále sú identické svojou veľkosťou?

Obrázky:

igormusinka@gmail.com

Jotapianus

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2012

Vytvořeno:
20. 8. 2013, 16:03

Ahoj všem! Už někde tovy šplíchnnul, kde bere zdroje na ty svoje špeky?! Nádherné kusy! Připojuji se ke korunce. Trocha sběratelské závističky neuškodí. Na Carausiovi oceňuji, že to není "nejsprostší" PAX. Naopak SC v poli je zajímavé, mám takový antoninián Volusiana z Antiochie. Gothicus je AAA!

Právě jsem jednoho Claudia II. také objednal a myslím, že za 20 let jsem tolik peněz za tak nevzhlednou ale vzácnou minci nedal. Až dorazí, tak se pochlubím.

Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.

Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
21. 8. 2013, 20:21

Nooo, antika se da koupit lehce, kdyz nevadi preplacet. Horsi je to s krasnymi kousky za solidni cenu. Musim denne koukat na spoustu aukci a porad neco zkouset. I kdyz nekdy je potreba taky stesti, ze se na minci v dane kvalite narazi. To pak asi sem tam i preplatim. Pamatuji si, ze minuly rok jsem videl nejmene dva nadherne kusy Proba v brneni, jeden byl s drakem a druhy se lvem na stitu. Proba jsem zacal sbirat trochu vice a ted lituji, z jsem tenkrat ty mince nezkusil. Byly drahe a ja nechtel preplacet. Od te doby jsem videl podobne jen jednou. O mnohem horsi stavy a sly o mnohem vyse nez ty hezke!😐

Kdyz uz jsme u tech Probu, tak tady mate dva, co se mi moc libili:

Obrázky:

Aliquis

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2012

Vytvořeno:
21. 8. 2013, 23:46

Nádhera. Čo dodať?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.